21-05-2023 Avanti'31 1 - Alem 1 2 - 0


Verslag:
Avanti'31 1 - Alem 1    2-0    (0-0)

Alem leeft nog en moet zich zien te redden via de nacompetitie

Optie drie betekent voor vv Alem deelname aan de nacompetitie.

Er waren in de uitwedstrijd drie opties voor Alem. De ploeg kon rechtsreeks degraderen, zich volledig veilig spelen of terechtkomen in de tombola van de nacompetitie. Het werd na de 2-0 nederlaag tegen Avanti’31 het laatste. Op 11 juni begint Alem met een uitwedstrijd tegen het Limburgse Ysselsteyn.
Zes minuten voor het einde stond Alem bij Avanti’31, dat hoe dan ook het kampioenschap ging vieren, nog op 0-0. "Gezien de situatie op de andere velden waren wij op dat moment veilig", wist Alem-trainer Ben Hoek.
Omdat Vorstenbosch bij DSC in de slotfase een 3-1 achterstand omboog naar een 3-4 zege, ging die ploeg over Alem heen. "Wij moeten blij zijn dat VESTA'19 verliest, anders waren wij gedegradeerd. Nu hebben wij het nog in eigen hand."

Avanti’31 is eindelijk officieel kampioen. Voor de afzwaaiende Geert van Heeswijk komt de titel precies op tijd. Voor Mees van der Heijden ligt er wellicht meer moois in het verschiet.
Op de laatste speeldag in de derde klasse E wist Avanti’31 eigenlijk voor dat aftrap al dat het kampioenschap binnen was. Zelfs bij verlies van de Schijndelnaren, was de titel zo goed als zeker. Toch hing er een deken van gezonde spanning over sportpark De Molenheide. In de bestuurskamer gaf de voorzitter toe spanning te voelen. De supporters probeerden met mooie spandoeken en sfeeracties hun ploeg naar de overwinning te helpen. Dat lukte uiteindelijk pas in de slotfase, waarin Avanti’31 twee keer scoorde.
"We wilden ons herpakken tegen Alem”, zegt de 19-jarige Mees van der Heijden. "In de uitwedstrijd daar werd het 1-1. Dat wilden we in deze wedstrijd goedmaken. Gelukkig is dat gelukt. We bleven voetballen en dat pakte aan het einde goed uit."
Van der Heijden sloot vorig seizoen in de winterstop aan bij de selectie van Avanti. Sinds dit seizoen is de jonge middenvelder onbetwist basisspeler. Dat hij in zijn eerste volledige seizoen bij de hoofdmacht de titel pakt, maakt hem trots: "Vorig jaar waren we in de nacompetitie zo dichtbij. Dit seizoen hebben we vanaf de eerste wedstrijd laten zien hoe goed we zijn. Vooral de eerste seizoenshelft was super. Dit kampioenschap is een mooie beloning voor het harde werk."
Richting het einde van het kampioensduel maakte de selectie van Avanti’31 en zijn supporters een bitterzoet moment door. Routinier Geert van Heeswijk kreeg een publiekswissel. Na zestien seizoenen – en 147 competitiedoelpunten – hangt de spits zijn kicksen aan de wilgen. De ploeg van Stephan Hesemans moet het volgend seizoen zonder zijn superspits doen. Gelukkig is het elftal van Hesemans jong en staat er genoeg nieuw talent, zoals Van der Heijden, klaar.
Zelf kijkt Van der Heijden uit naar wat hem in de tweede klasse te wachten staat. ,,Het is een fijn team waarin ik veel leer”, zegt de jonge nummer tien. "Gelukkig zijn er ook wat spelers met ervaring. Op het middenveld heb ik Renzo Brus achter me. Hij coacht mij goed. Van hem leer ik hoe ik moet staan en waar te lopen."
Ook trainer Stephan Hesemans is enorm trots op de prestatie van zijn ploeg: "Het was vandaag niet goed, maar we winnen hem uiteindelijk wel. Dat hebben de jongens goed gedaan. In de kantine heeft straks niemand meer over hoe we aan die titel komen. Hij is binnen en dat is wat telt."
Voordat Hesemans écht aan het feesten gaat, blikt hij alvast kort vooruit op volgend seizoen: "Een aantal jongens staan bij andere clubs op de radar, maar ik verwacht dat ze blijven. Deze ploeg is één grote vriendengroep. Ze trekken graag met elkaar op. Volgend jaar gaan we weer samen aan de slag."

Avanti’31 werd in eigen huis kampioen en won met 2-0 van Alem. De wedstrijd was slechts een formaliteit door het superieure doelsaldo van de thuisploeg. Zo was er langs de lijnen meer vuurwerk en spektakel aanwezig dan binnen. Avanti’31 kwam moeilijk tot kansen tegen een taai en fysiek Alem. De tweede helft kwam er wat meer druk naar voren maar kreeg Alem ook een grote kans waarop doelman Casper Brus redding bood. Geert van Heeswijk kon zijn laatste wedstrijd na zestien seizoenen en 147 competitiewedstrijden voor Avanti’31 afsluiten met een doelpunt maar zijn inzet met het hoofd ging net over. De ban werd gebroken door Teun Kuijpers via een glijdend schot wat binnen dwarrelde via de binnenkant van de linkerpaal. Luc van den Hurk scoorde enkele minuten later de 2-0 met een halve omhaal. Van den Hurk: "Lekker dat ik in de kampioenswedstrijd kan scoren met een omhaal. Ik denk dat we met ons koppie al bij het kampioenschap zaten, alleen op het einde gaven we een beetje gas. We hebben vorige week met de 0-7 in Vorstenbosch laten zien dat echt de beste zijn van de competitie en eigenlijk eerder kampioen hadden moeten worden dit seizoen. We kunnen volgend jaar misschien wel iets geks doen in de tweede klasse volgend jaar." Dan speelt Avanti’31 wederom de Schijndelse derby’s tegen RKSV Schijndel/De Wit. Trainer Stephan Hesemans beaamde dat het veldspel van Avanti’31 slecht was vandaag. "Daarentegen maakt het niets uit, het kampioenschap is binnen. Het voelt als een kampioenschap van iedereen van de club wat we nu samen kunnen vieren. We hebben desondanks onze sportieve plicht gedaan."

 via deze link
Foto's © 2023 Avanti'31 - Piet van Vorstenbosch Doelpunten:

82e Minuut
1-0
Teun Kuijpers
89e Minuut
1-0
Luc van den Hurk