12-04-2004 Alem - Jan van Arckel 3 - 2

Alem - Jan van Arckel 3-2 (0-2)

Streekderby na opstootjes gestaakt

Oorlog is misschien overdreven, maar vriendelijk was de streekderby tussen Alem en Jan van Arckel allerminst. De wedstrijd kende een merkwaardig verloop. Jan van Arckel kwam 0-2 voor, maar Alem boog dat om in 3-2. De opgekropte irritaties kwamen eruit en de scheidsrechter staakte de wedstrijd.

Alem - Jan van Arckel 3-2 gestaakt in de 77e minuut. Jan van Arckel was voor rust duidelijk de meest geïnspireerde van de twee. Alem begon namelijk zeer slap aan de streekderby. De gasten kwamen ook snel op voorsprong door een doelpunt van Johan Kivit. Een uitval van Kivit vlak voor rust betekende 2-0. In de tweede helft had Alem wat omzettingen in het team gedaan en dat werkte goed. Schreuders ontweek de buitenspelval en scoorde de aansluitingstreffer. Even later nam Hamilton de bal in één keer op de schoen en maakte gelijk. Dubieuze beslissingen van de scheidsrechter riepen irritaties op bij beide teams. Toen Alem op voorsprong kwam, sloeg de vlam in de pan. Jan van Arckel speelde toen al met tien man, want Gerco Dekkers had zijn tweede gele kaart gekregen. De gemoederen liepen zo hoog op dat de scheidsrechter besloot tot een afkoelingsperiode. Bij de hervatting van het spel bleek dat van afkoeling weinig terecht was gekomen en werd de wedstrijd gestaakt.

Stan Schreuders
Ferdi Hamilton