25-09-2022 Alem 1 - Vorstenbossche Boys 1 2 - 1

Alem 1 - Vorstenbossche Boys 1    2-1    (0-0)

Moeizame driepunter

"We werden steeds beter tijdens de wedstrijd, vooral in de tweede helft", zegt trainer Dennis Meier van promovendus Vorstenbossche Boys. "Ons positiespel was na rust op veel momenten beter dan dat van Alem, waardoor we ook gevaar creŽerden, maar we maakten de kansen niet af." Uiteindelijk verliezen de bezoekers door een persoonlijke fout, vertelt Meier. Bij een lange bal stond de Vorstenbossche keeper te ver voor zijn goal, waardoor de bal er onderkant lat invloog. Meier: "Hij heeft echt een super wedstrijd gekeept, maar op dat moment was het even minder."

"Het was geen al te beste wedstrijd van onze kant. Het tempo lag te laag en daardoor hielden we Vorstenbosch in leven", oordeelde Ben Hoek van Alem. In de eerste helft gebeurde er weinig noemenswaardigs. Alem was beter, maar slordig. De kansen die de thuisploeg creŽerden werden niet benut. In de tweede helft ging het wat beter. Mart van Boxtel opende de score kort na rust. Daan Snijers maakte de 2-0, toen zijn voorzet afzwaaide en in het doel belandde. Het werd nog spannend toen Vorstenbossche Boys een penalty benutte, maar de winst bleef in Alem. Het moet beter, weet ook Ben Hoek: "We houden het nu lang spannend. Dat is nergens voor nodig."

Vorstenbossche Boys kwam uit tegen Alem niet verder dan een 2-1 verlies. De geslaagde penalty in de 75ste minuut van Marvin van Heeswijk mocht niet baten. Desalniettemin uitte de trainer van de boys, Dennis Meier, zich tevreden. Meier: "Vandaag speelden we een goede wedstrijd waarin we een mooie groei lieten zien. Ik ben vooral over de tweede helft, waarin ons positiespel steeds beter werd, enorm tevreden. Een gelijkspel was op zín plaats geweest. Als we beter met onze kansen omgaan dan komen de punten vanzelf."

51e Minuut
Mart van Boxtel
70e Minuut
Daan Snijers
75e Minuut
Marvin van Heeswijk (pen.)