Overige verslagen 3E


Zondag 25 September 2022

EVVC - Nooit Gedacht 1-1 (0-0)

75. Bob van Iersel 0-1, 77. Nicky van der Heijden 1-1.


De derby tussen EVVC en Nooit Gedacht ontbrandde pas na rust. De eerste 45 minuten waren van beide kanten ontzettend matig en was goed te merken dat er wat spanning in de benen zat. Ietwat tegen de verhoudingen in schoot Bob van Iersel de gasten een kwartier voor tijd op 0-1. ,,Nog geen minuut later hing bij ons de gelijkmaker er al in. Onze organisatie op het middenveld was ineens helemaal foetsie. Zoiets mag gewoon niet gebeuren, want het was na die goal van ons ineens even heel stil op het sportpark”, vertelde Nooit Gedacht-coach Henry van der Linden. De gelijkmaker van EVVC kwam op naam van Nicky van der Heijden. De spits vierde zijn rentree na een paar jaar van afwezigheid dus op met een heerlijke treffer. ,,Mijn schot vloog heerlijk de kruising in. Beter kon ik die bal niet raken. En lekker dat onze supporters weer voor de nodige sfeer hebben gezorgd. Uiteindelijk is het wel jammer dat je geen drie punten pakt, maar we hebben wel genoten van deze middag”, aldus de Vinkelse spits.

Met een rommelig begin met veel balverlies begon het seizoen van deze twee clubs. “Wij stonden vandaag echt onder hoogspanning ongelofelijk, we konden de bal maar niet in de ploeg houden met onze passing. Gaandeweg de eerste helft kregen we naar mijn mening wel meer de controle maar creëerden te weinig”, zegt Henry van der Linden, trainer van Nooit Gedacht. Hij zag zijn ploeg in de tweede helft te weinig via positiespel de vrije man te vinden en te vaak de lange bal spelen. De 0-1 van Bob van Iersel die zich goed vrij draait tussen 2 mensen en cool afmaakt, voelde als een bevrijding. “Je verwacht dan de ruimte te gaan krijgen achter hun verdediging alleen we krijgen binnen de minuut de 1-1 tegen en dat mag ons nooit gebeuren. We staan te groot, dekken niet door en Nicky van der Heijden schiet hem van 20 tot 25 meter schitterend binnen.” Nooit Gedacht was het daarna kwijt al betekende dat niet dat EVVC nog kwam tot grote kansen. Van der Linden: “Ik vind 1-1 wel een terechte uitslag. De kop en de spanning kan eraf met volgende week weer een mooie wedstrijd thuis tegen Avanti.” Volgens trainer van EVVC Ramon van Rixtel moet het Vinkelse team nog veel stappen maken dit seizoen. Het was voor EVVC een wedstrijd waarin twee basiskrachten terugkeerden na lange tijd. Pim van der Doelen lag er een jaar uit wegens een knieblessure. Van Rixtel: “Spits Nick van der Heijden keerde na vier jaar afwezigheid terug. Hij zette alles opzij om mee te doen aan een hele triatlon van 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en daarna nog 42 kilometer lopen. Hij deed dat voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker en is een echte iron man.”

SJO/SSA VESTA’19-DSC 3-3 (1-2)

01. Gerd-Jan Hooijmans 0-1, 25. Jordy de Loijer (1-1), 42. Wessel Theuwis 1-2, 63. Jordy de Loijer 2-2 (pen.), 68. Roy van Beurden 2-3, 92. Jacques de Vocht 3-3.


,,Het was een enerverend potje”, vertelt trainer Mark Strik van de thuisploeg. VESTA kwam drie keer op achterstand, maar wist ook drie keer terug te komen met een halve omhaal, penalty en doelpunt in blessuretijd. De doelman van de thuisploeg had in de tweede helft nog een rode kaart kunnen krijgen, zegt Strik. ,,Sommigen zeggen dat het een doorgebroken speler was en dat hij rood had moeten krijgen. In eerste instantie dacht ik dat ook, maar de scheidsrechter heeft anders geoordeeld.” Het bleef bij een gele kaart. De gevierde man was uiteindelijk Jacques de Vocht, want hij prikte in blessuretijd de derde gelijkmaker binnen.
DSC-trainer Robin Verheijden had niets minder dan lof voor SJO/SSA VESTA’19 na een doelpuntrijk gelijkspel: ,,VESTA speelde leuk voetbal. Ik vind ze een fijne toevoeging aan deze derde klasse.” DSC begon goed aan het duel met VESTA en kwam na een minuut al op voorsprong door Gerd Jan Hooijmans (0-1). VESTA vocht terug en kwam met een halve omhaal al snel op gelijke hoogte. Nog voor rust slaagde DSC erin de voorsprong opnieuw te bemachtigen door een goal van Wessel Theuwis.
,,Na rust werd het lastig. Zij waren erg sterk”, vertelt Verheijden. Door een penalty kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Het spel ging vervolgens op en neer en een doelpunt hing in de lucht. Roy van Beurden maakte twintig minuten na rust de 2-3. Zijn goal luidde een spannende fase in. VESTA was op zoek naar de gelijkmaker en vond die in blessuretijd, 3-3. ,,Voor ons voelt dat als nederlaag, maar dat punt is meer dan verdiend”, sluit Verheijden af.

FC Schadewijk - Margriet 1-1 (0-1)

39. Morris Landman 0-1, 79. Erik Quekel.


Schadewijk en Margriet hielden beide een punt over aan de Osse derby. ,,Qua doelkansen terecht”, vindt Margriet-trainer Maarten van Vugt. ,,Wij hebben veel meer balbezit gehad, maar dat is ook iets wat zij ons opdroegen.” Volgens Van Vugt lieten de bezoekers in het begin van de eerste helft twee grote kansen liggen waarmee het verschil gemaakt had kunnen worden.
Arian Meeuwsen van Schadewijk zag dat Margriet in de eerste helft de betere kansen had, maar dat zijn ploeg na wat omzettingen in het tweede bedrijf meer grip kreeg op de wedstrijd. Dat leverde zijn elftal uiteindelijk de gelijkmaker op. ,,Gezien onze ambities in deze klasse zijn we blij met een punt tegen een ploeg die bovenin mee wil doen.”

Schadewijk kon thuis tegen Margriet deze derbywedstrijd binnen Oss niet winnen. Met een 1-1 gelijkspel eindigde deze derby. Maarten Vugt van Margriet zag een moeizame pot. “De eerste vijftien minuten kregen we twee goede kansen, daarna hadden we moeite om kansen te creëren vanuit het balbezit. Morris Landman scoorde in de 39ste minuut de 0-1 na een lange bal. Daarna zette Schadewijk meer druk naar voren en was het vooral gevaarlijk met spelhervattingen.” Eric Quekel maakte daarop de 1-1 uit ook een spelhervatting van de zijkant. Morris Landman kreeg toen nog een goede kans maar scoorde niet. Vugt: “Op basis van kansen was dit een terechte uitslag. We hebben als Margriet wel meer balbezit gehad. De derby was fel maar fair.”

Nulandia - SBC 3-1 (2-0)

01. Tomas de Laat 1-0, 20. Teun van der Donk 2-0, 76. Tijs Veraart 2-1, 79. Tom van de Ven 3-1.


Volgens Giovanni Henskens, trainer van Nulandia, was de 3-1 een terechte uitslag. ,,Ik vond ons heel gedisciplineerd spelen. Er was een duidelijke opdracht en de uitvoering was goed.” SBC maakte in de tweede helft nog de aansluitingstreffer, maar promovendus Nulandia reageerde snel met de 3-1. ,,Toen zakte bij hun de moed weg en was het wel gespeeld”, zegt Henskens.

SBC kwam al in de eerste minuut op achterstand en nog in de eerste helft viel ook de 2-0. Tijs Veraart hielp de bezoekers na de pauze terug in de wedstrijd, maar direct daarna viel de 3-1 en was de zege binnen voor Nulandia.

Avanti’31 – Den Dungen 5-0 (2-0)

05. Van Heeswijk 1-0, 10. Kuipers 2-0, 51. Van Heeswijk 3-0, 82. Van der Heijden 4-0, 82. Van Heeswijk 5-0.


,,Ik vind het lastig om er iets over te zeggen. We scoren vaak, maar het veldspel kon beter”, vertelt Stefan Hesemans van Avanti’31. De thuisploeg kwam al snel op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Geert van Heeswijk (1-0) en Teun Kuipers (2-0). Den Dungen probeerde in de tweede helft offensiever te spelen. Dat leidde niet tot doelpunten voor de bezoekers. Avanti’31 liet in het tweede bedrijf wel offensieve kracht zien. Kort na rust schoot Van Heeswijk de 3-0 binnen. Pas laat in de tweede helft viel de rest van doelpunten. Mees van der Heijden prikte na een mooie solo zelf de bal binnen. Geert van Heeswijk scoorde zijn derde van de middag een minuut later. Hesemans is tevreden, maar kritisch: ,,Het was goed, maar het kan beter. We mogen nog best wat stappen maken.”

Het Schijndelse Avanti’31 beleefde een bliksemstart tegen Den Dungen met twee doelpunten binnen 12 minuten. Geert van Heeswijk en Teun Kuijpers gaven Avanti meteen een ruime voorsprong. Vlak na rust scoorde Van Heeswijk zijn tweede doelpunt. Avanti vergrootte het verschil in de laatste tien minuten door de uitslag op het scorebord op 5-0 te zetten via doelpunten van Mees van der Heijden en de derde treffer voor Geert van Heeswijk. Hij begon daarmee het seizoen met een hattrick.

Wedstrijdverslagen : Brabants Dagblad / 073voetbal / De Gelderlander / Klik Sport