14-08-2005 Alem - Nicolaas Boys 1 - 4

Alem - Nicolaas Boys 1-4 (0-4)

Traditie in ere hersteld

Direct na de 2e Wereldoorlog speelde Alem jaarlijks, tegen een elftal uit Nieuwveen, Nicolaas Boys. Een groot aantal van de Nieuwveense spelers had meegeholpen om het dorp Alem na de oorlog weer op te bouwen.

Decennia lang hadden beide teams niet meer tegen elkaar gespeeld, maar nu na zo'n 50 jaar, werd er op initiatief van Nicolaas Boys weer een wedstrijd afgesproken.

Het afgelopen seizoen naar de 4e Klasse gepromoveerde Nicolaas Boys, bleek in deze uiterst sportieve wedstrijd duidelijk de betere ploeg. Snel liepen de Boys in de eerste helft uit naar een verdiende 0-4 voorsprong.

Na de rust, toen Nicolaas Boys de teugels wat liet vieren en Alem beter vanuit de organisatie speelde kon Johan Vos uit een penalty tegenscoren: 1-4.

Doelpuntenmakers:

Pieter Swier

Menno Moerdijk

Michel Koek

Johan Maat

Johan Vos

Kaarten:

Alem : Rudolf van Rooij, Peter de Cocq van Delwijnen (Elies Sars), René van Eeuwijk, Johan Hooijmans, Alex Steenbekkers, Vincent van Dulmen, Niek van Lent, Henk Wijgerse, Rick Leerintveld, Wilbert van Boxtel, Johan Vos

Verslag Nicolaas Boys

Nic Boys net als in 1947 met 1-4 te sterk voor ALEM

Nic Boys heeft net als in de laatste confrontatie met 1-4 gewonnen in en tegen ALEM. Na een veelbelovende eerste helft (0-4) nam Nic Boys in de tweede helft wat gas terug en werd het uiteindelijk nog 1-4. Doelpuntenmakers aan Nieuwveense kan waren: Pieter Swier, Menno Moerdijk, Michel Koek en Johan Maat.

Zondagochtend verzamelde zowel het eerste als tweede elftal al om 09:15 uur bij Nic Boys. De busreis ging vandaag naar het altijd lastige Alem waar zowel het eerste als het tweede team om 12:00 uur zou aantreden. Alem en Nic Boys kennen elkaar uit het verleden en zodoende werd er om 12:00 uur afgetrapt.

Nic Boys speelde vandaag zonder de lichtgeblesseerde Frank de Lange. Verder was iedereen fit en dit leverde een selectie van 17 man op voor Nic Boys 1. Al snel bleek dat Nic Boys een stapje verder is dan Alem, want meteen al in de beginfase werden de eerste kansen gecreerd. Mid-mid en tevens aanvoerder Maurice Koek was de motor op het middenveeld en bij alle aanvallen was hij betrokken. De eerste goal kwam tot stand na een fout in de defensie van Alem. Het was 'kicker' Pieter Swier die zijn eerste goal in het groen-zwarte shirt maakte. Even later maakte Menno Moerdijk na een snelle rush op knappe wijze de 0-2. Het werd kort daarna zelfs 0-3 door een schot van Michel Koek. Daarna nam Nic Boys iets gas terug, maar nog wel voor rust werd het 0-4. Na een aanval over de flanken gaf Maurice voor op Johan Maat die ineens wegdraaide en heel mooi 0-4 binnenschoot.

In de 2de helft een aantal wisselingen aan Nieuwveense kant waar vooral de rentree van zowel Martijn Verhaar als Maikel Plak opviel. Nic Boys bleef de 2de helft wel voetballen en kreeg ook erg veel kansen, maar de bal wilde er niet meer in. Vooral Tom Verhaar misste twee keer in goede scoringspositie. Het werd een kwartier voor tijd 1-4 nadat de wederom sterk spelende Ronald van Veen een overtreding zou hebben gemaakt op de spits van Alem.

Het 2de elftal van Nic Boys speelde op het 2de veld met 2-2 gelijk tegen Alem 2, nadat ze een achterstand van 2-0 wisten goed te maken.

Na afloop was het nog erg gezellig in de kantine van Alem waar beide teams werden bedankt en de hoop werd uitgesproken om dit nog een keer te herhalen.

Opstelling Nic Boys: Martien Vogelaar (46.Theo vd Meer), Jeroen Verhaar(46. Frank Notenboom), Jeffry Smeele, Marco van Tol(46. Martijn Verhaar), Ronald van Veen(46. Marco Hoogervorst), Paul de Lange, Maurice Koek(c) (68. Ronald van Veen) , Michel Koek(46. Maikel Plak), Menno Moerdijk, Seb Tesselaar (46. Tom Verhaar), Pieter Swier(40. Johan Maat)