18-09-2022 Alem VR1 - DSC VR1 3 - 2

Alem VR1 - DSC VR1   3-2    (1-0)

Zwaar bevochten overwinning

Gisteren stond de laatste bekerwedstrijd op het programma. Namelijk de derby tegen DSC! In de eerste twee wedstrijden wisten we geen punten te behalen… daar hebben we toch mooi verandering in gebracht.

Het was een spannende wedstrijd waarbij beide teams kansen kregen. Alem wist snel op 1-0 voorsprong te komen met een doelpunt van Fenne.
Ilse wist in het doel de 0 te houden. De tweede helft nam Anke het stokje over.

Noortje werd onderuit gehaald in het strafschopgebied en daar was de penalty! 2-0 gescoord door Anke. Kort hierna kreeg Nikki een 1 tegen 1 moment met de keepster. De keepster kwam uit en schoot de bal tegen een eigen speelster aan, waardoor deze in het doel van DSC in rolde… joeeee 3-0. Dit gaat toch best aardig!

De weergoden waren de tweede helft niet gunstig gezind, want het viel het hier in Alem met bakken uit de lucht, doorweekt als verzopen katjes ging de wedstrijd verder.

Het doelgebied was inmiddels ook een modderpoel geworden waar Anke zich lekker thuis voelde. Ik denk dat ze nog steeds zand uit haar oor aan het peuteren is.

DSC wist toch nog twee doelpunten te maken in de tweede helft. Niet getreurd de drie punten zijn binnen. Toch wel mooi om de derby te winnen!

De wasmachines draaien momenteel op volle toeren om volgende week zondag weer strak in het wit/oranje te verschijnen tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen Nieuwkuijk!

Fenne van Mil
Anke van Boxtel (Pen.)