03-04-2005 Emplina - Alem 1 - 1

Emplina-Alem 1-1 (0-0)

Alem ziet zijn kampioensdroom uit elkaar spatten

Alem kan het kampioenschap vergeten. Gisteren speelde Alem 1-1 gelijk tegen koploper Emplina.

Alem moest winnen om nog kans te maken op het kampioenschap. Koploper Emplina was echter niet van plan punten te verspelen. Toch kon Alem grote druk zetten op de titel favoriet. Er waren veel kansen voor de gasten, maar het geluk ontbrak. Vlak na rust kwam Alem op voorsprong. Een voorzet van Hans Brekelmans bereikte Patrick van Boxtel die scoorde. Direct vanaf de aftrap zette Emplina na een aanval de gelijkmaker op het scorebord.

Versie Emplina

Emplina moet feestje even uitstellen

Emplina moet de titel in de vijfde klas F even vergeten. Nu kan dat pas over drie weken. Maar dat hij komt, daar twijfelt niemand over.

Emplina had gisteren kampioen kunnen worden. Dan had het wel zelf van Alem moeten winnen en Real Lunet had moeten verliezen van Jan van Arckel. Zover kwam het allemaal niet. De ploeg uit Empel kwam niet verder dan 1-1 en Real Lunet won. De ontknoping volgt over drie weken. De komende twee zondagen zijn bestemd voor de ploegen met achterstand in wedstrijden. Daarna kunnen alle teams met evenveel gespeelde wedstrijden aan de laatste twee wedstrijden van de competitie beginnen.

Theoretische kans

De geel-blauwe volgelingen van trainer Koos Meesters gingen dan wel voor de titel, maar Alem was daarvoor ook nog niet helemaal kansloos. Winst had de ploeg uit de Bommelerwaard met één wedstrijd minder gespeeld op vier punten kunnen brengen. Dat de ploeg die theoretische kans nog had, was geen moment in de wedstrijd terug te vinden. Vaak speelde de ploeg met zeven of acht mensen achter de bal en twee eenzame spitsen.
Overigens speelde ook Emplina in de eerste helft maar met twee spitsen. Aan voetballen kwam de ploeg dan ook niet toe. De betere kansen waren voor Alem. Het voorzichtige begin van Emplina was nog wel verklaarbaar. Alem is per definitie een echte ‘angstgegner’. De geel-blauwen hadden dit seizoen nog maar twee wedstrijden verloren en dat was thuis tegen FC Drunen en uit tegen Alem.
Tijdens de rust greep trainer Koos Meesters in en liet in de tweede helft zijn team met drie spitsen spelen. Het kreeg gelijk ook meer ruimte en schiep zich in die periode ook de meeste kansen. Toch was het Alem dat op voorsprong kwam. In de eerste minuut na de hervatting was het Patrick van Boxtel die de score opende. De ploeg herpakte zich nog in dezelfde minuut. Uit een scrimmage was het uiteindelijk aanvoerder Benny Bouwens die de 1-1 op het bord bracht. Trainer Koos Meesters: „Dan kom je goed weg dat je zo snel scoort anders loop je de hele verdere wedstrijd achter de feiten aan. Aan onze kant stond iedereen stijf van de zenuwen. Niemand was in staat om één van de vele kansen die volgden te benutten.“ Die zenuwen stonden na afloop bij de hele ploeg centraal. Iedereen vroeg zich af waarom die de ploeg zo in de greep had kunnen houden.

Klaar

Het gold zelfs voor routinier Sven Stuiver. „Ik baal als een stekker dat we vandaag het kampioenschap hebben misgelopen. Alles en iedereen was er klaar voor.“

46 min.: 0-1  Patrick van Boxtel
47 min.: 1-1  Benny Bouwens

Kaarten:
Gele Kaart  Wilbert van Boxtel

Tom van Geffen, René van Eeuwijk, Ferdi Hamilton Hans Brekelmans, Richard Hofman (20' Vincent van Dulmen,'80 Danny Wuits), Stan Schreuders, Patrick van Boxtel, Matthew van Gemert, Jorge Reuvers, Niek van Lent, Wilbert van Boxtel (70' Jaap van Boxtel)

bron :