Elf vragen aan… Dennis van Mook

Al sinds jaar en dag is Dennis van Mook de vertrouwde rots in de branding bij v.v. Alem 1. De centrale verdediger klom mee vanuit de 5e naar de 3e klasse en staat ook op dat niveau nog steeds prima zijn mannetje.

• Naam: Dennis van Mook.
  • Geboren: 25 oktober 1989, in het ziekenhuis in Den Bosch.
  • Club(s): Op mijn 5e begonnen bij v.v. Alem en daar ook nooit meer weggegaan. Vanaf 2006 bij het eerste elftal betrokken.
  • Positie: In de vroege jeugd begonnen als snelle spits/rechtsbuiten en naarmate mijn snelheid achteruit ging, ben ik steeds een positie naar achter geschoven, tot alleen de keeper nog achter me stond. In mijn tijd in het eerste heb ik vrijwel altijd centraal achterin/voorstopper gestaan.
  • Dagelijks leven: Ik woon al mijn hele leven in Alem, sinds een aantal jaar samen met Natascha. Sinds drie jaar werk ik als zelfstandige in de wegenbouw en als uitvoerder in de tijdelijke verkeersmaatregelen.

1. Sterkste/zwakste punt: Ik ben niet heel technisch, maar kan dat vaak wel compenseren met mijn duelkracht en inzet.
  2. Kunst- of natuurgras: De voorkeur gaat sterk uit naar natuurgras, daar spelen en trainen we zelf ook op. Ik heb persoonlijk altijd best wel een hekel gehad aan kunstgras vanwege de spierpijn de volgende dag en de brandwonden die je vaak oploopt. Wel merk ik dat de kunstvelden gelukkig steeds beter worden en prima bespeelbaar zijn. Doordat we in onze competitie veel clubs hebben met kunstgras, hebben we ondanks het slechte weer toch alle wedstrijden zonder afgelastingen kunnen spelen, dus dat is wel gunstig.
  3. Kleur voetbalschoenen: Gewoon zoveel mogelijk zwart, altijd Nike.
  4. Mooiste tenue en sportpark: Natuurlijk gaat er niks boven die van onze eigen club. Ik zie graag onze eigen oranje-witte tenues en ben er trots op dat – ondanks dat we een van de kleinste clubs uit de regio zijn – er door het bestuur, sponsors en vrijwilligers altijd alles aan gedaan wordt om ons sportpark zo netjes en up-to-date mogelijk te houden.
    Bij andere clubs vind ik het nieuwe tenue van DBN’22 wel mooi en qua sportpark zag ik dat het bij Zwaluw heel mooi gaat worden.
  5. Mooiste voetbalmoment: Afgelopen seizoen verliep nogal moeizaam, maar we handhaafden ons – door een goede reeks in de nacompetitie en een doelpunt in de allerlaatste seconde van de verlenging van de finale – tóch in de 3e klasse! Dat hebben we, dankzij het geloof van onze toenmalige trainer Ben Hoek en de rest van de staf, bijna gevierd als een kampioenschap.
    Daardoor spelen we dit seizoen ook weer mooie wedstrijden, waaronder de twee derby’s tegen DSC, wat altijd mooie voetbalmomenten oplevert: vuurwerk, veel publiek en een bomvolle kantine. Laatst verloren we helaas van ze, maar aan het einde van het seizoen gaan we thuis voor revanche.
  6. Dieptepunt/grootste blunder: Met stip op nummer 1 het overlijden van onze vriend en teamgenoot Nick de Leeuw, in 2021. Uiteraard staan we daar nog vaak bij stil.
  7. Opvallendste teamgenoot: Dat kan er maar één zijn, Lars Steenbekkers (LZ, we hebben er twee namelijk). Hij zit vijf dagen per week in de kantine of kroeg, klaagt elke training dat hij weer eens geen zin en overal pijn heeft, houdt op zaterdagavond zéker geen rekening met de wedstrijd, maar op zondag om half 3 speelt hij altijd standaard weer een dikke voldoende.
  8. Voetbalhumor: Afgelopen seizoen speelden we de laatste reguliere competitiewedstrijd tegen Avanti. Zij werden kampioen, dus iedereen van ons bleef ook hangen in de kantine en het was één groot feest. De mascotte van FC Den Bosch feestte vrolijk mee, maar aan het eind van de avond kwamen ze vragen of wij toevallig het hoofd daarvan ergens hadden gezien. We wisten toen nog van niks, maar toen later onderstaande foto in de groepsapp verscheen, bleek dat hij toch mee naar Alem was gegaan. Bozzie is overigens wel weer netjes teruggebracht.
  9. Wat wil je nog bereiken: Ik hoop zelf nog zoveel mogelijk blessurevrij te kunnen spelen, een mooi seizoen neer te zetten en rechtstreeks te handhaven in de 3e klasse. Als iedereen fit blijft, ben ik er van overtuigd dat dat gaat lukken.
  10. Beste speler uit de regio: Er lopen in de regio veel goede spelers rond, ik zou de beste zo niet aan kunnen wijzen. Onze eigen Bradley Donks, ook wel tante Sidonia genoemd vanwege zijn kapsel en postuur, komt denk ik wel aardig in de buurt.
  11. Opvallendste regioclub: Buiten ons om is dat voor mij Zwaluw, die gepromoveerd zijn naar de 2e klasse en toch meteen weer bovenin meedoen. Natuurlijk doen wij het zelf ook opvallend goed, door als één van kleinste clubs in de verre omtrek – met een krappe selectie en nagenoeg alleen maar eigen jongens – toch al jaren in de 3e klasse mee te draaien. Ook dit seizoen laten we weer zien dat we het de ‘topclubs’ regelmatig moeilijk kunnen maken.