20-11-2022 Nulandia 1 - Alem 1 4 - 3

Nulandia 1 - Alem 1    4-3    (1-0)

De goede tweede helft in Nuland geeft Alem ondanks nederlaag vertrouwen voor de toekomst

Alem-trainer Ben Hoek genoot aanvankelijk van zijn zondag, alleen was zijn humeur rond half vijf wat minder. Alem kwam tegen Nulandia na een 2-0 achterstand knap terug in de wedstrijd, maar verloor in de extra tijd toch met 4-3.
De thuisclub kwam voor rust door Mark Ruijssenaars op voorsprong. Direct na de thee werd het 2-0 door Gijs Kerkhof. “Die snelle tweede tegentreffer was vervelend, want wij hadden net een plannetje bedacht om goed terug in de wedstrijd te komen”, legt Hoek het overleg tijdens de rust uit.
Maar opeens was daar het Alem van vorig seizoen. Binnen een kwartier tilden Mats Steenbekkers, Mart van Boxtel en Lars Steenbekkers Alem naar een 2-3 voorsprong. De thuisclub kwam terug naar 3-3.
"Bij ons moet dit seizoen de gifbeker kennelijk helemaal leeg, want diep in de extra tijd werd het ook nog 4-3", stelde Hoek balend. "Toch wanhoop ik niet. Als wij de lijn van de tweede helft kunnen doorzetten, heb ik vertrouwen richting het duel met Schadewijk."

Nulandia-trainer Giovanni Henskens zag dat zijn ploeg ‘heer een meester’ was in de eerste helft. "Het enige wat wij vergaten was de 2-0 maken", zegt hij. Kort na rust viel de tweede goal dan toch. Henskens zag zijn ploeg slordiger worden en uit de organisatie lopen. "Binnen 18 minuten staan we in een keer 2-3 achter." De oefenmeester wisselde aanvallend, wat heel goed uitpakte voor zijn ploeg, die in de slotfase de overwinning pakte. "Dat is niet goed voor je hart", weet Henskens.
Alem was dichtbij drie punten, maar moest zijn meerdere in Nulandia erkennen. Ben Hoek is ondanks het verlies toch tevreden: "We hebben weer eens drie doelpunten gemaakt. Dat was lang geleden. Ook heb ik een strijdlustig en veerkrachtig Alem gezien. Er stonden wat jongens uit het tweede in. Die hebben zich goed laten zien." Ergens baalt Hoek wel. Hij zag zijn ploeg een 1-3 voorsprong uit handen geven. "Wellicht komt dat door de eerste helft", vertelt hij. "We waren slordig in balbezit en moesten vaak achter onze man aan. Met dit weer was dat erg zwaar."

Nulandia tegen Alem was een spektakelstuk. Voor rust was de stand ‘slechts’ 1-0, maar na wisseling van speelhelft ging het los. In het koude Nuland verdubbelde Gijs Kerkhof de stand, maar daarna kwam Alem terug in de wedstrijd tot 2-1 en 2-2. Het werd zelfs 2-3, waarna de Nulanders de stand gelijk trokken. Tom van de Ven tekende in de extra tijd voor de winnende treffer. Door de winst komt Nulandia op 1 punt van ‘buurman’ EVVC.

28e Minuut
Mark Ruijssenaars