09-12-2001            Hedel - Alem                                   1 - 2

20-01-2002            BMC - Alem                                     1 - 1

27-01-2002            Alem - CHC                                     1 - 3

03-02-2002            Ophemert - Alem                            1 - 2

17-03-2002            Rossum - Alem                                3 - 3

24-03-2002            Alem - DSC                                     0 - 1

30-03-2002            Alem - GVV                                     1 - 4

01-04-2002            Alem - RKTVC                                 1 - 4

07-04-2002            Emplina - Alem                               1 - 1

21-04-2002            Alem - TGG                                     2 - 2

28-04-2002            RKKSV - Alem                                 2 - 0

WEDSTRIJDVERSLAGEN ALEM SEIZOEN 2001-2002 / 4e KLASSE D

RKTVC - Alem                                   3 - 1                                     02 september 2001

Alem startte goed en kwam snel op voorsprong. Een voorzet van Marco Korthals kwam terecht bij Patrick van Boxtel die scoorde: 0 - 1. In de 20e minuut moest RKTVC al afscheid nemen van Jeroen van Eck die de rode kaart kreeg. In de tweede helft nam RKTVC het initiatief over en liep uit naar 3 - 1. Alem kreeg nog wel een paar kansen (met name Patrick van Boxtel), maar RKTVC gaf de punten niet meer uit handen. Het derde doelpunt van RKTVC kwam in de 88e minuut vanaf de strafschopstip.

Alem - Hedel                                     0 - 6                                     09 september 2001

Beide teams speelden een goede eerste helft. Er werd veel strijd geleverd maar het voetbal was verzorgd. Wel kregen beide elftallen weinig kansen in die eerste helft. De ruststand was dan ook 0 - 0. Hedel startte de tweede helft sterker. Dat resulteerde in een doelpunt (uit een corner) van Stefan Chambone, en een eigen doelpunt van Alem. Na deze twee treffers raakte Alem de weg helemaal kwijt. Hedel liep uit naar 0 - 5 door drie doelpunten van Bjorn Cevat. Vlak voor het eindsignaal maakte Frank Hermes het nog erger voor Alem door er 0 - 6 van te maken.
87e minuut 0 - 6 Hermes.

Alem - BMC                                       0 - 2                                     16 september 2001

BMC was veel in balbezit. Dit werd echter niet omgezet in kansen. Bij Alem kreeg Van Kessel binnen 1 minuut twee keer geel en kon dus vertrekken (28e minuut). Met tien spelers kon Alem het bezoekende BMC goed in bedwang houden. Maar vlak voor rust zette Marcel van Helvoort BMC op voorsprong: 0 - 1. Na rust stond Alem weer veel onder druk van de Berlicumers. Marcel van Helvoort kon (na een aantal kansen niet te hebben benut) de zege voor BMC binnenhalen: 0 - 2. Na dit doelpunt had Alem pech dat een inzet op de paal belandde.

CHC - Alem                                       3 - 1                                     23 september 2001

Koploper CHC kreeg toch wel wat tegengas van het puntloze Alem. De wedstrijd kende een aantal goede duels. Alem kwam zelfs op voorsprong door een goed genomen vrije trap van Patrick van Boxtel, 0 - 1. CHC kon daarna meer druk zetten en middenvelder Van Houtum maakte al snel 1 - 1 gelijk. In de tweede helft was het beeld van de wedstrijd hetzelfde. Alem kreeg nog wel een paar kansen, maar CHC liep (door ondere andere een streep vanaf 25 meter van Van Houtum) uit naar een 3 - 1 overwinning.

Alem - Ophemert                              3 - 5                                     30 september 2001

Aan de Maas in Alem ging het van hoppetee. De plaatselijke hekkesluiter voetbalde tegen een heus sterenteam. Strijd was geboden!

Tussen de dug-outs leeft de harde kern van Alem hartstochtelijk mee met hun club. De goedbedoelde adviezen van de supporters aan het team en de trainer halen evenwel niets uit. Alem heeft gewoon minder indivuele klasse dan het ongeslagen Ophemert. De gasten hebben, met de oud-profvoetballers Henk Damen (ex-FC Den Bosch) en Gert van Hanegem (ex-FC Utrecht en zoon van…) al twee spelers die qua niveau een paar klassen te laag spelen. Alem is wel een zeer hecht collectief. Trainer Arthur Bontekoe: ''Voetballend vermogen hebben we genoeg. We gaan binnenkort punten pakken. Daar ben ik van overtuigd''. Bontekoe heeft oudgediende Wim Steenbekkers bereid gevonden voor 1x aanvoerder Hans Berkelmans te vervangen. ''Zijn sterke punten zijn coaching en organisatie. Ik hoop voor Alem dat het niet bij deze ene keer blijft''. Alem, dat nog puntloos is, begint de wedstrijd zeer fel. Maar koploper Ophemert komt al snel op voorsprong na slordig uitverdedigen van de Oranje-Witte defensie. In de eerste helft van de wedstrijd gaan beide teams er zeer fel tegen aan. Lonnekde van het Roodt (de verzorgster van Alem), moet een aantal keren uitrukken met de wonderspons. Met een 0 - 2 achterstand wordt er gerust. ''We spelen te moeizaam, we hebben te veel ontzag en winnen geen duels'', reageerde Arthur Bontekoe. Na de thee wordt het spel van beide teams fysiek erg hard. Voor Alem is inzet de enige manier om bij te blijven. Er vallen een aantal gele kaarten en Lonneke van het Roodt draait overuren. Na de 0 - 3 van nog een oud prof (John de Bever uit Berlicum), gaat Alem opeens goed voetballen. De aanvallen lopen beter en na een mooie actie scoord Patrick van Boxtel tegen: 1 - 3. Ophemert wordt in de defensie gedrukt, maar door fouten achterin bij de thuisclub kan het sterrenteam uit Ophemert nog twee maal scoren (de 1 - 4 en 2 - 5). Verdediger Mark Willemen: ''Na ons eerste doelpunt gingen we er weer in geloven. De koppen gingen omhoog en we gingen voetballen. Jammer dat het niet eerder gebeurde. Dan hadden we het Ophemert nog veel moeilijker kunnen maken''. Hans Kraay jr., trainer van Ophemert, is na afloop onder de indruk van Alem: ''Het is een sterk collectief. Ik denk dat er veel ploegen hier gaan verliezen. Onbegrijpelijk dat ze nog geen punten hebben'', aldus Ophemert-trainer Hans Kraay jr.
86e minuut 3 - 5 Patrick van Boxtel.

GVV - Alem                                       1 - 1                                     07 oktober 2001

Alem ging uitstekend van start. Met mooi voetbal werd het GVV op alle fronten moeilijk gemaakt. Nog voor rust kwam de kentering. Door een dubieuze rode kaart van Bert van Kessel (30e minuut) moest Alem zich reorganiseren. Daar kon GVV dankbaar gebruik van maken. De thuisclub viel veel aan en kwam vlak voor rust op voorsprong door een benutte strafschop:      1 - 0. Na de thee was Alem weer het sterke collectief van voor de rode kaart. Alrm kreeg veel kansen maar het lukte vooralsnog niet om te scoren. Marco Korthals deed dat wel. Na een goede voorzet van Valkis maakte hij in de 70e minuut de verdiende gelijkmaker in Geldermalsen: 1 - 1. Het gelijkespel betekende het eerste competitiepunt voor Alem in dit seizoen (na zes wedstrijden).

Alem - Rossum                                  0 - 0                                     14 oktober 2001

Alem haalde het tweede punt van dit seizoen binnen. Koploper Rossum kon niet door de defensie heen breken. Op Sportpark De Oude Maas bleef het 0 - 0. Het geplaagde Alem, hekkesluiter in de vierde klasse D met slechts 1 puntje, tegen Rossum de koploper. Een wedstrijd die op papier eigenlijk in het voordeel van de gasten zou moeten uitvallen. Rossum had maar liefst 15 punten verzameld tot op heden. Toch was Alem vanaf de beginfase een goede tegenstander voor de titelkandidaat. De defensie van de thuisclub zat stevig in elkaar en bood de aanvallers van Rossum weinig ruimte. Door het verdedigende spel van Alem en de beteugelde aanvallers van Rossum werd er aan beide kanten zeer weinig gecreëerd in de eerste helft. De ongeveer 300 bezoekers van de derby zagen felle duels en diverse gele kaarten. In de tweede helft was het wedstrijdbeeld hetzelfde. Rossum was wel wat meer in balbezit, maar kon niet door de muur van Alem heen breken. Zo bleef het bij een doelpuntloos gelijkspel.

DSC - Alem                                       2 - 1                                     28 oktober 2001

Beide teams kregen veel kansen in deze Maasdrielse derby. DSC en Alem waren aan elkaar gewaagd. Toch lukte het aanvankelijk geen van beide om een doelpunt te maken. In de eerste fase van de tweede helft nam Alem het initiatief. Het kwam op voorsprong door een doelpunt van Marco Korthals in de 68e minuut: 0 - 1. Vanaf de aftrap ging DSC op jacht naar de gelijkmaker. Laurens van Cromvoirt scoorde binnen de minuut de 1 - 1 gelijkmaker. DSC kon toen meer druk gaan zetten, en in de voorlaatste minuut sleepte Ronnie Mulders de drie punten voor DSC binnen: 2 - 1. Alem blijft door het verlies op de laatste plaats staan en DSC nestelt zich nu stevig in de middenmoot van de 4e klasse D.

Alem - Emplina                                 0 - 4                                     04 november 2001

Het hard werkende Alem had niet zoveel in te brengen tegen Emplina. Al vrij snel opende Verwey de score voor de bezoekers. Een voorzet van v/d Heuvel op Bakx betekende 0 - 2. Vlak voor rust belandde een steekpass van Stuiver bij Mulders, die voor een 0 - 3 stand bij rust zorgde. Na rust speelde Alem beter. Maar het lukte niet om te scoren. Zelfs een penalty werd gemist. Emplina liep door een doelpunt van Verhallen zelfs nog naar 0 - 4 uit.

TGG - Alem                                       3 - 1                                     11 november 2001

TGG kwam al snel op voorsprong. Na deze snelle 1 - 0 zag het publiek beide teams weinig kansen creëren. In de tweede helft veranderde dat een beetje. Alem kreeg een aantal mogelijkheden, maar het lukte niet echt om gevaarlijk te worden. TGG deed dit beter en kwam op 2 - 0. Gelijk daarna deed Zwanenberg wat terug voor Alem: 2 - 1. Maar in de slotfase was het weer TGG dat toesloeg: 3 - 1.

Alem - RKKSV                                   3 - 1                                     18 november 2001

Een duel in de onderste regionen van de vierde klasse D. RKKSV startte redelijk en kwam vlak voor rust op een 0 - 1 voorsprong. Na rust was de wedstrijd voor Alem. Binnen tien minuten was de achterstand omgebogen in een 2 - 1 voorsprong. Een incidentje tussen een RKKSV-er en Jeroen van Oord van Alem leek even de wedstrijd een vervelend accent te geven, maar er werd gewoon door gevoetbald. Marco Korthals schoot Alem defenitief naar de eerste zege van dit seizoen: 3 - 1.
42e minuut 0 - 1 Snijder,
50e minuut 1 - 1 Valkis,
55e minuut 2 - 1 Korthals,
80e minuut 3 - 1 Korthals.

Hedel - Alem                                     1 - 2                                     09 december 2001

De een wil graag een stabiele suptopper worden en de ander strijd met man en macht tegen degradatie. Dat moeten goede ingrediënten zijn voor een pittige pot voetbal. Hedel verloor die strijd van Alem.

''D'r op!, D'r op!'' roept een supporter van Alem het team toe. Echt nodig is deze aanmoediging niet want de Oranje-Witte ploeg laat een ongekend staaltje inzet in de streekderby tegen Hedel. De hekkesluiter speelt met bezieling, terwijl Hedel de inspiratie nog moet vinden. ''We misten veel spelers, maar dat mag geen excuus zijn'', zegt Hedel-trainer Jan Lieberwirth na afloop. ''Ik heb weinig positieve dingen gezien. De spelers verzaakten te veel. Er werden vrije trappen zonder enig overleg genomen en dus veel kansen om zeep geholpen. Terwijl dit toch echt een wedstrijd is waarin je er tegen aan moet''. De bezoekers hebben pech dat een bal via de lat op de doellijn belandt. Terwijl alles van Alem is juicht voor een doelpunt, laat de scheidsrechter gewoon verder spelen. Hedel-trainer Lieberwirth: 'Het was gewoon een doelpunt. We zijn daar goed weggekomen''. Van tevoren tekent Alem voor een gelijkspel, maar als Alem in de rust met 0 - 1 voorstaat is die toezegging alweer vergeten. ''Dit mogen we niet meer uit handen geven. We hebben de punten hard nodig. Vandaag moet het lukken'', verzucht een Alem-fan. In de tweede helft speelt Hedel een stuk beter. Rene Breebaart maakt gelijk: 1 - 1. Hedel zet een aantal aanvallen in die niet voorbij Alem-keeper Herman Bergacker komen. Arthur Bontekoe, trainer van Alem: ''Ik moet Herman echt een pluim geven. Hij heeft een zeer goede wedstrijd gekeept''. De trainer ging in de tweede helft uit zijn dak toen Kremers namens Hedel zijn eigen keeper passeerde: 1 - 2. ''De punten zijn verdiend. Het is duidelijk dat we de stijgende lijn te pakken hebben. We hebben het materiaal in huis om ons te handhaven. Het is een zeer gemotiveerde vriendenploeg''. Feit is dat Alem door de overwinning langzaam weer een beetje aansluiting krijgt met de rest van het klassement. Bontekoe: ''Ik heb veel vertrouwen in het team. De tweede seizoenshelft zal een stuk beter gaan''.
20e minuut 0 - 1 v/d Meijden,
62e minuut 1 - 1 Breebaart,
69e minuut 1 - 2 eigen doelpunt.

Opstelling Alem: Bergacker, Van Oers, Steenbekkers, Valkis, Van Ewijk, Van de Burg (50. Van Dullemen), Van de Oord, Van der Meijden, Van Boxtel, Van Lent, Korthals.

BMC - Alem                                       1 - 1                                     20 januari 2002

BMC nam het initiatief maar slaagde er niet in om veel kansen te creëren. Alem moest het vooral van inzet hebben. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Een afstandschot van Patrick van Boxtel betekende een voorsprong voor Alem: 0 - 1. BMC ging na deze tegentreffer drukken en dat resulteerde vlak voor rust in de gelijkmaker: 1 - 1. In de tweede helft was het beeld het zelfde. BMC zette druk maar kreeg nauwelijks kansen. Alem wist met veel strijd de Berlicummers te bedwingen.

Alem - CHC                                       1 - 3                                     27 januari 2002

Alem en CHC waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Het spel golfde op en neer. Beide teams kregen een aantal kansen. Van Kessel en Valkis misten voor Alem. In de blessuretijd van de eerste helft opende Raymond Danse namens CHC de score: 0 - 1. Na rust was CHC de betere ploeg. Technisch moest Alem zijn meerdere erkennen. De snelle Popsen scoorde na een verdedigingsfout de 0 - 2. Ook de derde Bossche treffer kwam van zijn voet, 0 - 3. Alem ging na dit doelpunt feller spelen en kreeg een aantal kansen. Jan Valkis scoorde het enigste Alemse doelpunt: 1 - 3. Ook de eindstand.

Ophemert - Alem                              1 - 2                                     03 februari 2002

Alem toonde van het beginsignaal veel inzet. Ook speelde de ploeg van Arthur Bontekoe met drie spitsen. Ophemert werd daardoor in zijn opbouw gestoord en moest lijdzaam toezien hoe Bert van Kessel van 30 meter de bal onhoudbaar achter hun doelman schoot: 0 - 1. Ophemert maakte daarna gelijk (1 - 1), maar kwam nooit helemaal in de wedstrijd. Jan Valkis kapte zich vlak voor het eindsignaal een weg naar het doel en scoorde het sensationele winnende doelpunt: 1 - 2.

Rossum - Alem                                  3 - 3                                     17 maart 2002

Een derby zoals een derby moet zijn. Rossum en Alem gooiden alles in de strijd wat ze hadden. Zowel spelers als supporters. Het sidderde…..

De lucht boven het voetbalveld van Rossum vibreert van de spanning. Voor aanvang van de wedstrijd tussen koploper Rossum en Alem is de echte derbysfeer goed te voelen. De teams uit twee buurtdorpen in de Bommelerwaard hebben de punten immers heel hard nodig. Rossum voor het kampioenschap en Alem voor lijfsbehoud. De supportersscharen van beide clubs schreeuwen om het hardst en elke beslissing van de scheidsrechter of een harde overtreding van de tegenstander kan op passioneel commentaar rekenen. Zowel Rossum als Alem doen op het veld ook hun uiterste best om de sfeer erin te houden. Met een ongekende felheid bestrijden ze elkaar en doen qua kansen niet voor elkaar onder. Als Rossum scoort zakt de moed een beetje in de schoenen van de gasten. Ze herstellen zich snel en laten zien waarvoor ze zijn gekomen: strijd. Een discutabele overtreding voor het strafschopgebied van Rossum leift tot wat onvriendelijkheden en verwensingen over en weer tussen de banken, spelers en supporters. Het tekent de gedrevenheid in beide kampen. De wedstrijd wordt nooit echt onsportief. ''Een uiterst correcte wedstrijd'', typeert Rossum-trainer Bert Ruijsch dan ook na afloop. Overigens was Alem al 1 minuut na het doelpunt van Rossum weer op gelijke hoogte gekomen. Rossum lijkt  in de tweede helft te beginnen aan een walk-over en loopt snel uit naar een veilig lijkende 3 - 1 voorsprong. Alem is duidelijk niet van plan zonder punten de dijk over te steken en stroopt de mouwen nog eens op en legt de zwakke plek van Rossum bloot. De thuisclub weet niet om te gaan met de spelhervatting en verkijkt zich keer op keer op de tegen-

stander. Ron van de Meijden brengt met twee doelpunten Alem weer op gelijke hoogte: 3 - 3. Ruijsch: ''Schandalig amateuristisch. De mannen hebben het op het gebied van Mandekking totaal laten afweten''. Oefenmeester Arthur Bontekoe van Alem, dat komende weken een aantal mede-degradatie kandidaten op bezoek krijgt, is achteraf niet tevreden met een punt. ''Vooraf had ik er voor getekend. Maar gezien de kansen vind ik dat we de drie punten hadden moeten meenemen''. Wel ziet hij de inzet van zijn mannen als pluspunt. 'Ik ben trots op ze. We moeten deze lijn dootrekken''.
35e minuut 1 – 0 Sterk,
36e minuut 1 - 1 Patrick van Boxtel,
55e minuut 2 - 1 Sterk,
68e minuut 3 - 1 Van Geffen,
73e minuut 3 - 2 Van der Meijden,
87e minuut 3 - 3 Van der Meijden.

Opstelling Alem: Bergacker, Van Eeuwijk, Steenbekkers, Valkis (55. Korthals), Brekelmans, W. van Boxtel, Van Kessel, Van der Meijden, Van Lent (85. Van Dulmen), Van de Oord.

Alem - DSC                                       0 - 1                                     24 maart 2002

Na het knappe gelijkspel tegen Rossum vorige week, moest Alem opnieuw tegen een streekgenoot voetballen. De derby was de uitgelezen mogelijkheid om broodnodige punten te pakken om degradatie af te wenden. DSC nam echter gelijk het initiatief in de wedstrijd. Alem was duidelijke de mindere. De bezoekers kregen een aantal kansen, maar misten het scorend vermogen. De tweede helft was qua spel ook voor DSC. Alem kreeg nog een grote kans. Patrick van Boxtel schoot op de paal. DSC-er Lauren van Cromvoirt werd neergelegd in het strafschopgebied en benutte zelf in de 75e minuut de strafschop: 0 - 1. Alem kwam daarna beter in het spel maar het was te laat. DSC controleerde de slotfase van de wedstrijd.

Alem - GVV                                       1 - 4                                     30 maart 2002

Alem speelde op deze Paas-zaterdag tegen mede degradatie kandidaat GVV. Alem begon sterk en kreeg kansen, maar verzuimde te score. De bezoekers uit Geldermalsen gingen veel beter met de mogelijkheden om en wonnen daardoor ruim: 1 - 4.
05e minuut 0 - 1 Schuurman,
41e minuut 1 - 1 Korthals,
56e minuut 1 - 2 Steenis (str.),
81e minuut 1 - 3 Grisel,
86e
minuut 1 - 4 Van Driel.

Alem - RKTVC                                   1 - 4                                     1 april 2002

Na de nederlaag van zaterdag tegen GVV, werd er nu ook op Paas-maandag verloren. Alem startte sterk tegen de bezoekers uit Tiel. RKTVC werd vast gezet op eigen helft en de thuisclub kreeg een aantal kansen. Het zwakke punt van Alem (dat de club al bijna het hele seizoen parten speelt) is het gebrek aan scoren vermogen. Ook tegen RKTVC was dat duidelijk zichtbaar. Vlak voor rust kwamen de bezoekers door een counter op voorsprong. In de tweede helft maakte Marco Korthals gelijk, maar de countertechniek van RKTVC werkte goed. Binnen het kwartier stond de 1 - 4 eindstand op het bord. Een duidelijke zege voor RKTVC.
41e minuut 0 - 1 Latifoglu,
50e minuut 1 - 1 Korthals,
61e minuut 1 - 2 Latigoglu,
69e minuut 1 - 3 Van de Broek,
71e minuut 1 - 4 Van de Broek.

Emplina - Alem                                 1 - 1                                     07 april 2002

Drie minuten in blessuretijd wist Alem de tegenstander een zeker geachte overwinning af te snoepen. Pas op het allerlaatste moment bracht Ron van der Meijde met een schitterende omhaal de stand op gelijke hoogte. Voor Emplina was het zuur puntverlies aangezien de thuisploeg vooral voor rust de wedstrijd compleet in handen had. Met het gelijkspel heeft Emplina de koppositie in de periode verspeeld.
25e minuut 1 - 0 Van Dam,
90e minuut 1 - 1 Van der Meijde.

Alem - TGG                                       2 - 2                                     21 april 2002

Alem kreeg veel kansen maar het lukte maar niet om te scoren. Wilbert van Boxtel maakte het enige doelpunt in de eerste helft (1 - 0). In de tweede helft kwam TGG sterk terug. Door twee goed uitgespeelde counters kwamen de Bosschenaren snel op een 1 - 2 voorsprong. In de slotfase kopte Wilbert van Boxtel de gelijkmaker in voor Alem: 2 - 2. Over de positie van Alem bestaat onduidelijkheid. Er is nog een vraag over de op drie na laatste plaats op de ranglijst. Het is namelijk mogelijk dat de KNVB besluit dat de club die daar eindigt een Promotie-Degradatie wedstrijd speelt (tegen bijvoorbeeld Zaltbommel).

RKKSV - Alem                                   2 - 0                                     28 april 2002

Beide degradanten hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht. Er waren bijna geen kansen. Na rust nam de sterkte van RKKSV toe. Het werd een open wedstrijd met kansen aan beiden kanten. Harm Pennings leek halverwege de tweede helft de score te openen. RKKSV kreeg een penalty te nemen. Hij miste, maar in de slotfase maakte hij het dubbel en dwars goed. Met twee doelpunten zorgde Pennings voor een leuk seizoens einde voor Kruisstraat: 2 - 0.
75e minuut 1 - 0 Pennings,
83e minuut 2 - 0 Pennings.