Overige verslagen 3E


Zondag 19 Maart 2023

SJO/SSA VESTA’19 – EVVC 0-4 (0-2)

15. Pim van de Doelen (EVVC) 0-1, 34. Gerwin van den Boom (EVVC) 2-0, 88. Sven van de Braak (EVVC) 0-3, 92. Sven van de Braak (EVVC) 0-4.


,,We haalden helaas niet het niveau dat we zouden kunnen halen en in deze fase van de competitie moeten halen”, zegt VESTA-trainer Mark Strik. ,,Wat een mooie dag had moeten worden met het 75-jarige jubileum van SDDL (een van de verenigingen waar VESTA’19 uit is ontstaan) konden we helaas niet bekronen met een goede wedstrijd en een resultaat.” Volgens Strik lag het niet aan de inzet en werklust. ,,We maakten op bepalende momenten niet de juiste keuzes en hebben daardoor ook nergens aanspraak op kunnen maken”, besluit Strik.
Ramon van Rixtel, trainer van EVVC, zag een lastige wedstrijd. ,,Het veld was moeilijk bespeelbaar, maar ik denk dat wij daar juist mee zijn omgegaan”, zegt hij. VESTA was niet kansloos, weet Van Rixtel. ,,Martin Roelofs hield zijn doel keurig schoon met een aantal knappe reddingen. Ik ben trots op onze mannen die wederom het duel met veel strijd en passie zijn aangegaan. Dat kunnen we steeds beter combineren met goed voetbal.”

Vanwege het vieren van het 75-jarig jubileum van SDDL, één van de verenigingen waar VESTA’19 uit is ontstaan, werd de wedstrijd tussen SSA VESTA’19 en EVVC verplaatst naar zaterdagmiddag. Ramon van Rixtel, trainer van EVVC, vond het een lastige wedstrijd. “Het veld was moeilijk bespeelbaar maar ik denk dat wij daar juist mee om zijn gegaan. Pim van den Doelen scoorde na vijftien minuten de 0-1.” Daarna kreeg VESTA’19 een goede kans vanuit een vrije trap die EVVC met man en macht konden voorkomen. In de 34e min scoorde Gerwin van den Boom de 0-2. Van Rixtel: “In de tweede helft kregen wij een aantal grote kansen maar ook Vesta had nog kunnen scoren. Martin Roelofs hield zijn doel keurig schoon met een aantal knappe reddingen. De laatste vijftien minuten zat Vesta er redelijk doorheen en konden wij met een aantal gretige wissels de score uitbouwen. Sven van de Braak wist nog twee keer te scoren en deed dit in de 88e en 92e minuut.” VESTA’19 trainer Mark Strik reageerde vrij kort. “De wedstrijd was teleurstellend.” Voor één man van EVVC kon de dag echt niet meer stuk. Van Rixtel: “Onze leider Jan de Kinderen, EVVC’er in hart en nieren, was gisteren jarig en mocht 65 kaarsen uitblazen. In de kleedkamer werd Jan nog luidkeels toegezongen door de mannen. Een mooier cadeau konden wij hem niet geven. Ik ben trots op onze mannen die wederom met erg veel strijd en passie de wedstrijd zijn aangegaan. Die strijd kunnen we steeds beter combineren met goed voetbal. Op naar Nulandia volgende week.

Vorstenbossche Boys – Nooit Gedacht 0-6 (0-1)

21. Wouter Verstegen (Nooit Gedacht) 0-1, 51. Frank van Herpen (Nooit Gedacht) 0-2, 57. Tijn Vos (Nooit Gedacht) 0-3, 62. Tim Bissels (Nooit Gedacht) 0-4, 66. Tijn Vos (Nooit Gedacht) 0-5, 78. Sam van Sluis (Nooit Gedacht) 0-6.


Oefenmeester Dennis Meier zag het na de 0-2 van Nooit Gedacht helemaal instorten bij de thuisploeg. ,,Er stonden elf eilanden op het veld”, zegt Meier. ,,Alles op doel vloog er ook meteen in. Het enige medicijn blijft om als team bij elkaar te blijven en doelpunten te gaan maken voor de club.”
Nooit Gedacht heeft vaak moeite met het maken van doelpunten, maar dat was tegen Vorstenbossche Boys wel even anders. ,,Als wij onze kansen afmaken”, kunnen we ook deze uitslagen neerzetten”, weet trainer Henry van der Linden. Ondanks de monsterscore was de thuisploeg niet kansloos. ,,Zij speelden alleen maar lange ballen, maar dat blijft toch gevaarlijk”, zegt Van der Linden, die hoopt dat de zes doelpunten van zondag een last van de schouders van zijn jongens laat vallen.

Nooit Gedacht won uit in Vorstenbosch de degradatiekraker met maar liefst 0-6. Wouter Verstegen scoorde in de 24e minuut uit een cornervariant de 0-1, Frank van Herpen maakte de 0-2 uit een vrije trap in de 51e minuut, Thijn Vos scoorde ook uit een vrije trap in de 57e minuut. Tim Bissels vergrootte de voorsprong in de 66e minuut. Thijn Vos en Sam van Sluis scoorden de 5-0 en 6-0. Henry van der Linden, trainer van Nooit Gedacht, zag zijn ploeg eindelijk kansen afmaken. “Vandaag was een hele belangrijke voor ons. We moeten reëel blijven en de stand liegt niet, ondanks het goede spel wat we wekelijks laten zien. We begonnen weer echt op zijn Nooit Gedachts creëren werkelijk de eerste vier minuten twee honderd procent kansen die er niet ingaan, dan zit je op de bank alweer met de gedachte ‘wordt het weer zo’n dag’.” In de zestiende minuut krijgt Vorstenbosch de eerste kans uit de omschakeling maar Luuk Bijveld redde Nooit Gedacht. Het veld was overigens slecht vanwege een kapotte grasmaaier. Van der Linden: “Na de 0-3 viel er een last af van onze schouders want daarna maken we de wel de gecreëerde kansen af. Dit hadden we nodig als team, hopelijk is de vloek nu gebroken, want aan het creëren van kansen ligt het niet dit seizoen. Vandaag hebben we ze ook afgemaakt.” Dennis Meier sprak als trainer van Vorstenbossche Boys van een grote teleurstelling. “Ik vond dat we aardig aan de wedstrijd begonnen en hadden in de zestiende minuut de 1-0 moeten maken. Kort daarna weer een ideale situatie voor de goal waarin we de verkeerde keuze maakten om tot scoren te komen.Toen in de 51” minuut de 0-2 viel was het geloof gebroken. Er stonden elf eilanden op het veld. Alles op doel vloog er ook meteen in. Het enige medicijn blijft om als team met elkaar en voor elkaar doelpunten te gaan maken voor de club.”

Nulandia – Schadewijk 2-1 (1-0)

16. Teun van der Sangen (Nulandia) 1-0, 60. Sam Lemstra (Nulandia) 2-0, 88. Lucas Groen (FC Schadewijk) 2-1.


Nulandia wist met een nipte overwinning de derde plaats te verstevigen. Toch was oefenmeester Giovanni Henskens kritisch. ,,Ik vind het van onze kant, vooral aan de bal, heel slordig. Behoudens die goal gaven we niks weg aan Schadewijk.” Volgende week staat de derby tegen EVVC op het programma. ,,Een leuke wedstrijd in het vooruitzicht”, weet ook Henskens.

Arian Meeuwsen zag dat zijn ploeg niet veel weg gaf tegen Nulandia. ,,Toen het rust was hadden we zelf ook weinig gecreëerd. We hadden een corner en klein kansje gehad, dat was het eigenlijk.” In de tweede helft ging het gelijker op qua kansen en had Schadewijk ook wat mogelijkheden, zegt Meeuwsen. Richting het einde van de wedstrijd maakte de ploeg uit Oss nog de aansluitingstreffer. ,,Toen sloeg bij hun de paniek een beetje toe en waren ze achterin wat onzekerder”, merkte Meeuwsen op. Het mocht niet baten, want het eindigde in 2-1 in het voordeel van de thuisploeg. Schadewijk verloor met een klein verschil. Nadat het met 1-0 achterstond in de rust en de 2-0 voor Nulandia viel in de 62ste minuut bracht Lucas Groen namens Schadewijk de spanning terug maar zonder vervolg.

Margriet – Den Dungen 1-0 (1-0)

16. Agonis Hoti (Margriet) 1-0.


Medekoploper Margriet boekte een nipte overwinning op Den Dungen. ,,Het was puur door ons toedoen dat het maar nipt is gebleven, want ik denk dat we veel eerder het verschil hadden moeten maken”, zegt trainer Maarten van Vugt. ,,We hebben echt vier à mogelijkheden gemaakt om de 2-0 te maken.” Dat gebeurde niet, waardoor het spannend bleef. ,,Dan kan de bal zomaar verkeerd vallen, maar dat was gelukkig niet het geval.”
Den Dungen verliest wéér een belangrijk duel. Kevin van Emmerik baalt daar van: ,,Ik vond Margriet niet beter. Ze speelden net als wij veel lange ballen. In de tweede helft was het lang spannend, maar we kwamen niet tot de 1-1.”

De topper tussen Margriet en Den Dungen telde welgeteld één treffer. Agoe Hoti was, niet voor het eerst, de matchwinner. Maarten Vugt sprak van een terechte overwinning. “Een verdiende overwinning, alleen laten we het na om verder uit te lopen. De eerste redding van onze doelman was in de 84e minuut. Desondanks was het op het einde nog even hectisch omdat het verschil maar één bleef.

DSC - Avanti’31 1-1 (1-1)

05. Jelle Brus (Avanti'31) 0-1, 37. Bjorn Steenbekkers (DSC) 1-1.


Bij DSC kunnen ze opgelucht ademhalen. ,,We hebben drie weken op rij verloren”, zegt Robin Verheijden. ,,Dat we nu een resultaat halen tegen de koploper maakt ons blij. Bjorn Steenbekkers scoorde uit een directe vrije trap vanuit een moeilijke hoek. De keeper zag er ongelukkig uit, maar dat was bij de 0-1 ook zo.” Leuk feitje: bij DSC stond er behalve doelman Jos van Mook (29) niemand ouder dan 23 jaar op het veld.
Avanti’31 leed na de winterstop zeven verliespunten, waarvan twee op bezoek bij DSC. Stephan Hesemans baalt daarvan: ,,Het was niet goed genoeg vandaag. In de weinige goede aanvallen konden we de trekker niet overhalen. Volgende week moeten we laten zien echt voor het kampioenschap te gaan.”

Avanti’31 verspeelde twee dure punten in de strijd om het kampioenschap uit in Kerkdriel. DSC speelde met 1-1 gelijk tegen de koploper. Trainer Stephan Hesemans was realistisch in zijn analyse achteraf. “We startten vandaag goed en met een snelle voorsprong op zak leek er weinig aan de hand. Uit een corner maakte we de 0-1 van dichtbij door Jelle Brus, na een kopbal van Toon van den Heijden. De rest van de eerste helft hadden we een overwicht, maar daar deden we veel te weinig mee. Een bal werd weggehaald van de lijn en eentje ging er via binnenkant paal eruit. Daartegenover stond een vrije trap vanaf de zijkant buiten de zestien meter die er ongelukkig inviel in de korte hoek. De tweede helft speelde we weer op de helft van de tegenstander, maar het ontbrak aan creativiteit. We konden de de trekker niet overhalen, het was zeker niet goed genoeg van onze kant vandaag. Volgende week met de thuiswedstrijd kunnen we weer laten zien, echt voor het kampioenschap te gaan.”

Wedstrijdverslagen : Brabants Dagblad / 073voetbal / De Gelderlander / Klik Sport