Overige verslagen 3C

Zondag 14 April 2024

EVVC - SCG’18 0-0 (0-0)

,,Gelukkig doen ze bij ons aan de kassa niet aan ‘niet goed, geld terug’”, grapt Ramon van Rixtel van EVVC. ,,Het was een echte 0-0 wedstrijd met weinig kansen over en weer. Complimenten aan Edgar Glaudemans en Joey van de Groes, zij waren vandaag solide. Helaas raakte Isaï van Dongen van het derde wel zwaar geblesseerd. We wensen hem beterschap.”

EVVC vond zijn goede vorm terug in de gewonnen derby tegen Nooit Gedacht. Het elftal van Ramon van Rixtel kan zich binnen twee wedstrijden veilig spelen. Als dat eenmaal gedaan is, kan EVVC toewerken naar de nacompetitie als winnaar van de eerste periode. Thuis tegen SCG’18 kon die stap worden gezet. Het scorebord bleef na negentig minuten ongewijzigd. De 0-0 eindstand weerspiegelde de wedstrijd. Er waren weinig kansen over en weer. EVVC-trainer Ramon van Rixtel omschreef het zo. “Gelukkig dat ze bij ons aan de kassa niet aan ‘niet goed, geld terug’, doen.” De trainer deelt wel persoonlijke complimenten uit aan Edgar Glaudemans en Joey van de Groes voor hun ‘goede en solide spel’. Van Rixtel: “Verder heb ik na vandaag een rotgevoel. Isaï van Dongen liep vandaag bij EVVC 3 een zware blessure op. Wij wensen hem beterschap en hopen op een goed herstel!”

RKDVC - Haarsteeg 1-3 (0-1)

43. Okke Vos (Haarsteeg) 0-1, 68. Robin van Esch (Haarsteeg) 0-2, 83. Yuri Houtriet (RKDVC) 1-2, 90+5. Teun Stoutjesdijk (Haarsteeg) 1-3.

Veertien wedstrijden op rij was RKDVC in deze competitie ongeslagen. De Drunenaren leken op weg om het record dat op negentien competitieduels stond, geboekt in twee verschillende seizoenen, te evenaren of wellicht te verbeteren. Maar in de vijftigste derby tegen Haarsteeg staken de gasten daar een stokje voor. ,,Je gaat een keer verliezen, vandaag was het zover. En terecht. Dat het juist tegen Haarsteeg moet gebeuren, dus in een derby, doet wel pijn”, zegt trainer Jasper Koole.
Voor doelman Wessel van Esch lag het nog wat gevoeliger: hij was jarig. Komt nog bij dat zijn neef Robin van Esch hem ook nog de vervelende gang naar het net liet maken. Van Esch, die zo’n twintig derby’s speelde, vond dit de een na mooiste. ,,We hebben een keer met 1-0 gewonnen, was ik matchwinner.”

Nieuwkuijk – Den Dungen 4-0 (1-0)

37. Brent de Wijs (Nieuwkuijk) 1-0, 82. Brent de Wijs (Nieuwkuijk) 2-0, 89. Niels Kok (Nieuwkuijk) 3-0, 90. Brent de Wijs (Nieuwkuijk) 4-0.

Jan van den Brand is een trouwe supporter van Nieuwkuijk. ,,De overwinning dragen we op aan hem”, zegt trainer Ronny Everaerts, die een topdag had: gewonnen én zijn moeder was jarig. ,,Komende week moet Jan een zware operatie ondergaan, vandaar.” Een moeilijke operatie tussen de kalklijnen was het zeker niet. ,,We waren heer en meester, niks weggegeven. Een goede generale voor komende zondag.” Dan wacht Margriet. De nummer twee staat op zeven punten achterstand. ,,Dan kunnen we een grote stap zetten richting de titel.”
,,Als je tegen de koploper speelt heb je niet echt druk. Alles wat je dan wint is mooi meegenomen”, maar van winnen kwam het niet voor het Den Dungen van Kevin van Emmerik. ,,Zij hadden het betere van het spel, maar het bleef lang 1-0. Na rust namen we uiteindelijk wat risico om zo de gelijkmaker te vinden, maar meteen daarna werd het 2-0. Dan weet je dat het gespeeld is.”

Helvoirt - Margriet 0-2 (0-1)

29. Eigen Doelpunt (Margriet) 0-1, 90. Agonis Hoti (Margriet) 0-2.

,,Het was geen beste wedstrijd van onze kant, waar we deden niet onder voor Margriet”, vertelt Harm van Hal van Helvoirt. ,,De 0-1 viel ongelukkig uit een eigen doelpunt. Dat was wel een tik. Je zag dat de koppies gingen hangen. Na rust was dat wel beter, maar het lukte niet om te winnen. We hebben ook niet echt aanspraak gemaakt op de winst, al hadden we ook niet hoeven verliezen. We hebben ons niveau niet gehaald.”

Margriet aast op de derde periodetitel. Met negen punten uit drie wedstrijden kon het begin van de derde periode niet beter. Door de overwinning met 3-1 tegen Real Lunet steeg Margriet naar de tweede plek. Uit tegen Helvoirt zette de ploeg van Maarten van Vugt een nieuwe stap richting de periodetitel. Een reusachtige kans van Helvoirt overleefde Margriet in het eerste kwartier. Een gemiste voorzet van Agoe Hoti werd enkele minuten later gepromoveerd tot doelpunt. Daar hoefde geen Osse speler aan te pas te komen. Een ongelukkige Helvoirtse verdediger schoot de bal pardoes in het eigen doel. Margriet nam daarna de overhand en had de kansen om uit te lopen. Dit liet echter op zich wachten. Pas in de 86e minuut viel de 0-2. Agoe Hoti passte op Joey Schuurmans die de bal te ver voor zich uit speelde en zo de keeper passeerde. Voor een leeg doel koos Schuurmans er niet voor om zelf te scoren, hij legde de bal breed op Hoti die het koude kunstje verzilverde. “Het was heel netjes van hem om dat te doen. Op het knollenveld tegen een tegenstander die het voetballend moeilijk maakte, hebben we vooral in de tweede helft goed gespeeld”, aldus trainer van Margriet Maarten van Vugt. Met de drie punten in de rugzak gaat het oog van Margriet uit naar de topper van volgende week. Dan komt koploper Nieuwkuijk op bezoek. Nieuwkuijk staat zeven punten voor op Margriet met nog vijf partijen voor de boeg. Van Vugt: “We kunnen de competitie nog spannend maken door te winnen van Nieuwkuijk. Ik denk dat we het ze heel lastig kunnen maken. We hebben de afgelopen periode meer de rust en het geloof in onszelf gevonden. Daardoor spelen we niet meer gehaast, zoals in de eerste seizoenshelft, en hebben geduld en balans gevonden.”

Nulandia - DBN’22 1-0 (1-0)

42. Tom van de Ven (Nulandia) 1-0.

,,We hebben wat kansen gehad, maar we maken ze niet af”, vertelt Kevin van Zijl van DBN’22. ,,Een gelijkspel was qua spelbeeld een betere afspiegeling geweest, maar wij maken de kansen niet af. In zekere zin is de uitslag dus misschien niet onterecht.”

Nulandia ontvangt de hekkensluiter DBN’22 in een belangrijke pot. Nulandia heeft één doel dit seizoen: handhaving. De laatste zeven wedstrijden konden supporters van Nulandia slechts twee keer juichen voor een doelpunt. Je zou zeggen dat de timing perfect is om de rode lantaarndrager te treffen. DBN en Nulandia misten aan het begin van de wedstrijd de kansen om de score open te breken. Nulandia had zelf drie kansen om zeep geholpen. De bevrijdende openingstreffer viel alsnog aan Nulandse zijde. Mark Ruijssenaars gaf een voorzet op Tom van de Ven die afrondde met het hoofd. Na deze 1-0 had Nulandia nog een dot van een kans om de score uit te breiden. Dit gebeurde echter niet. DBN’22 had in de tweede helft de bal en drong Nulandia naar achteren. Ondanks het onderwicht wist Nulandia de zege uit het vuur te slepen. Dankzij de drie punten blijft het gat met de streep acht punten in het voordeel van Nulandia. De ploeg uit Nuland stijgt daarmee naar de zevende plek. Trainer Giovanni Henskens wist meteen bij het openingsdoelpunt dat zijn team een voorsprong niet snel uit handen geeft. “Als we op voorsprong komen, hebben we de kwaliteiten om die in stand te houden. We gaven in de tweede helft niets weg maar waren wel de controle over de wedstrijd kwijt. Als team hebben we hard gewerkt. De ervaring en rust die onze keeper Rick van der Leest brengt is daarbij belangrijk, gelukkig keept hij bij Nulandia.” Met de drie punten in de pocket doemt er een nieuwe thuiswedstrijd op. Volgende week is Real Lunet de prooi voor Nulandia.

DSC - Nooit Gedacht 1-2 (1-0)

30. Tim Coset (DSC) 1-0, 68. Ken Dissels (Nooit Gedacht) 1-1, 75. Bob van Iersel (Nooit Gedacht) 1-2.

,,In de eerste helft hadden we de controle en stonden we terecht voor”, zegt Robin Verheijden van DSC. ,,Er was geen vuiltje aan de lucht en we gaven weinig weg. Na rust verloren we de controle volledig. Dat is echt heel erg zonde. We hebben nog wat geprobeerd, maar het lukte ons niet om een vuist te maken. We moeten snel punten gaan verzamelen, zodat we niet naar onder hoeven te kijken.”
,,We leven nog”, klinkt een dolgelukkige Henry van der Linden van Nooit Gedacht, dat in december 2023 voor het laatst won. ,,Dit voelt weer ongekend lekker. En het zijn belangrijke punten. Daar heb ik de hele week op gehamerd. Ja, we gaan nacompetitie spelen, maar resultaten tellen. Ook in onze competitie. Na de 1-1 speelden we met vier aanvallers en dat pakte goed uit. Daarom heb ik het ook niet terug veranderd.”

Nooit Gedacht heeft als nummer twaalf dringend behoefte aan zeges. Het gat met de streep telt momenteel dertien punten. Met nog zes wedstrijden voor de boeg is dat dus een gapend gat. Nooit Gedacht won op 3 december voor het laatst met 0-2 tegen SCG’18. In de uitwedstrijd tegen DSC begon de ploeg van Henry van der Linden niet best. Slordigheden aan de bal werden Nooit Gedacht in de 29e minuut fataal toen de 1-0 viel. Nooit Gedacht pakte het spel op in het tweede bedrijf. Met beter veldspel werd de weg naar het vijandelijke doel makkelijker gevonden. De gelijkmaker viel in de 68e minuut op gelukkige wijze. Ken Bissels kreeg de bal op de rug waarna de keeper kansloos was. Nooit Gedacht ging daarna vol voor de overwinning. “We gingen na de 1-1 direct met drie verdedigers spelen, en hebben een back hoger gezet. We moesten winnen en speelden met vier aanvallers. We hadden toen ook een overwicht en werden we ook echt dreigend.” De risico’s en dreiging betaalden zich uit. Perry van Herpen stuurde Bob van Iersel weg met een diepe bal. Van Iersel scoorde zo de 1-2 in de 75e minuut. In plaats van terug in de loopgraven te gaan, bleef Nooit Gedacht de druk op de ketel houden. DSC werd zo nog eenmaal gevaarlijk. Een speler uit Velddriel blokte zelf een schot op de doellijn. De euforie is groot in Geffen. “We hebben eindelijk na 3 december weer eens gewonnen. Het voelt heerlijk! Ik geef een dik compliment dat onze energie en beleving vandaag wel beloond is. Het hoeft niet altijd voetballend goed te zijn, alleen het resultaat telt. We leven nog.” Dat was de reactie van een euforische trainer Henry van der Linden. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg bedraagt het gat met de streep nog steeds tien punten voor Nooit Gedacht. De aansluiting met Helvoirt en Alem is wel gevonden. Bovendien is de kans dat Nooit Gedacht direct degradeert dankzij deze driepunter nihil geworden.

Wedstrijdverslagen : Brabants Dagblad / Klik Sport