Gele / Rode Kaart

Waarschuwing / Gele Kaart

In het nieuwe handboek van de KNVB is een aantal veranderingen doorgevoerd. De grootste verandering komt voor in het hoofdstuk Tuchtzaken: Vanaf seizoen 2017-2018 zijn spelers in de competitie pas na de vijfde gele kaart geschorst.

Ook de daaropvolgende schorsingen schuiven een plaatsje op. Eerder waren spelers al na vier gele kaarten één duel geschorst en elke daaropvolgende gele kaart weer. Nu gaat dat naar vijf, zeven, negen en pas daarna na elke gele kaart. Voor de beker en de nacompetitie geldt dat de schorsing volgt na de tweede, de vierde en daarna na elke volgende gele kaart.
Ook zijn de regels rondom twee keer geel in een wedstrijd aangepast. Voortaan is twee keer geel wel een schorsing voor de volgende wedstrijd. Dat was eerst alleen bij direct rood.

Wel zijn de kaarten iets prijziger geworden:

Reguliere competitie voor senioren
Registratie eerste t/m vierde, zesde en achtste waarschuwing € 15,10
Registratie vijfde, zevende, negende en volgende waarschuwing € 26,60
Registratie twee waarschuwingen in één wedstrijd € 26,60
Strafoplegging na veldverwijdering € 26,60

Vorig jaar was dat nog € 14,60 en € 23,10 voor de verschillende straffen.

Gele Kaart(en)
Aantal Wedstrijden uitsluiting

en vervolgens steeds 1

B-categorie
In de B-categorie worden nog wel gele kaarten gegeven, maar die worden meteen geïncasseerd d.m.v. een tijdstraf. Senioren en junioren t/m C junioren 10 min, D pupillen 5 minuten. Daar zijn verder geen kosten aan verbonden.