Elf vragen aan… Daav van Mil
Deze week, voor onze traditionele rubriek, een uitstapje naar de rand van ons volggebied. We kwamen uit bij derdeklasser Alem, waar alweer enige jaren Daav van Mil de vaste goalie is.Hij vertelt over de grote stappen van de kleine club, een blunder tegen DSC, twee teamgenoten met exact dezelfde naam, ontbijten in het hol van de leeuw en een solliciterende ‘beste speler’.


Foto: Gerald van Zanten


Naam: Daav van Mil.
Geboren: 1 oktober 1997 in Alem.
Club(s): v.v. Alem.
Positie: Keeper.
Dagelijks leven: Ik woon al mijn hele leven in Alem. Ik ben vorig jaar afgestudeerd aan de Radboud Universiteit, en sindsdien consultant bij een bedrijf in Den Bosch. Verder hou ik van een biertje en leuke dingen doen met mijn vriendin, vrienden en/of familie.


 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is denk ik mijn reflex. Mijn zwakste punt zijn hoge ballen van de zijkant, aangezien ik niet heel lang ben voor een keeper. Gelukkig is dat dan wel redelijk vaak te corrigeren met reflexen op de lijn.

 2. Kunst- of natuurgras: Het liefst speel ik gewoon op natuurgras en dat hebben wij bij Alem ook liggen. Voor een keeper zijn kunstgrasvelden niet fijn om op te duiken. Vooral op die oude schaaf je snel iets af. Ik moet wel zeggen dat de nieuwste kunstgrasvelden al een stuk beter zijn. Dat is wel een goed alternatief voor natuurgras.

 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart, al mijn hele leven lang. Ik vind felgekleurde voetbalschoenen meer iets voor snelle, behendige buitenspelers.

 4. Mooiste tenue en sportpark: Als ik in de regio kijk, moet ik toch zeggen dat ons felle, oranje tenue wel een van de mooiste is. Er zijn weinig regioclubs met zo’n kleur en het straalt toch wel iets uit. Qua ligging vind ik het sportpark van ODC altijd mooi, tussen de bomen.

 5. Mooiste voetbalmoment: Dat zijn toch wel de promoties die ik heb meegemaakt met Alem. Ik speel sinds 2015 in het eerste en toen speelden we nog in de 5e klasse. Sindsdien hebben we met een mix van veel jong talent en ervaren spelers grote stappen gemaakt. In 2017 promoveerden we, via de nacompetitie, naar de 4e klasse en vorig jaar – na een gek coronajaar – zelfs naar de 3e klasse.

 6. Dieptepunt/grootste blunder: Een paar jaar geleden, in de derby tegen DSC. Het was toen een hele tijd geleden dat we thuis tegen hen hadden gespeeld voor de competitie. Er stonden honderden mensen langs de lijn en de spanning stond er goed op. De wedstrijd was nog maar een paar minuten oud toen er een hoge bal de zestien in kwam. Ik wist hem niet goed te pakken en na miscommunicatie met een teamgenoot kon een DSC-aanvaller de bal zo het doel in lopen. Ik kon op dat moment wel door de grond zakken.

 7. Opvallendste teamgenoot: Dan moet ik toch kiezen voor Lars Steenbekkers. Die kan op zaterdag twee kratten bier wegdrinken en dan toch elke zondag een van de betere spelers op het veld zijn. Voor de duidelijkheid, aangezien er twee spelers met exact dezelfde naam in het team rondlopen; het gaat om Lars Steenbakkers LZ, zoals het op de club meestal wordt aangeduid. Dat betekent Louis Zoon. De andere is Lars Steenbekkers WZ, zoon van Wim. Die hebben jullie begin dit jaar nog gesproken, over zijn werk op de COVID-afdeling.
  Ik wil trouwens ook onze aanvoerder Bart van Lent vermelden. Die voetbalt al een lange tijd in het eerste en maakt elke wedstrijd weer vuile meters om ballen op te ruimen. Dat is ook wel nodig met de vele jonge mannen in het team, die graag voorin belangrijk willen zijn.

 8. Voetbalhumor: Twee jaar geleden moesten wij voor de beker tegen DSC. In die tijd kwam ik pas kort bij mijn vriendin, waarvan haar ouders fanatieke DSC-supporters zijn. Ik werd daar in de ochtend van de wedstrijd wakker en mijn moeder belde op, dat ik daar maar niet moest ontbijten, omdat ze in het hol van de leeuw wel eens wat door mijn eten zouden kunnen gooien.

 9. Wat wil je nog bereiken: Ik wil met Alem zo lang mogelijk in de 3e klasse blijven voetballen. Maar ook bij een onverhoopte degradatie blijf ik de club trouw. Ik speel hier al vanaf kleins af aan en ben ook van plan om dat zo te houden.

 10. Beste speler uit de regio: Frank Kaufmann van DSC vroeg of ik hem hier wilde noemen, maar ik heb altijd geleerd dat ik niet mag liegen. Nee, als ik kijk naar iemand op mijn eigen positie dan ga ik toch voor Tom van Geffen, ook weer van DSC. Ik heb een paar keer tegen hem gespeeld en het is echt iemand die iets uitstraalt in het doel. Daarbij verricht ie ook nog vaak abnormale reddingen. Het leuke is dat Tom ook uit Alem komt en ik in de jeugd nog even training van hem heb gehad.

 11. Opvallendste regioclub: Ik denk dat wij dat toch zelf zijn. Als je als dorp met zo’n 650 inwoners 3e klasse voetbalt, is dat denk ik toch wel heel netjes. Bijna de hele selectie bestaat ook uit Alemse jongens, dus weinig spelers van buitenaf. Als je jezelf dan kan meten met teams uit de omgeving, uit dorpen en steden met veel meer inwoners, dan doe je het gewoon heel goed.


© 2021 073voetbal.nl