Zaterdag 13 Oktober 2018 : 20.11 uur
Twaalfde Alemse Tonproatersgala

Twaalfde Alemse Tonproatersgala in kantine v.v. Alem

In de voetbalkantine van vv Alem wordt de laatste periode flink gelachen. Op zaterdag 13 oktober (20:11 uur) zorgen voor een keer niet de prestaties van het vlaggenschip van de oranjewitte voetbaltrots voor veel plezier, maar de woordspelingen op de jaarlijkse Tonpraatavond. Maar liefst drie verschillende tonpraters zijn deze avond te beluisteren in het knusse en sfeervolle onderkomen van de voetbalclub.

Alex Wintermans, beter bekend als "de Klomp", staat al vanaf 1989 in de ton. Vooral in zijn geboorteplaats Hank. Hij heeft daar al meerdere malen de titel "Super Sauwelaar" in de wacht gesleept.
Sinds 3 jaar sauwelt hij ook buiten zijn dorp, wat hem niet slecht af gaat.
Hij heeft met zijn wapperende flaporen en klompen ook buiten Hank al verschillende prijzen gewonnen.

Alex Wintermans

Frans Bevers is een traditionele tonprater zoals een tonprater hoort te zijn, eentje van het zuiverste ras, een goed verhaal, veel contact zoeken met het publiek, en nooit kwetsend.
Ciske [van Franciscus] heeft het geluk dat hij overgoten is met de nodige dosis humor, vooral de droge humor is hem op het lijf geschreven, daarbij komt de nodige zelfspot, ook met zijn mimiek kan hij de zaal goed bespelen.
Dit blijkt wel uit het feit dat hij op alle grote toernooien meestal de publieksprijs mee naar Oirschot neemt.

Frans Bevers

Dirk Kouwenberg komt uit Nuland en behoort tot de top van het tonpraatwereldje. Hij won vele jury- en publieksprijzen en mocht de titel Opperkletsmajoor en Zuid-Nederlands Kampioen Tonpraten ontvangen. In 2018 won hij maar liefst vier publieksprijzen bij verschillende wedstrijden.
Zijn typetjes De Student, Roodkampje, De Astronaut, De Tandarts en James Blond zijn erg vernieuwend en origineel. Typisch Dirk: een flinke dosis enthousiasme, scherp bedachte humor, razendsnelle woordgrappen en inspelen op het publiek.

Dirk Kouwenberg

De Commissie Carnaval in Alem is er trots op dat deze drie coryfeeŽn op 13 oktober de lach in Alem weer uitbundig laten horen, en U kunt er uiteraard weer bij zijn. De entree voor deze gezellige avond bedraagt €10,-.
Wilt U een reservering doen dan kan dat bij: