Overige verslagen 3C

Zondag 24 Oktober 2021

Avanti’31 – Schijndel 0-1 (0-0)

50. Stan Guns 0-1.

Eerder deze week werd het afsteken van vuurwerk verboden bij de derby Avanti’31 - Schijndel. Bij gebrek hieraan zorgde de supporters en spelers op en naast het veld voor figuurlijk vuurwerk.
De wedstrijd, die uiteindelijk eindigde in een 0-1 zege voor de bezoekers, werd ontsierd door een onderbreking van twintig minuten. ,,Rond de zestigste minuut was er een bal aan de zijkant die zeker nog een meter in was. De grensrechter vlagde voor een ingooi en dit zorgde voor hectiek‘’, aldus Avanti’31-trainer Stephan Hesemans. Hierop besloot de arbiter van dienst de wedstrijd voor twintig minuten te staken.
Schijndel-coach Henry van Alebeek sprak van een beladen derby. ,,Er waren onder supporters langs de kant bedreigingen over en weer’, zegt de oefenmeester over het stilleggen van de wedstrijd. Wat die bedreigingen precies inhielden is verder niet bekend.

Margriet – ODC 4-0 (2-0)

18. Rob van de Ven 0-1, 26. Jeffrey van Vlijmen 0-2, 48. Joey Schuurmans 0-3, 58. Joey Schuurmans 0-4.

,,Dit is erg jammer. We begonnen goed en deden goed mee. Alleen werden onze voetballende fouten keihard afgestraft. We hadden goede kansen op de 1-0 maar we hadden het geluk niet mee. Na rust wil je dan goed beginnen maar krijg je al heel snel de 3-0 om je oren. Daarna hebben we niets meer afgedwongen en mag je blij zijn dat het geen 5 of 6-0 wordt. Volgende week maar weer opnieuw beginnen,” baalde coach Piet Drijvers na afloop.

DVG – FC Schadewijk 7-0 (4-0)

12. Roy Groenendaal 1-0, 18. Tim Roovers 2-0, 33. Jurre van Veghel 3-0, 41. Jurre van Veghel 4-0, 74. Aaron van Doren 5-0, 76. Tijn van Hirtum 6-0, 83. Roy Groenendaal 7-0.

FC Schadewijk is niet schadevrij weggekomen van het duel met DVG. Zeven keer moest er worden gevist door de doelman. Na drie minuten stopte Schadewijk-doelman Martin Roelofs een penalty, en leek een heldenrol in het verschiet voor hem. Niets bleek minder waar, want met de redding blesseerde Roelofs dusdanig zijn enkel dat hij naar het ziekenhuis is gebracht.
Dicky van den Akker, de assistent van Schadewijk, baalt enorm: ,,Ik hoop echt dat dit een eenmalig incident is. Maar ja, onze halve selectie ligt nu in de lappenmand, waaronder nu ook onze doelman Roelofs.”
,,We begonnen niet slecht en uiteindelijk was het een vrij makkelijke overwinning voor ons. Dat is fijn, zeker als het de eerste overwinning van het seizoen is,” jubelde coach Henri van den Braak na afloop van de wedstrijd.
De opvallendste man was Roy Groenendaal. Hij miste in de tweede minuut al een penalty. Dat maakte hij vervolgens echter helemaal goed: hij opende de score en was vervolgens ook verantwoordelijk voor de zevende van DVG.

BMC - Nooit Gedacht 1-6 (1-1)

16. Bram van der Doelen 1-0, 34. Bob van Iersel 1-1, 51. Sam van Sluis 1-2, 57. Bob van Iersel 1-3, 61. Ken Bissels 1-4, 78. Jari van Erp 1-5, 85. Levi Schuurmans 1-6.

,,Vier van de zes tegengoals kregen we op precies dezelfde manier tegen. Dat mag gewoon niet gebeuren. Dit team is nog groeiende omdat onder meer er veel jeugd moet worden ingepast, maar zo slecht verdedigen kan gewoon niet”, baalde BMC-aanvoerder Randy van Heijnsbergen.
,,Na rust zijn we tien meter verder naar voren gaan spelen en dat leverde meteen het gewenste resultaat op. We zijn hartstikke fit en ook op de training vreet iedereen het gras op”, aldus een tevreden Nooit Gedacht-coach Henry van der Linden.

Den Dungen – RKTVC 5-0 (1-0)

43. Jeffrey Sterks 1-0, 65. Lex van de Biggelaar 2-0, 70. Jeffrey Sterks 3-0, 85. Teun van Boxtel 4-0, 88. Loek van Grinsven 5-0.

,,We kwamen net voor rust op 1-0, na al veel goede kansen gehad te hebben. Na ruim een uur maakten we de tweede en derde goal, waarna de wedstrijd gespeeld was. Daarna hadden we verder uit moeten lopen. Uiteindelijk maakten we de 4-0 en 5-0 pas een paar minuten voor tijd,” vertelde trainer Kevin van Emmerik.

SCG’18 – Zwaluw VFC 0-1 (0-0)

48. Martin de Laat 0-1.

,,De wedstrijd ging gelijk op en ik denk dat een gelijkspel meer recht had gedaan aan het wedstrijdbeeld,” reflecteerde SCG-trainer Koen Wissing. ,,Beide teams kregen eigenlijk twee goede kansen. Uiteindelijk kregen we een discutabele vrije trap tegen die er vervolgens in vliegt. Erg zuur maar dat is ook voetbal. Verder ben ik wel tevreden dat we het Zwaluw moeilijk genoeg hebben gemaakt en weinig weg hebben gegeven. Uiteindelijk kun je dan alleen maar trots zijn op wat we hebben laten zien”
,,De wedstrijd ging gelijk op. SCG deed er alles aan om ons te ontregelen. Dat deden ze erg goed al gingen ze soms wel over het randje. De scheids deed daar lang niks aan. In de tweede helft stonden we goed, waardoor SCG weinig kansen meer heeft gecreëerd. Ze verdienden waarschijnlijk wel een punt maar als je slechte wedstrijden ook wint, ga je bovenin meedoen. Dat hebben we vandaag gedaan,” aldus Zwaluw-trainer John Laponder.

Wedstrijdverslagen : Brabants Dagblad / Regio-Voetbal.nl / De Gelderlander / Klik Sport