Wij rijden veel derdeklassers voorbij

In de 3e klasse C was Alem inmiddels een bekende naam geworden. Komend seizoen hoeft een groot deel van ‘onze’ regioclubs echter geen rekening te houden met de oranjehemden. Samen met enkele andere verenigingen is de club uit het kleine maasdorp verhuisd naar 3E. “Gelukkig houden we de derby tegen DSC erin.”

Foto: Gerald van Zanten

Trainer Ben Hoek vindt het jammer dat de competitie weer op z’n kop is gegaan: “En dat voor mij bekende clubs, zoals SCG, ODC, DVG en Zwaluw, er niet meer bij zitten. Verrassend dat we tegen SBC moeten. Volgens mij rijden wij vanuit Alem veel derdeklassers voorbij wanneer we naar Son en Breugel moeten reizen.”

Dat in de 3e klasse E maar 12 clubs staan, is volgens Hoek een begin van de versterkte degradatieregeling. Al te negatief wil hij het ook weer niet maken. Ondanks de eerder uitgesproken teleurstelling is hij wel blij dat Alem tegen veel dorpse clubs mag spelen. “En gelukkig houden we wel de derby tegen DSC erin.”

Te pessimistisch
Mart van Boxtel spreekt over een vrij bekende competitie. “Volgens mij zijn er maar vier teams waar we nog niet eerder tegen gevoetbald hebben. Daar kijk ik vooral naar uit. Voor ons zal de doelstelling in eerste instantie handhaving zijn, maar ik vind dat zelf te pessimistisch. Met het elftal wat we nu hebben staan, moeten we nog steeds meer verwachten dan alleen handhaving.”

Avanti is de gedoodverfde titelkandidaat, volgens de Alemse aanvaller, die afgelopen seizoen 17 keer scoorde. “Die hebben tenminste vorig jaar de meeste indruk gemaakt. Lastig om te zeggen wie we zeker onder ons kunnen houden, maar om het vuurtje op te stoken zou ik altijd DSC als eerste noemen.” De vakantie moet nog beginnen, maar de psychologische oorlogsvoering is nu alweer begonnen.