Tjeerd Bron heeft geen moment spijt

Een dag na de overwinning op buurman DSC is Tjeerd Bron nog altijd aan het nagenieten. De middenvelder van Alem genoot volop van de entourage rondom het veld en de strijd binnen de lijnen. En van de zwaarbevochten 2-3 zege natuurlijk.

Bron begon in de jeugd bij Nivo Sparta, in zijn woonplaats Zaltbommel. Op zijn vijftiende ging hij hogerop, naar OJC, en na de overgang naar de senioren voetbalde hij een halfjaar in Amerika, twee seizoenen bij GRC’14 en nu dus in Alem. Het was zijn eerste derby en daar is hij nog vol van: “Lekker man! We hebben op karakter gewonnen, denk ik. Onze eerste helft was erg goed, maar zij zetten het toen om en na de rust hadden wij daar onze handen aan vol. Het blijft natuurlijk ook altijd een wedstrijd op zich. Maar gelukkig hebben we de drie punten over de streep getrokken.”

Een overwinning van Alem op DSC in dé wedstrijd van het jaar, Bron benadrukt het maar wat graag. En ook het feit dat Alem bovenaan staat in de 3e klasse C komt natuurlijk ter sprake. “We lopen lekker te ballen”, zegt hij met een grote smile.

Effe regelen
Op jonge leeftijd liep de inmiddels 21-jarige speler al rondom het veld naast de dijk in Alem. “Mijn vader voetbalde er toen”, legt hij uit. “Als kleine ging ik dus al mee. Ik deed wedstrijdjes met Mats en Lars (Steenbekkers, red.), nu mijn teamgenoten. Daarbij zijn Mats en Mart (van Boxtel, red.) twee van mijn beste vrienden. Zo gek is het dus helemaal niet dat ik bij Alem ben beland.”

Toch had het allemaal heel anders kunnen lopen. Een langdurige blessure zorgde er min of meer voor dat Bron bij de koploper van 3C terecht kwam. “Als eerstejaars senior wilde mijn binnenband maar niet herstellen. In anderhalf jaar was ik drie keer bíjna fit. Toen heb ik een paar injecties laten zetten en dat sloeg goed aan. Het leerde mij wel dat gewoon lekker voetballen eigenlijk het allerbelangrijkste is. In die tijd maakte Ton Steenbekkers altijd een opmerking, als ik er was, of we mijn overgang ‘effe konden regelen’. Toen ze promoveerden en belden, had ik er wel oren naar om met mijn vrienden te gaan voetballen. En daar heb ik tot op de dag van vandaag geen moment spijt van gehad.”

Geen reden
In de jeugd was Bron meestal verdediger, maar nu speelt hij als middenvelder – op 10 of 6 – in de formatie van trainer Ben Hoek. En met succes dus, want Alem won 4 van de eerste 5 competitieduels en maakte daarin al 19 doelpunten. “Nee, voor mij voorlopig geen reden om maar aan vertrekken te denken.”

Foto: Gerald van Zanten