Zaterdag 12 Oktober 2019 : 20.11 uur
Dertiende Alemse Tonproatersgala
Dertiende Alemse Tonproatersgala in kantine v.v. Alem

In de voetbalkantine van vv Alem wordt de laatste periode flink gelachen. Op zaterdag 12 oktober (20:11 uur) zorgen voor een keer niet de prestaties van het vlaggenschip van de oranjewitte voetbaltrots voor veel plezier, maar de woordspelingen op de jaarlijkse Tonpraatavond. Maar liefst drie verschillende tonpraters zijn deze avond te beluisteren in het knusse en sfeervolle onderkomen van de voetbalclub.


Jasper van Gerwen uit Hilvarenbeek is een geval apart. Dat is bijna niet "voor te stellen".
De laatste jaren heeft hij menig zaal mogen bespelen. Iedere keer met veel succes.
Zijn acts die hij bij het tonpraten brengt zijn voor mensen heel herkenbaar.
Daardoor wordt het vermakelijk om naar te luisteren. Het spel en de timing zijn ijzersterk en menig zaal valt voor hetgeen Jasper brengt.
In het dagelijkse leven heeft hij moeite om zich in te houden om niet overal de draak mee te steken. De humor ligt op straat alleen ziet Jasper hem wat eerder dan mensen die wel normaal zijn.


Jasper van Gerwen


Ook Peter van der Maas komt uit Hilvarenbeek en houdt van tonpraoters die echte onzin vertellen. Het liefst gebruik hij originele grappen en teksten. Woordspelingen en dubbele betekenissen van woorden spoken altijd door zijn hoofd.
De humor haalt hij op straat, op 't werk, uit de krant etc. Heeft dit jaar veel geleerd in 'het circuit' en geniet van de optredens.
Peerke Safari was in Hilvarenbeek zo'n succes dat hij daarmee is gaan 'toeren'.
En dat is wel erg gezellig!


Peter van der Maas


De Tilburgse Christel van den Dungen staat al vele jaren in de ton. Met veel gevoel voor smaak ontwerpt en maakt ze zelf haar passende kleding en zorgt voor passende attributen.
Met haar scherpe tong laat ze amusante vrouwelijk personages vanuit de ton het publiek vermaken.
Van "Giine stuiver mir werd" tot Dieetmiste (die eet 't miste), van Postbode Sien van Baost tot suikertaante Door... steeds is het dolle pret.
De mannen moeten eraan geloven en zeker haar eigen Jos.
Inmiddels is ze de meest gevraagde vrouwelijke tonpraotster van Brabant e.o.


Christel van den DungenDe Commissie Carnaval in Alem is er trots op dat deze drie coryfeeŽn op 12 oktober de lach in Alem weer uitbundig laten horen, en U kunt er uiteraard weer bij zijn. De entree voor deze gezellige avond bedraagt €10,-.
Wilt U een reservering doen dan kan dat bij:© Theo Leerintveld / v.v. Alem - Piet van Boxtel / tonpraten.nl