04-02-2024 Nooit Gedacht 1 - Alem 1 1 - 5

Nooit Gedacht 1 - Alem 1    1-5    (0-1)

Alem walst over Nooit Gedacht heen

Alem behaalde een overtuigende overwinning op Nooit Gedacht met een eindstand van 1-5. Ondanks een 0-1 voorsprong door Mats Steenbekkers bij rust, was coach John Cornelissen niet tevreden over het spel en motiveerde zijn team in de kleedkamer. Na rust kwam Alem sterk terug en won uiteindelijk verdiend. Nooit Gedacht had veel balbezit maar slaagde er niet in om effectief te worden. Een doelpunt uit een penalty van Mart ven Boxtel, een wereldgoal van Lars Steenbekkers (Lzn) en tenslotte Mats Steenbekkers hielpen Alem aan de overwinning. Met deze zege klimt Alem op in het klassement, terwijl Nooit Gedacht dieper in de gevarenzone zakt.

Alem dendert na donderspeech in de rust met 1-5 over Nooit Gedacht heen

REGIO-VOETBAL
Alem schoot in het uitduel bij Nooit Gedacht uit haar slof. Na een minder eerste deel kwam de ploeg na rust helemaal los en won uiteindelijk met 1-5.
Trainer/coach John Cornelissen was ondanks een 0-1 voorsprong - doelpunt Mats Steenbekkers - bij rust helemaal niet tevreden. "Het was gewoon niet goed. Wij waren in die fase niet bereid alles te geven. Dat heb ik ze wel verweten tijdens de thee. Opeens gaven wij wel gas en kwam Nooit Gedacht in de problemen."
De vierde treffer, van Lars Steenbekkers (Lzn.), was een wereldgoal van vijftig meter afstand.
Alem, inmiddels de meest scorende ploeg in deze derde klasse C, drukt Nooit Gedacht dieper in de gevarenzone en nestelt zelf na deze ruime winstpartij tussen de ploegen die tussen plaats vijf en elf liggen. Het verschil is slechts twee punten.

BRABANTS DAGBLAD
"Het was echt erg slecht voor rust", zegt John Cornelissen van Alem. "Het was echt bar en boos. Ik ben in de kleedkamer dan ook kwaad geworden. Na rust werd het beter. Toen we de 1-3 scoorden, wist ik dat de wedstrijd gewonnen was. We hebben er hard voor moeten werken, maar de overwinning is verdiend."
"We geven de goals veel te makkelijk weg. Daar ben ik echt teleurgesteld in", zegt een balende Henry van der Linden van Nooit Gedacht. "We hebben Alem de winst cadeau gedaan. Voor rust heeft Alem de bal niet gehad. Dat is echt waar. Na rust raken we de lat en maken we gelukkig de 1-2, maar meteen daarna geeft onze keeper een penalty weg. Zó dom. We moeten echt gaan scoren, dat is echt een probleem."

KLIKSPORT
Nooit Gedacht speelde als nummer tien een sleutelduel tegen de nummer elf: Alem. De roodwitten begonnen aardig en hadden veel de bal. Alem wachtte op zijn kansje en toen die kwam scoorde het de 0-1 vóór rust. Nooit Gedacht startte furieus aan de tweede helft. Uit een vloeiende aanval was er dé kans op de 1-1 in de vijf meter. De bal belandde echter tegen de lat. Alem wist opnieuw wel zijn kans te benutten. De 0-2 viel in de 55e minuut na balverlies van de thuisploeg. De Geffense ploeg knokte zich terug op het scorebord in de 74e minuut door de 1-2 te maken via Tim Bissels. De hoop bleek alleen van korte duur. Alem verzilvert één minuut later een penalty. Na de 1-3 loopt Alem zelfs uit tot 1-5. Nooit Gedacht trainer, Henry van der Linden, baalde enorm. "Wij moeten puur naar ons zelf kijken, als je weer een verhouding van zeventig tegen dertig procent balbezit hebt is dat allemaal leuk en mooi voor de statistieken maar kopen we helemaal niks voor. De domme penalty was een mentaal breekpunt, de jongens werkten zo hard voor die 1-2. Zo gaan we het echt heel erg lastig krijgen." Vier spelers bij Nooit Gedacht kregen een gele kaart: Ken Bissels, Levi Schuurmans, Daan van Griensven en Bob van Iersel. Door het verlies zakt Nooit Gedacht naar de twaalfde plek en zit het in de penarie. Aan het einde van het seizoen betekent die plek nacompetitie.