25-03-2007 Alem 1 - Heerewaarden 1 1 - 2

Verslag:
Alem 1 - Heerewaarden 1 1-2 (0-0)

Heerewaarden pakt drie punten in slotfase
Christian Broekmeulen moet het veld met een gebroken enkel verlaten

Op het moment dat Broekmeulen werd gewisseld, was Alem sterker. De thuisploeg startte sterk en was aanvallend gevaarlijker. Dat veldoverwicht werd ech­ter niet in doelpunten omgezet.
In de tweede helft was het overwicht van Alem nog groter. Na een kwartier viel het verdiende openings­doelpunt. Wuits scoorde. Na die goal sloop er angst in het team van Alem. De ploeg zakte terug en daar maakte Heerewaarden gebruik van. Tien minuten voor tijd scoorde Richard Ton. Een discutabele strafschop in de slotminuut besliste het duel. Ton liet het buitenkansje niet liggen.
In een matige wedstrijd streden Alem en Heerewaarden om de punten. Alem was hierbij de ploeg die fel streed en een licht overwicht kreeg. Na een kwartier kwam Heerewaarden goed weg toen een speler van Alem de bal tegen de lat schoot en vervolgens de terugspringende bal naast schoot. In de 30 minuut kwam spits Christian Broekmeulen in een duel ongelukkig terecht, waarbij hij zijn enkel heeft gebroken, hetgeen een flinke domper was voor de ploeg. Na in de rust de opstelling en taktiek nogeens goed te hebben afgestemd begon men aan de 2e helft. Ook nu weer een feller Alem dat in de 60e minuut de verdiende voorsprong verkreeg. Daarna werd eerder een grotere achterstand dan een doelpunt van Heerewaarden verwacht. Doch het liep anders: Alem ging angstig spelen en trok zich wat terug om de voorsprong te verdedigen. De uitvallen van Heerewaarden werden gevaarlijker en in de 81e minuut kon Remco Ton in een onoverzichtelijke situatie de bal bemachtigen die hij meteen in de rechter bovenhoek inschoot 1 - 1.
Bij een laatste aanval van Heerewaarden werd Chris van der Linden gehinderd en kwam te vallen in het strafschopgebied, waarna de scheidsrechter een ( te zware) en dus dubieuze beslissing nam om een strafschop te geven, die door Remco Ton onberispelijk werd ingeschoten. Een overwinning met 1 -2 voor Heerewaarden waarbij een gelijk spel de verhoudingen beter zou hebben weergegeven.


Bron : www.voetbalnederland.nl

           Doelpunten:
53e Minuut
1-0
Danny Wuits                 
82e Minuut
1-1
Richard Ton                 
90e Minuut
1-2
Richard Ton                 


Alem 1 : Bram van der Zanden, Alex Steenbekkers, Jorge Reuvers, Jaap van Boxtel, Dennis van Mook, Bart van Lent, Stan Schreuders, Tim Hanegraaf, Rick Leerintveld, Kevin Broekmeulen, Danny Wuits (Tony van den Berg)
Wisselspelers : Ben van Boxtel, Tony van den Berg, Jochem van Mil, Emin Alkan
bron :