Drielse Vertellingen

Het eerste exemplaar van de nieuwste editie van de Drielse Vertellingen is vrijdagavond overhandigd aan Cor Steenbekkers (87) uit Alem. Cor was decennialang betrokken bij het eerste elftal van VV Alem.

Lees het lange artikel in Drielse Vertellingen...

Drielse Vertellingen is te koop voor € 9,50 bij Gerard van Mook en in de &-Shop in Kerkdriel
Het eerste exemplaar werd overhandigd door de redactie, Paul van den Bighelaar en Niels van Houten. Na ontvangst vertelde Cor Steenbekkers over zijn aanhoudende liefde voor de club. Al jong speelde hij zelf bij de Alemse voetbalvereniging. Het is met 93 jaar de oudste voetbalclub in de Bommelerwaard en is begonnen op een hobbelig weiland, met doelen van oude telefoonpalen en cafe´ van Ingen als clubhuis. Steenbekkers speelde jaren in de eerste elftallen en was daarna twintig jaar elftalleider.

Cor Steenbekkers

Het team promoveerde in die tijd naar de vierde en later de derde klasse KNVB, wat knap is voor een dorpje van toen amper vijfhonderd inwoners. "De naam Steenbekkers gaat altijd rond in de club", vertelde hij. "In de jaren vijftig stonden er maar liefst negen spelers met die zelfde achternaam in het eerste, en twee van Van Boxtel."

Tot op de dag van vandaag is de familienaam goed vertegenwoordigd op de velden. Zelf komt hij nog zeker een paar keer in de week bij de club. Ook bij de trainingen van zijn kleinkinderen komt hij kijken. Die hebben nu ook het hoogste team bereikt. Hij bekleedde verschillende bestuursfuncties en deed vele vrijwilligerstaken en is dus een clubman in hart en nieren. Vervuld met trots nam hij het eerste exemplaar van de Drielse Vertellingen in ontvangst.
Bron: © Bommelerwaardgids