Overige verslagen 3C


Zondag 01 Oktober 2023

RKDVC - Nieuwkuijk 0-5 (0-2)

03. Brent de Wijs (Nieuwkuijk) 0-1, 43. Rick van Buul (Nieuwkuijk) 0-2, 59. Mats van Bokhoven (RKDVC) (e.d.) 0-3, 60. John van Dommelen (Nieuwkuijk) 0-4, 82. Jorg Toebak (Nieuwkuijk) 0-5.


Derby’s zijn in de regel altijd spannend. Kunnen ook vreemde uitslagen opleveren. Dat laatste was zeker het geval: een pak slaag uitdelen in het hol van de leeuw, daar had nagenoeg niemand van de ongeveer zeshonderd toeschouwers op gerekend. Wat hielp: een snel doelpunt van Brent de Wijs, alweer de derde van dit seizoen. Met de nodige mazzel, via zijn knie viel de bal na een hoekschop in de verre hoek. Daarna werd de thuisclub nog meer in het defensief gedrongen. Dat leverde kansen op, maar de pas negentienjarige doelman Wessel van Esch stak in een uitstekende vorm. Het tweede doelpunt viel uit een vloeiend lopende aanval, een kenmerk dat Nieuwkuijk een buitengewoon goed ingespeeld en kwalitatief sterke formatie is.
Vlak na de hervatting had Simon van der Werff nog de aansluitingstreffer op zijn pantoffel, hij schoot de bal naast het doel. Exemplarisch: doelman Daan Dekkers kreeg niet één bal tussen de palen, collega Van Esch meer dan voldoende. Het was aan hem te danken dat de uitslag niet nog hoger uitviel.

Haarsteeg - Margriet 2-1 (1-0)

44. Jeroen Vissers (Haarsteeg) 1-0, 50. Ruben Achten (Haarsteeg) 2-0, 67. Roy Govers (Margriet) 2-1.


Margriet kreeg in de eerste helft een paar grote kansen, maar verkwanselde die. Vlak voor en na rust sloeg de thuisclub wél toe. Dat zorgde kennelijk voor de nodige frustraties bij de gasten, want twee spelers konden inrukken. Een makkie daarna? ,,Helemaal niet”, zegt Jelle Hakkert, die voor de eerste keer als hoofdtrainer een overwinning boekte. ,,Je zou denken dat we de bal konden rondtikken en de ruimtes zouden benutten, maar we stonden onder druk. Margriet bleef maar ballen in de zestien pompen. Al met al was de overwinning niet helemaal verdiend. Staat tegenover dat we vorige week bij Den Dungen met een 1-0 nederlaag te weinig kregen.”

Margriet won opnieuw niet. Het ontbrekende woord van deze wedstrijd bleek het onvoldoende afmaken van kansen. Drie honderd procent kansen in de eerste helft werden niet benut. Haarsteeg deed dat wel in een counter in de 45e minuut vóór rust. Deze klap kreeg een vervolg net na rust, in de 47e minuut viel de 2-0. Roy Govers deed wat terug voor Margriet maar het mocht niet baten. Zowel Joey Schuurmans als Jorn van Bakel kreeg een rode prent. Dion van den Elzen raakte nog de paal voor Margriet. Margriet-trainer Maarten Vugts slaakte een zucht van teleurstelling. “Dit is een zure nederlaag. We moeten achter elkaar blijven staan in goede en slechte tijden. De jongens die invielen deden dat behoorlijk goed. De vraag is wat er gedaan zal worden met de twee rode kaarten. We zijn net begonnen aan het seizoen, vorig jaar kenden we ook een slechte seizoenstart.”

EVVC - Helvoirt 1-1 (0-1)

11. Menno van Hattem (Helvoirt) 0-1, 66. Mark van Zoggel (EVVC) 1-1.


,,Ik denk niet dat we met een punt ontevreden mogen zijn”, zegt Harm van Hal van Helvoirt. ,,We hadden best moeite met de tegenstander. Ondanks de voorsprong, zag je dat EVVC steeds meer vertrouwen kreeg. De 1-1 viel na een miscommunicatie achterin. We hebben ons niveau niet gehaald.”
,,We waren erg slordig in balbezit”, oordeelt Ramon van Rixtel van EVVC. ,,Na de rust ging die slordigheid eruit en kwamen we tot kansen. Na de gelijkmaker blijven wij beter en creëren we kansen, maar de bal ging er niet in. Ik ben tevreden met het spel na rust. Alleen die kansen moeten we afmaken.”

EVVC kon in Vinkel niet winnen van Helvoirt. Na een slecht begin kwam Helvoirt na tien minuten op voorsprong. EVVC bracht daarna de balans terug in de wedstrijd zonder echt zuiver te spelen in balbezit. Twee schoten op de lat gingen er niet in. Trainer Ramon van Rixtel: “Na rust ging de slordigheid eruit en kwamen we tot kansen.” Mark van Zoggel scoorde na twee derde van de partij op aangeven van Rob van Dijk de gelijkmaker. Gerwin van den Boom kreeg in dezelfde minuut een dot van een kans maar wist het net niet te vinden. Daarna blijft EVVC drukken maar scoort niet. Van Rixtel: “In de laatste minuut kreeg Guus vd Rijt nog een enorme kans maar deze ging het vanghek in. Ik ben tevreden over de tweede helft maar we moeten de kansen wel afmaken.”

DSC - Real Lunet 4-1 (2-1)

15. Mike van Namen (DSC) 1-0, 23. Anass Sonai (Real Lunet) 1-1, 44. Roy van Beurden (DSC) 2-1, 49. Tim Coset (DSC) 3-1, 77. Roy van Beurden (DSC) 4-1.


,,Wij zijn nog zoekende”, zegt Robin Verheijden over zijn club DSC. ,,We hebben geen vaste basiself. Dat zorgt voor een leuke dynamiek. Iedereen moet zich bewijzen. Tegen Real Lunet viel het op zijn plek. We hebben veel gecreëerd maar ook best wat weggegeven. Het had ook 7-3 kunnen worden, maar na de 3-1 hebben we het rustig uitgespeeld.”
,,Wij hadden in de eerste helft al met 2-0 of 3-0 voor moeten staan, al klinkt dat misschien gek”, zegt Hanky Leatemia van Real Lunet. ,,We laten de kansen te veel liggen. Dat na de 3-1 de koppen gaan hangen, snap ik ook niet. Het was immers pas 3-1. We moeten nog even wennen aan elkaar en dan gaan wij heus wel punten pakken. Daar ben ik van overtuigd.”

DBN’22 - Den Dungen 3-2 (2-1)

06. Giovanni Librizzi (DBN'22) 1-0, 18. Loek van Grinsven (Den Dungen) 1-1, 30. Giovanni Librizzi (DBN'22) 2-1, 65. Silas Postma (Den Dungen) 2-2, 75. Bas van Zeelst (DBN'22) 3-2.


,,Het was een mooie wedstrijd”, zei Kevin van Emmerik van Den Dungen. ,,We speelden goed, maar we waren te slordig in de afronding.”
,,Het publiek heeft genoten”, denkt Ricardo Aguado van DBN’22. ,,Na de 2-2 kregen wij meer grip op de wedstrijd en kwamen we uiteindelijk tot scoren. Ik denk overigens dat het ook prima 2-3 had kunnen worden. Zo’n wedstrijd was het wel.”

Nooit Gedacht - Nulandia 1-1 (0-1)

36. Wessel Smits (Nulandia) 0-1, 83. Bob van Iersel (Nooit Gedacht) 1-1.


,,Tijdens de rust heb ik aan iedereen gevraagd waar we mee bezig waren op het veld. Onze eerste helft leek nergens op”, vertelde Nooit Gedacht-coach Henry van der Linden. Zijn elftal kwam na rust een stuk beter voor de dag en voerde langzaam maar zeker de druk op. Dat resulteerde in een gelijkmaker van invaller Bob van Iersel. Tijdens de absolute slotfase werd er nog een goal van de thuisploeg afgekeurd vanwege buitenspel en bleef de druk op het Nulandse doel aanwezig. ,,Uiteindelijk zijn wij tevreden met dit gelijkspel. We hebben verzuimd om verder uit te lopen toen we op voorsprong stonden. Van de andere kant hadden we met een beetje pech ook nog kunnen verliezen”, zo sprak Nulandia-coach Giovanni Henskens.
Zijn ploeg stond knap op voorsprong, maar Giovanni Henskens van Nulandia zag na rust toch een tegengoal vallen. ,,Dan doet die voetbalwet zijn intrede”, zegt hij. “Als je hem zelf niet maakt, valt hij aan de andere kant. We hebben het zelf nagelaten om de voorsprong te verdubbelen.”
Het is toch altijd wat, zo’n derby. Henry van der Linden van Nooit Gedacht weet er alles van. Hij zag zijn ploeg gelijk spelen tegen Nulandia. Zonde, vindt hij. ,,Ik herkende mijn eigen ploeg niet”, zegt hij. “Het was erg slordig en er werd van beide kanten niet gevoetbald. Er stond toch weer spanning op. Die is er voor mij ondertussen wel vanaf. Het mocht echt minder slordig. Dat heb ik de jongens ook gezegd.” Na de 1-1 leek Nooit Gedacht nog de winnende goal te maken, maar het bleek buitenspel.

Vergeet NEC tegen Vitesse en PEC tegen Heracles. Vandaag stond Nooit Gedacht tegen Nulandia op het programma. Nulandia was de bovenliggende partij in de eerste helft en dat verzilverden ze in de 28e minuut. Wessel Smits scoorde de 0-1. De grip en controle van Nulandia ebde langzamerhand weg in de tweede helft al kon Nooit Gedacht weinig doen met het vele balbezit. Nulandia liet in de omschakeling drie tot vier kansen missen om de derby naar zich toe te trekken. De aloude voetbalwet trad in werking in de 81e minuut, Bob van Iersel redde één punt voor Nooit Gedacht op aangeven van Thijn Vos. Nulandia wankelde daarna en leek de 2-1 om zijn oren te krijgen in de blessuretijd. De grensrechter vlagde echter af voor buitenspel. Zo werd een drama voorkomen. Giovanni Henskens bleef samen met heel Nulandia met een dubbel gevoel achter. “We lieten Nooit Gedacht in leven. De eerste de beste kans gaat erin voor hen. Als de wedstrijd tien minuten langer had geduurd hadden we hoogstwaarschijnlijk verloren, dus ik ben ondanks de teleurstelling enigszins tevreden. We moeten voor handhaving spelen.” Zijn collega Henry van der Linden was niet te spreken over het matige begin van zijn ploeg. “We leden heel veel balverlies, speelden teveel de drukte in, de afstanden werden te groot waardoor we ook niet in de duels kwamen en niet aan voetballen konden toekomen. In de rust aangegeven ‘ga voetballen’, houd de bal en benut de ruimtes. Al met al gezien het wedstrijd beeld wel terechte uitslag maar wij mogen zo nooit meer beginnen aan een derby.”

Wedstrijdverslagen : Brabants Dagblad / Klik Sport