Schorsingen niet meer ‘weg te spelen’ in beker

In het reglement met betrekking tot schorsingen heeft de KNVB een punt gewijzigd dat binnenkort van toepassing is. Voortaan zijn uitsluitingen namelijk niet meer in de eerste bekerduels ‘weg te spelen’, zo meldt de bond op haar website. Aan het eind van het seizoen opgelopen schorsingen gelden pas bij de start van de nieuwe competitie.

‘Iedereen in het amateurvoetbal begint seizoen 2018-2019 weer met nul gele kaarten, zowel in de beker als reguliere competitie. Wanneer iemand echter nog een uitsluiting van het vorige seizoen heeft staan, wordt deze meegenomen naar het komende voetbaljaar’, begint het bericht van de KNVB. ‘Wanneer een uitsluiting is opgelopen in een competitie- of nacompetitiewedstrijd, dan moet deze worden uitgezeten in de eerste competitieduel(s) van het nieuwe seizoen. Bij een uitsluiting in het bekertoernooi geldt deze voor de eerste bekerwedstrijd van het komende seizoen.’

Mocht een team niet deelnemen aan de beker, maar wel een speler hebben die daarin vorig seizoen een schorsing opliep, dan wordt die uitsluiting meegenomen naar het eerstvolgende seizoen waarin de speler met het team wél deelneemt aan het bekertoernooi.