Clublogo; mail ons uw logo!Seizoen 1996 - 1997 / 4e klasse F

 

08-09-1996            BMC - Alem                         1 - 0

15-09-1996            Alem - Nulandia                  4 - 4

22-09-1996            Rhelico - Alem                    2 - 2

29-09-1996            Alem - Nooit Gedacht          1 - 1

06-10-1996            Waalkanters - Alem            2 - 4

13-10-1996            Alem - EVVC                       1 - 2

20-10-1996            Theole - Alem                     8 - 1

03-11-1996            Alem - Den Dungen             4 - 2

10-11-1996            RKKSV - Alem                     0 - 2

17-11-1996            Avesteijn - Alem                  3 - 1

08-12-1996            Nulandia - Alem                  6 - 2

15-12-1996            Alem - Rhelico                    1 - 1

16-02-1997            Nooit Gedacht - Alem          5 - 0

23-02-1997            Alem - OSC '45                    4 - 1

02-03-1997            Alem - Waalkanters            1 - 1

09-03-1997            EVVC - Alem                       3 - 0

16-03-1997            Alem - BMC                         1 - 2

23-03-1997            Alem - Theole                     0 - 0

31-03-1997            Den Dungen - Alem             5 - 2

06-04-1997            Alem - RKKSV                     1 - 2

20-04-1997            Alem - Avesteijn                  0 - 2

27-04-1997            OSC '45 - Alem                    1 - 1

 

 

WEDSTRIJDVERSLAGEN ALEM SEIZOEN 1996 - 1997 / 4e KLASSE F

                                                                                                                     

BMC - Alem                           1 – 0                    08 september 1996

                                                                                                                     

Vierdeklasser Alem is de competitie gestart met een nederlaag in Berlicum tegen BMC. De gasten leken af te stevenen op een gelijkspel totdat spits Joris Alkemade van BMC zes minuten voor tijd scoorde. Alem moest het stellen zonder vijf vaste waarden. Theo Leerintveld is nog met vakantie, Johan Vos moest werken, terwijl doelman Peter van Boxtel en Hans Brekelmans met een blessure langs de kant moesten blijven. De laatste brak in de laatste editie van de Maasdriel cup zijn enkel. Hans Hanegraaf tenslotte was voor werkzaamheden in Amerika, maar kon direct via Schiphol toch nog op tijd zijn. Omdat de scheidsrechter per abuis Nuland had aangedaan begon de wedstrijd bijna een uur te laat. De gasten kwamen ondanks de handicaps verrassend sterk uit de startblokken. Rechterspits Jan Valkis profiteerde van een slechte pass van BMC-speler Bas van Gaal, maar schoot in vrije postitie tegen doelman van BMC op. De thuisclub was in het eerste half slechts sporadisch gevaarlijk voor het doel van Herman van Osch. In de 35e minuut floot de arbiter ten onrechte voor buitenspel van Jochen de Chéne. Alem moest zeker in het eerste kwartier na rust met de rug tegen de muur. In de 55e minuut kropen de gasten door het oog van de naald. Eerst redde Herman van Osch op een knal van Rob van Doelen van BMC, terwijl in de rebound Anton van Oers de bal van de lijn haalde op een inzet van Antoine Voets. Trainer Nico Rovers wisselde de uitgebluste Jochem de Chéne voor Hans Hanegraaf en Peter van Boxtel voor Gerard van  Mook. Met een gelijkspel zou Alem dik tevreden zijn geweest. Het draaide echter nog uit op een nederlaag. Joris Alkemade van BMC kreeg in de 84e minuut de bal uit een voorzet via de kluts voor de voeten en liet Alem-doelman Van Osch kansloos: 1 - 0.

                                                                                                                                            

Alem - Nulandia                    4 – 4                     15 september 1996

                                                                                                                     

De zondagamateurs van vierdeklasser Alem hebben in een sensationele wedstrijd met 4 - 4 gelijkgespeeld tegen Nulandia. In het team van Alem debuteerde Johan Vos, die aan het begin van dit seizoen is overgekomen van DSC. Vos maakte aanvallend samen met Patrick van Boxtel een prima indruk en scoorde zelfs in de 22e minuut het tweede doelpunt van Alem. Al na zeven minuten was het raak. Jan Valkis haalde de achterlijn en zijn voorzet bereikte Patrick van Boxtel die op de penaltystip uit de draai in de linkerhoek de score opende: 1 - 0. Na de 2 - 0 van Johan Vos, die met een lob over de doelman van Nulandia fraai scoorde, zat Alem op rozen. De eerste speldenprik van de gasten was dicht bij het half uur. Uit een lage voorzet van Zwanenberg kon alleen Ton Steenbekkers voor opruiming zorgen. Het laatste kwartier voor rust zal trainer Nico Rovers niet snel vergeten. Drie tegendoelpunten binnen drie minuten. Linksback Cees Jan Zwanenberg had zeker niet zijn beste dag. Bij de gelijkmaker van Patrick Bijveld moest hij rechtsbuiten Hans Zwanenberg van Nulandia laten gaan en uit zijn assist scoorde Bijveld 2 - 2. Gelijk daarna werd het 2 - 3 wat ook de ruststand zou worden. In de tweede helft bleef de wedstrijd zeker nog het aankijken waard. Alem kwam al na vijf minuten langszij. Ton Jansen kopte raak uit een corner: 3 - 3. Een kwartier voor tijd moest de thuisclub weer achter de feiten aan. Na vermeend buitenspel in de verdediging van Nulandia schakelden de gasten snel over naar de aanval. Patrick Bijveld gaf doelman Herman van Osch opnieuw geen schijn van kans met zijn schuiver: 3 - 4. Nauwelijks twee minuten later was Ton Jansen opnieuw succesvol: 4 - 4. Daar bleef het bij op sportpark De Oude Maas.

 

Rhelico - Alem                      2 - 2                     22 september 1996

                                                                                                               

Voor de tweede achtereenvolgende keer heeft Alem gelijkgespeeld. In Deil kwam de ploeg van Nico Rovers na een 2 - 0 ruststand in de tweede helft goed terug door treffers van Johan Vos en Gerard Dekkers. Na drie competitiewedstrijden is Alem nog steeds zonder overwinning. Het treffen tegen Rhelico leek halfweg voor Alem uit te draaien op de tweede nederlaag van dit seizoen. De thuisclub leidde toen verdiend met 2 - 0. Alem begon zonder Hans Brekelmans. Zijn herstel zal nog enkele maanden op zich laten wachten. Hans Hanegraaf en Johan Vos waren de voorste aanspeelpunten terwijl Patrick van Boxtel op het middenveld speelde. De thuisclub was zeker in het eerste halfuur meer aan de bal zonder echte uitgespeelde kansen. In de 18e minuut kwam Rhelico op voorsprong toen een inzet van Van Rosmalen met de punt van de schoen via de handen van Alem-doelman Herman van Osch en de binnenkant van de paal achter de doellijn rolde: 1 - 0. Acht minuten later was Herman van Osch opnieuw kansloos toen hij bij een schot van Wim van de Water finaal op het verkeerde been stond: 2 - 0. In het laatste kwartier voor rust probeerde Alem nog iets aan de achterstand te doen. Na de thee een sterker Alem dat Jochem de Chéne en Anton van Oers in het veld bracht voor Pierre van Lent en Cees Jan Zwanenberg. Johan Vos scoorde in de 52e minuut het mooiste doelpunt van de middag. Tot tweemaal toe kapte hij een tegenstander uit en liet ook de doelman kansloos: 2 - 1. Met nog minder dan een kwartier op de klokken poeierde Gerard Dekkers de bal ruim buiten het strafschopgebied net onder de lat tegen de touwen: 2 - 2.
                                                                 

Alem - Nooit Gedacht           1 - 1                     29 september 1996

                                                                                                               

Alem lijkt patent te hebben op gelijke spelen. Al weer voor de derde maal op rij kwam de vierdeklasser niet verder dan een gelijkspel. Ditmaal eindigde de ontmoeting met Nooit Gedacht uit Geffen in een gelijkspel. Het duel tussen beide ploegen was omgeven van sentimenten. Trainer Van Uden van Nooit Gedacht trainde eerder Alem, terwijl trainer Nico Rovers van Alem vele jaren terug speler was van Nooit Gedacht. Nog voor Alem goed en wel aan de wedstrijd was begonnen, moest de ploeg al achter de feiten aan. Stephan Hommeles profiteerde van een misverstand tussen Ton Steenbekkers en Ton Jansen: 0 - 1. Ook na dat doelpunt kregen de bezoekers nog enkele mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. De beste kans voor Alem om op gelijke hoogte te komen was voor Hans Hanegraaf, die de bal uit de kluts tegen de onderkant van de lat schoot. In het tweede bedrijf vocht Alem voor elke meter. Nooit Gedacht moest al snel verder zonder Stephan Hommels en Fred Zwanenburg (de laatste na een tackle van een Alem-speler). In de 72e minuut sloeg de vlam in de pan. Op de rand van buitenspel schoot Jochem de Chéne de bal tegen de hand van Ron van Dijk. De grensrechter van Nooit Gedacht vlagde voor buitenspel, maar de zwak leidende arbiter wilde van niets weten. Uit de toegekende strafschop schoot Gerard Dekkers de gelijkmaker binnen:  1 - 1. Johan Vos was in de slotfase nog dichtbij de winnende treffer voor Alem, maar hij schoot tegen de paal. Een overwinning zou ook iets te veel van het goede zijn geweest. Op basis van de veldverhoudingen een terechte puntendeling.

 

Waalkanters - Alem              2 - 4                     06 oktober 1996

                                                                                                              

De zondag amateurs van Alem hebben hun eerste competitiezege in de wacht gesleept door thuisclub Waalkanters met 2 - 4 af te troeven. Alem verzuimde Waalkanters met nog grotere cijfers af te troeven. Theo Leerintveld stond voor de eerste keer deze competitie weer in de spits bij Alem. Leerintveld creëerde al in de derde minuut een dot van een kans, maar schoot in vrije positie tegen de doelman op. In de rebound kopte Patrick van Boxtel de bal over. De thuisclub kreeg in het eerste bedrijf slechts één scoringskans door een foute terugspeelbal van Peter van Boxtel. Doelman Herman van Osch behoedde Alem voor een achterstand. In de 10e  minuut was het wel raak. Op een dieptepass van Jochem de Chéne tikte Patrick van Boxtel de bal eerst listig over de doelman waarna Van Boxtel met een diagonaal schot scoorde: 0 - 1. Even later viel Ton Jansen met een enkelblessure uit. Cees Jan Zwanenberg was zijn vervanger. Nadat Hans Hanegraaf kort voor de thee Alem van dichtbij eerst naar 0 - 2 had geschoten leken de bezoekers bij de 0 - 3 in de 57e minuut via Peter van Boxtel op weg naar een simpele overwinning. Zeker toen Johan Vos op een pass van Jan Valkis de 0 - 4 op het bord had gebracht was de thuisclub rijp voor de slachtbank. Met '’hoge ballen snel thuis'’ bracht Waalkanters de gasten nog even aan het wankelen. Het bleef echter hangen bij de stand van 2 - 4.

                                                                                                                              

                                                                                                              

Alem - EVVC                         1 - 2                     13 oktober 1996

                                                                                                              

De wedstrijd van vierdeklasser Alem tegen EVVC uit Vinkel dreigde een kwartier voor tijd uit de hand te lopen. Alem-speler Jan Valkis brak na een te harde ingreep van Walter van Dijk van EVVC zijn scheenbeen. In het tumult wat daarna ontstond regende het vele gele en twee rode kaarten. EVVC won wel de voetbalwedstrijd met 1 - 2. Beide ploegen speelden al de hele wedstrijd op het scherpst van de snede. Arbiter Smeets verzuimde echter bij een aantal stevige overtredingen resoluut op te treden. Een kwartier voor tijd sloeg de vlam in de pan. Terwijl iedereen de bal buiten de lijnen wilde hebben voor een blessurebehandeling van een speler van EVVC ging Jan Valkis van Alem toch door. Walter van Dijk greep bij het duel met Valkis te omstuimig in waardoor de laatste kermend van de pijn tegen het gras ging. Het kostte hem een

gebroken scheenbeen. In het Bossche Willem Alexander ziekenhuis constateerde men een 'mooie' breuk. Valkis is in het gips naar huis gegaan. Scheidsrechter Smeets trok in het tumultueze laatste kwartier zeven gele kaarten, terwijl Peter van Lent (tweemaal geel) en Leerintveld van Alem met rood konden inrukken. De laatste minuten voltrokken zich in een chaotische sfeer. De bezoekers kwamen flitsend uit de startblokken. Wilbert van Boekel in de eerste minuut 0 - 1 via een droge schuiver vanaf de punt van het strafschopgebied. Ruim tien minuten later had Alem de bezoekers weer achterhaald. Theo Leerintveld rondde een splijtende aanval over veel schijven knap af door eerst een directe tegenstander uit te kappen en daarna ook doelman Van Grinsven met een schijnbeweging het nakijken te geven: 1 - 1. Kort daarna kroop Alem door het oog van de naald toen Schonnes en Jagers voor EVVC ieder bij een actie op de lat schoten. Henk Wijgerse had Alem nog voor de thee op voorsprong kunnen schieten als hij de bal in kansrijke positie niet te zacht had ingeschoten. Ook Johan Vos en Theo Leerintveld waren dichtbij een treffer, maar Vos strande op de keeper Van Grinsven, terwijl Leerintveld zijn inzet op de lijn gekeerd zag worden door een verdediger van EVVC. Nog voor het incident met Jan Valkis liepen de gemoederen al hoog op toen de scheidsrechter bij een ongelukkige tik van Cees Jan Zwanenberg tegen de hak van EVVC-speler Gilian van de Ven naar de stip wees. Opnieuw Wilbert van Boekel schoot de ploeg uit Vinkel voor de tweede maal in de wedstrijd aan de leiding: 1 - 2. De beenbreuk van Jan Valkis was daarna de oorzaak voor een tumultues laatste kwartier.

 

Theole - Alem                       8 - 1                     20 oktober 1996

                                                                                                              

De zondag amateurs van vierdeklasser Alem ondervonden in de wedstrijd in Tiel tegen Theole nog duidelijk de napijn van het beladen duel tegen EVVC. De thuisclub kegelde de bezoekers naar een wel erg ruim uitgevallen nederlaag van maarliefst 8 - 1. Alem nog steeds zonder Hans Brekelmans moest het ook stellen zonder de geblesseerde Ton Jansen en de grieperige Ton Steenbekkers. Jan Valkis revalideert van een gebroken scheenbeen. Hans Hanegraaf was voor deze gelegenheid het slot op de deur. Al binnen zes minuten moest doelman Herman van Osch de gang naar het net maken. De gevaarlijke spits Alouad Hadj scoorde met een boogbal de 1 - 0. Toen Haisch voor Theole 2 – 0 tegen de touwen schoot was Alem rijp voor de slachtbank. De bezieling ontbrak in de ploeg waardoor de thuisclub mogelijk met dubbele cijfers had kunnen winnen. Voor rust waren er alleen mogelijkheden voor Johan Vos (net naast) en Jochem de Chéne, die met een lob het doel op een haar miste. Ook in het tweede bedrijf konden de bezoekers het tij niet meer keren. De thuisclub, die als enige het feestje voor de bijna periodetitel voor Den Dungen kan bederven, had vooral individueel meer klasse in huis. Alem kon zijn bekende werkvoetbal niet uitvoeren en was eigenlijk al bij rust mentaal afgedroogd (3 - 0). Na de pauze liep Theole vlot naar 5 - 0. Twintig minuten voor tijd redde Patrick van Boxtel de eer voor Alem. Gerard Dekkers stuurde de bal met een lob over de verdediging van Theole waarna Patrick van Boxtel op snelheid het karwei afmaakte: 5 - 1. Daarna liep Theole simpel uit naar een forse 8 - 1 eindstand.                                                                           

                                                                                                                                            

Alem - Den Dungen              4 - 2                     03 november 1996

                                                                                                              

Vierdeklasser Alem heeft zich goed hersteld van de zware nederlaag twee weken geleden tegen Theole. Koploper Den Dungen, die maar 1 punt verwijderd was van de eerste periodetitel, kreeg in Alem de kous op de kop. Door de 4 - 2 overwinning voor de thuisclub ging de periodetitel nu naar Theole, dat bij RKKSV een nipte zege behaalde (0 - 1). Den Dungen was vooral in het eerste bedrijf de betere ploeg. In de 08e minuut kopte Marco van Hamond maar net naast, terwijl dezelfde Van Hamond drie minuten later een vrije kans ook al niet verzilverde. Peter van de Heuvel bracht Den Dungen in de 14e minuut aan de leiding. Door een misverstand in de defensie van Alem kon Van de Heuvel ongehindeerd aanleggen: 0 - 1. De vreugde voor de bezoekers was echter van korte duur. Hans Hanegraaf schoot de bal in de 20e minuut uit een vrije trap ineens achter de doelman (John van Donk) van Den Dungen: 1 - 1. De thuisclub kwam zelfs nog voor de thee op voorsprong. Johan Vos schoot de bal uit de draai voor de tweede maal achter de Dungense goalie: 2 - 1. Na de pauze werd Johan Vos de gevierde man. Hij scoorde zowel 3 - 1 als 4 - 1. Pas in de laatste minuut kon de koploper uit Den Dungen hier iets tegen terug doen: 4 - 2. Ook de eindstand van deze wedstrijd.                                                                                                                             

 

RKKSV - Alem                       0 - 2                     10 november 1996

                                                                                                              

Alem is de strijd om de tweede periodetitel goed begonnen. Een week na de knappe zege op koploper Den Dungen zegevierde de vierdeklasser in Kruisstraat tegen RKKSV opnieuw. De bezoekers moesten het stellen zonder de geblesseerde Ton Jansen en Gerard Dekkers. Op basis van voornamelijk de verichtingen in de eerste helft mocht Alem het meeste aanspraak maken op de drie punten. De eerste kans in de wedstrijd was echter voor de thuisclub via Jeroen van Hoek. In vrije positie schoot de spits van RKKSV hoog over. Alem nam na een halft uur verdiend de leiding. Hans Hanegraaf, die na rust niet meer terugkwam door een opspelende liesblessure, knalde de bal in de 30e minuut via de binnenkant van de paal tegen de touwen: 0 - 1. RKKSV had wel een licht overwicht, maar zonder Paul Schimmel mist de ploeg een afronder. Johan Vos voltrok zeven minuten voor tijd het vonnis na een misser in de verdediging van RKKSV. Met een lob stelde Vos de zege veilig: 0 - 2.                                           

Avesteijn - Alem                   3 - 1                     17 november 1996

                                                                                                              

Alem heeft tegen het laaggeklasseerde Avesteijn een nederlaag moeten incasseren. Een rode kaart voor Ton Steenbekkers een kwartier voor tijd brak uiteindelijk het verzet bij de bezoekers. De bezoekers uit Alem kwamen gehavend aan de start wegens het ontbreken van vijf basisspelers. Avesteijn opende in de 12e minuut de score: 1 - 0. Daarna had Avesteijn nog een riante mogelijkheid op een tweede treffer maar de inzet belande tegen de paal. De bezoekers die in het eerste half uur bepaald niet imponeerden kwamen in de 30e minuut toch verrassend op gelijke hoogte. Johan Vos, die geen medespelers in de buurt zag staan ging bij een actie dan maar voor eigen succes. Zijn schot zeilde over de iets te ver voor zijn doel staande Avesteijn-doelman heen: 1 - 1. Nog net op slag van rust (45e minuut) kwam de thuisploeg op    2 - 1. Een goede voorzet werd goed ingekopt. Alem probeerde na de thee de bakens te verzetten en was in de 65e minuut dichtbij de gelijkmaker. Theo Leerintveld zag zijn schot over vliegen. Ton Steenbekkers was het breekpunt voor Alem. Hij kreeg in de 75e minuut de rode kaart. In de 88e  minuut viel de defenitieve beslissing. Avesteijn benutte toen een toegekende strafschop: 3 - 1.

                                                                                                              

Nulandia - Alem                    6 - 2                     08 december 1996

                                                                                                              

Vierdeklasser Alem heeft het in Nuland behoorlijk laten afweten. De bezoekers (gehandicapt door blessures en schorsingen), kregen van hekkesluiter Nulandia een forse nederlaag aan de broek. Het ontbrak de ploeg aan de nodige portie bezieling. Als excuus mag Alem nog steeds het ontbreken van enkele vaste waarden in het team aanvoeren. Toch kwamen de bezoekers al in de eerste minuut aan de leiding. Uit een voorzet van Patrick van Boxtel kopte Johan Vos in het kruis van paal en lat: 0 - 1. De thuisclub kwam nauwelijks tien minuten later al weer langszij. Een schitterend doelpunt. Aschwin Versteeg schoot de bal uit een voorzet van Zwanenberg zonder na te denken achter de kansloze Alem-doelman Herman van Osch: 1 - 1. Dezelfde speler tekende ook voor de 2 - 1 in de 23e minuut. Van Osch keerde de inzet in eerste instantie nog wel, maar in de rebound was hij kansloos. Netten (40e minuut) bepaalde de ruststand op 3 - 1. Alem (met Gerard Dekkers voor de gelegenheid al laatste man), was in feite een minuut na rust al een geslagen ploeg. Opnieuw kon Herman van Osch het schot nog wel keren, maar de inkomende man Joost van Rooy van Nulandia tikte het leer binnen: 4 - 1. Na een saaie tweede helft viel er pas in de slotfase weer wat te beleven. Gerard Dekkers verzachtte in de 85e minuut de pijn wat voor Alem door een vrije trap langs de muur en doelman van Nulandia te schieten: 4 - 2. Versteeg scoorde voor Nulandia daarna in de 86e minuut 5 - 2. In blessuretijd bracht invaller Rob van Nistelrooy de eindstand op 6 - 2.                                

 

Alem - Rhelico                      1 - 1                     15 december 1996

                                                                                                               

Alem heeft zich met het 1 - 1 gelijke spel tegen Rhelico enigszins hersteld van de zware nederlaag bij Nulandia. Op basis van de veldverhoudingen een terechte puntendeling. De bezoekers uit Deil hadden in het tweede bedrijf wel een veldoverwicht en enkele 'halve' kansen, maar Alem had wel de beste mogelijkheden voor de volle winst. De thuisclub kwam in de 10e minuut aan de leiding. Uit een vrije trap ruim buiten het strafschopgebied knalde Gerard Dekkers de bal achter de doelman van Rhelico, die niet geheel vrijuit ging: 1 - 0. Na de sterke openingsfase van Alem kwamen de gasten steeds beter in de wedstrijd. Bij enkele acties kroop het team van Nico Roovers door het oog van de naald. Een schot ging gelukkig voorbij de voor Alem goede kant van de paal, terwijl even later de bal uit de kluts de veste van Herman van Osch op een haar miste. Na de hervatting kreeg Alem enkele riante mogelijkheden op twee-nul. Johan Vos kwam tot tweemaal toe vrij voor de keeper van Rhelico. Omdat de Alem-spits te lang

treuzelde met afronden kon een verdediger van Rhelico er alsnog een been tussen krijgen. In de 72e minuut viel dan toch nog de gelijkmaker. Een aanvaller van Rhelico omspeelde de uitlopende Herman van Osch waarna de bal bij de tweede paal in het lege doel verdween: 1 - 1. In de slotfase kon het dubbeltje nog alle kanten opvallen. Uiteindelijk eindigde het duel met een terechte puntendeling.                                                 

                                                               

Nooit Gedacht - Alem           5 - 0                     16 februari 1997

                                                                                                               

Vierdeklasser Alem is niet goed uit de winterstop gekomen. In Geffen leed het team van Nico Roovers een kansloze nederlaag bij Nooit Gedacht. De thuisclub kwam sterk uit de startblokken, maar het duurde tot de 37e minuut voordat Hommeles van Nooit Gedacht via een benutte strafschop de wedstrijd openbrak: 1 - 0. De toegekende strafschop leidde tot irritatie, omdat Hans Hanegraaf werd bestraft voor een vermeende overtreding op tegenstander Van Rijn. Alem kreeg daarna tot het rustsignaal enkele kansen via Theo Leerintvelt en Johan Vos. In alle gevallen bleef de doelman van Nooit Gedacht de baas. Op slag van rust scoorde Doesburg door een hard schot tegen de onderkant van de lat de 2 - 0. Peter van Boxtel (overtreding) en Johan Vos (praten) moesten in het tweede bedrijf van scheidsrechter Pijnenburg uit Boxtel voortijdig naar de kleedkamer. Met elft tegen negen was Alem echter kansloos. Van Rijn (68e), Doesburg (72e) en Hommeles (87e) zorgde voor een 5 - 0 eindstand. Peter van Boxtel zag in de 65e minuut de rode kaart, Johan Vos in de 75e minuut.

                                                                                                                               

Alem - OSC '45                      4 - 1                     23 februari 1997

                                                                                                               

Alem heeft zich goed hersteld van de zware nederlaag vorige week tegen Nooit Gedacht. De vierdeklasser (gehandicapt door twee geschorste spelers), won royaal van OSC '45. Het team van Nico Rovers zich daardoor losgemaakt van de ploegen in de kelder van de ranglijst. De thuisclub moest het stellen zonder het geschorste duo Hans Hanegraaf en Johan Vos. Aan de andere kant was de malaise nog erger. Liefst zes basisspelers ontbraken bij de bezoekers, die in de tweede helft zelfs de doelman van het tweede team als veldspeler in moesten brengen. De Bosschenaren kwamen in de 26e minuut met 0 - 1 aan de leiding door een goed genomen vrije trap van Patrick van Mil. Doelman Herman van Osch was kansloos. De thuisclub liet het er echter niet bij zitten. Peter van Boxtel schoot eerst nog op de paal, voordat Gerard Dekkers met een ouderwetse punter in de 33e minuut Alem op gelijke hoogte bracht:1 - 1. In de slotfase van die eerste helft had OSC nog de beste kans om met een voorsprong te gaan rusten. Geert van Baggum prikte de bal na een misverstand tussen Ton Steenbekkers en doelman Van Osch tot opluchting van heel Alem net over de lat. Ook meteen na de hervatting was Van Baggum voor OSC dicht bij een treffer, maar doelman Van Osch kon het onheil na een slechte terugspeelbal nog tijdig klaren. De bezoekers konden echter steeds minder een stempel op de wedstrijd drukken. Alem speelde meer en meer op de helft van de Bosschenaren en kreeg met het doelpunt van Peter van Boxtel in de 62e minuut dan ook loon naar werken: 2 - 1. Zeven minuten voor tijd besliste Theo Leerintveld de wedstrijd in het voordeel van Alem. Doelman Wolfs redde nog in eerste instantie de inzet, maar Maarten van Poppel schoot de bal via de voet van Leerintveld in eigen doel: 3 - 1. In de 90e minuut deed invaller Ton Jansen nog meer zout in de wonden bij OSC. Jansen, die in het veld kwam voor Henk Wijgerse had wel een erg gelukkige invalbeurt. Bij zijn eerste balcontact vond hij direct het net: 4 - 1. Alem kwam door deze zege in punten gelijk met OSC, dat na de winterstop al twee nederlagen heeft moeten slikken.                                      

Alem - Waalkanters              1 - 1                     02 maart 1997

                                                                                                               

Alem slaagde er niet in om tegen het laaggeklasseerde Waalkanters de volle winst te pakken. Bij rust leidde de thuisclub nog met 1 - 0 door een treffer van Leerintveld. Alem had de drie punten eigenlijk hard nodig met het oog op drie zware wedstrijden tegen EVVC, Den Dungen en Theole. Het eerste half uur was voor Alem, dat na een kwartier aan de leiding kwam door een doelpunt van Theo Leerintveld. De bezoekers waren nog voor de thee dicht bij de gelijkmaker. De Gooijer stuitte op doelman Herman van Osch. Op slag van rust redde Van Osch opnieuw op een pegel van Van Hoofd. Ook Leerintveld had nog een fraaie kans op twee-nul, maar hij zal een vliegend schot net naast het vijandelijke doel belanden. In de slotfase (85e  minuut) kwam Waalkanters verdiend op gelijke hoogte. In de 70e minuut moest Ton Steenbekkers al op de lijn redding brengen uit een scrimmage, maar in de 85e minuut was Herman van Osch kansloos op een inzet van Akkermans, die de bal uit een voorzet van dichtbij binnentikte: 1 - 1. Alleen Gerard Dekkers had nog een goede mogelijk gehad om Alem in de 75e  minuut naar twee-nul te schieten, maar zijn schot ging voorlangs.

 

EVVC - Alem                         3 - 0                     09 maart 1997

                                                                                                               

Alem moest in Vinkel tegen EVVC een verdiende nederlaag incasseren. Behoudens het eerste kwartier na de hervatting dicteerde de thuisclub de wedstrijd. EVVC had vanaf het begin het beste van het spel. Het duurde echter tot de 25e minuut voordat Freek van Houtum uit een corner van Jaap Schoonus voor de thuisclub de score opende: 1 - 0. Vijf minuten later liet Johan Vos een goede mogelijkheid op de gelijkmaker liggen. Op aangeven van Hans Hanegraaf joeg Vos de bal net over. In de slotfase van de eerste helft kroop Alem opnieuw tweemaal door het oog van de naald. Eerst miste Jagers van EVVC het doel vanaf nauwelijks vijf meter voor Herman van 0sch, terwijl Van Osch de bal uit de bovenhoek plukte bij een achterwaartse kopbal van een eigen speler. Alem starte de tweede helft sterk en had via Hanegraaf en Johan Vos twee riante mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Na het sterke eerste kwartier viel Alem weer terug. Van de Rijt had voor EVVC pech met een omhaal op de onderkant van de lat. In de slotfase kopte eerst Van Boekel de thuisclub naar 2 - 0 (80e minuut), voordat Jagers in de 85e minuut de eindstand op het scorebord bracht: 3 - 0.                                                                                 

                                                                                                               

Alem - BMC                           1 - 2                     16 maart 1997

                                                                                                               

Voor vierdeklasser Alem breken er moeilijke tijden aan. BMC zegevierde op sportpark '’Maasakker’' met 1 - 2. Het programma voor de komende twee weken is ook bepaald niet eenvoudig. Volgende week komt koploper Theole op bezoek, terwijl op paasmaandag de wedstrijd in en tegen Den Dungen wacht. De thuisclub speelde zonder Johan Vos en zonder de geschorste Peter van Boxtel. Beste man bij Alem was Hans Hanegraaf (die vijf minuten voor tijd de enige tegentreffer scoorde). Hanegraaf mist overigens de komende  wedstrijden door werkzaamheden in Zuid-Amerika. Driekwart van de wedstrijd had BMC een veldoverwicht, maar verzuimde de mogelijkheden te verzilveren. In de 37e minuut scoorde Bas van Gaal voor BMC enigszins gelukkig uit een onoverzichtelijke situatie de 0 - 1. In de 68e minuut viel de 0 - 2 via Strik. Kort daarvoor waren Dekkers en Wijgerse bij Alem vervangen door ex-voorzitter Van Mook (39) en De Leeuw. Alleen Hanegraaf vond nog het net voor Alem in de 85e minuut: 1 - 2.

 

                                                                                                               

Alem - Theole                       0 - 0                     23 maart 1997

                                                                                                               

Vierdeklasser Alem heeft een uitstekende prestatie neergezet. Het bezoekende Theole kwam in Alem niet verder dan 0 - 0. Op basis van het aantal uitgespeelde kansen is de koploper nog goed weggekomen. Achteraf waren beide teams tevreden met de puntendeeling. Alem had voor rust de beste mogelijkheden, terwijl de gasten in het laatste kwartier dicht bij een overwinning waren. Theole speelde toen al bijna de hele tweede helft met 1 man minder. Van Dooren kreeg in de 55e minuut de rode kaart wegens een elleboogstoot aan Peter van Boxtel. Waarschijnlijk maakte irritatie zich meester van de spits, die moest toezien hoe Alem in het eerste bedrijf en direct na de hervatting de wedstrijd dicteerde. Al na vijf minuten ontsnapte Theole tweemaal aan een achterstand. Johan Vos had in de vierde minuut een leeg doel voor zich toen een speler van Theole met een sliding alsnog het gevaar kon keren. Een minuut later nam Vos de bal bij de tweede paal ineens op de pantoffel. De bal verdween via de lat over het doel. Theole kreeg welgeteld één kans. Herman van Osch, die trouwens de hele wedstrijd foutloos keepte, blokte met zijn linkerbeen de inzet van van de Theole-spits. De arbiter moest beide ploegen daarna tot de orde roepen wegens een veelheid van schermutselingen in de slotfase van de eerste helft. Alem viel na de rode kaart voor Van Doorn (Theole) terug. De 40-jarige doelman Herman van Osch behoedde Alem van een nederlaag. Rechtsback Anton van Oers redde nog een inzet op de doellijn. Patrick van Boxtel had wellicht de volle winst nog in Alem kunnen houden. Twee minuten voor tijd knalde hij de bal bij een counter via de lat over. Hij had beter kunnen kiezen voor een listig stiftballetje. Op Paasmaandag reist Alem af naar Den Dungen dat via een 0 - 4 zege in Vinkel bij EVVC de nieuwe koploper is.

 

Den Dungen - Alem              5 - 2                     31 maart 1997

                                                                                                              

Vierdeklasser Alem zal de komende weken alle zeilen moeten bijzetten om degradatie te ontlopen. Ditmaal liep het team van Nico Rovers in en tegen Den Dungen tegen een royale nederlaag op. Ondanks de 5 - 2 nederlaag heeft Alem zich in Den Dungen kranig geweerd. Opnieuw hebben blessures de ploeg parten gespeeld. Patrick van Boxtel begon al niet meer aan de tweede helft wegens maagklachten, terwijl bij Rene van Boxtel een liesblessure opnieuw ging opspelen. Toen in de 80e minuut Ton Steenbekkers bij een 3 - 1 stand niet langer zijn ingepakte enkel wilde forceren bleef trainer Nico Rovers niets anders over dan keeper Herman van Osch als veldspeler in te zetten. Tweede doelman Peter van Boxtel nam de plaats van Van Osch in. Den Dungen kwam al in de 10e minuut op 1 - 0. De 2 - 0 kort voor het rustsignaal was een juweel van een doelpunt. Marco van Hamond ramde de bal als een streep hoog boven Herman van Osch tegen de touwen. Toch kwam Alem nog voor rust weer dichterbij. Theo Leerintveld wist met een rake kopbal in de laatste seconde van de eerste helft tegen te scoren: 2 - 1. Toen Peter van de Heuvel 3 - 1 scoorde was het afgelopen met Alem. In de 85e minuut kwam via Bruijsten de 4 - 1 op het bord. Johan Vos scoorde vlak voor tijd (87e  minuut) van dichtbij 4 - 2. Het laatste woord was echter toch weer voor Den Dungen, dat via Van Hamond in de 89e minuut de 5 - 2 eindstand op het bord bracht.                            

                                                                                                              

Alem - RKKSV                       1 - 2                     06 april 1997

                                                                                                              

Alem heeft het opnieuw laten afweten. Door de nederlaag tegen RKKSV is de ploeg in direct degradatiegevaar. Juist tegen directe concurrent RKKSV had Alem moeten winnen. De ploeg speelde echter zonder bezieling en ging daarom in een matte vertoning verdiend onderuit. De bezoekers kwamen in de 20e minuut aan de leiding. Rene van Boxtel leverde de bal in bij Frank van Nistelrooy waarna ook Mari Leerintveld zich liet verrassen. Van Nistelrooy prikte de bal in de rechterhoek voorbij Herman van Osch: 0 - 1. Pennings van RKKSV redde in de 42e minuut op de doellijn na een inzet van Theo Leerintveld uit een scrimmage. Na rust had Theo Leerintveld meer geluk. In de 57e minuut scoorde hij met het hoofd uit een vrije trap van Henk Wijgerse: 1 - 1. Van Heesch besliste het duel in  de 71e minuut. Met de punt van de schoen was hij net iets eerder bij de bal dan keeper Van Osch: 1 - 2.

 

 

 

 

 

Alem - Avesteijn                   0 - 2                     20 april 1997

                                                                                                               

Alleen een wonder kan Alem nog redden van degradatie. De vierdeklasser is in deze benarde situatie terecht gekomen door de 0 - 2 nederlaag tegen concurent Avesteijn. De stand op de ranglijst is gecompliceerd. RKKSV staat nog één punt onder Alem, terwijl Rhelico twee punten meer heeft. Het heeft er echter alle schijn van dat alleen een overwinning in Den Bosch komende weekeinde bij OSC '45 voldoende is om (directe) degradatie te ontlopen. Concurrent RKKSV speelt dan bij buurtgenoot Nulandia dat zich vandaag via een zege op Theole heeft vrijgespeeld. Het is daarom te verwachten dat Nulandia zeker niet op het schrpst van de snede zal spelen. Daarnaast zal Rhelico moeten verliezen bij Den Dungen, dat al aan één punt genoeg heeft voor de titel. Als Alem zich niet verbetert op de ranglijst degradeert de ploeg niet rechtstreeks, maar speelt nacompetitie met twee andere vierdeklassers. In deze wedstrijd tussen Alem en Avesteijn lieten beide ploegen geen hoogstaand voetbal zien. Een echt degradatiepotje. In de 13e minuut kwamen de bezoekers op 0 - 1. Bij een terugspeelbal van Mari Leerintveld op doelman Herman van Osch mochten de gasten een directe vrije trap nemen. Konings legde de bal breed op wonders, die de bal verwoestend tegen de touwen joeg. Ondanks een groot veldoverwicht kwam de thuisclub niet verder dan enkele halve kansjes. Gerard Dekkers joeg de bal in de 60e minuut uit een vrije trap van zeker 25 meter steenhard op het Avesteijn-doel, maar de bal vloog via de knie van doelman Van den Heuvel weer terug het veld in. Verhoeven van Avesteijn besliste het duel: 0 - 2.

                                                                                                                                

OSC ’45 - Alem                     1 - 1                     27 april 1997

                                                                                                               

Alem heeft het niet gered. Door het gelijke spel in Den Bosch bij OSC '45 speelt het team van trainer Nico Rovers volgende seizoen in de vijfde klasse. Alem kwam slechts één punt tekort om rechtstreeks degradatie te ontlopen. Omdat RKKSV in Nuland met 0 - 3 aan het langste trok speelt die ploeg nog een halve competitie voor één degradatieplaats. De kaarten waren vorige week al geschud. Er moest gewonnen worden in Den Bosch bij OSC '45 om nog in de race te blijven. Alem heeft er alles aan gedaan en  kwam in de 61e minuut zelfs aan de leiding door een treffer van Theo Leerintveld op een pass van Johan Vos: 0 - 1. Blijdestein maakte voor de thuisclub een kwartier voor tijd gelijk: 1 - 1. Alem was zeker in het eerste bedrijf gelijkwaardig aan OSC '45. Peter van Boxtel miste al in de eerste minuut een goede kans op een treffer, terwijl Johan Vos kort voor rust een terugspringende bal van de OSC-doelman over het doel kopte, Beide ploegen hebben echter niets aan het gelijke spel. OSC mist de nacompetitie, terwijl Alem volgend seizoen de derbies tegen DSC zal moeten missen.