CORONAVIRUS

KNVB schrapt competities in amateurvoetbal na besluit kabinet

De competities in het amateurvoetbal voor senioren liggen er definitief uit. Dat heeft de KNVB vandaag besloten nadat het kabinet gisteren de bestaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus grotendeels verlengde. Het besluit geldt voor de seniorencompetities veldvoetbal in de categorie A (eerste elftallen in de Tweede Divisie tot en met Vijfde Klasse).

Doordat de competities in de categorie A senioren niet kunnen worden hervat, zal er geen promotie en degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021/’22 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/’21.

Het kabinet verlengde dinsdag grotendeels de bestaande maatregelen. Alleen is het vanaf volgende week spelers tot 27 jaar toegestaan te trainen en onderling wedstrijden te spelen. Tot nu toe mocht alleen de jeugd tot 18 jaar dat.

Overigens blijft de avondklok nog van kracht, dus effectuering van deze versoepeling zal voor veel clubs nog niet meevallen.

Wedstrijden tussen ploegen van twee verschillende verenigingen zullen nog niet mogelijk zijn om het aantal verkeersbewegingen binnen de perken te houden.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER HET CORONAVIRUS EN VOETBAL
Op deze pagina bundelen we de meest gestelde vragen over het coronavirus en de gevolgen voor het voetbal. Deze FAQ wordt continu bijgewerkt. Houd deze pagina dus regelmatig in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste informatie en ontwikkelingen.
VEELGESTELDE VRAGEN OVER HET CORONAVIRUS EN VOETBAL

OVERZICHT CORONAPROTOCOLLEN
Om op een veilige en hygiënische manier weer te kunnen voetballen zijn er voor de verschillende doelgroepen coronaprotocollen van toepassing.
OVERZICHT CORONAPROTOCOLLEN

CORONAPROTOCOLLEN VV ALEM
Het bestuur van VV Alem heeft het volgende besluit genomen:

Trainingen voor spelers tot 27 jaar worden vanaf donderdag 4 Maart hervat.
Spelers ouder dan 27 jaar mogen trainen in groepjes van twee en niet deelnemen aan groepstrainingen.

1. De trainers mogen zich tussen de groepen bewegen, met inachtneming van de 1 ½ meter.
  2. Na de training gaan de spelers direct naar huis.
  3. De kleedruimte en kantine zijn en blijven gesloten. Spelers komen in trainingstenue naar het veld.
  4. De trainers en/of staf zorgen zelf voor de materialen en voor afbakening van de vakken op het veld. Ook voor het opruimen.
  5. Tijdens de trainingen is/zijn er bestuursleden aanwezig ter controle van naleving van de regels.
  6. Indien niet aan de regels voldaan wordt kan de training stopgezet/afgelast worden.

De trainingen voor de jeugdteams waren al gestart.

Sportieve groet.
Bestuur vv Alem.