ST Alem/RKVSC JO9-1 en ST SOM JO17-3 Winterkampioen
Afgelopen weekend speelden ST Alem/RKVSC JO9-1 en ST SOM JO17-3 hun laatste competitiewedstrijd. Beide teams hadden het winterkampioenschap al binnen en de twee wedstrijden stonden in het teken van de huldiging en rondrit per plattekar door Alem, Velddriel en Kerkdriel.

Kijk hier voor meer ST Alem/RKVSC JO9-1 kampioen-foto's
Foto's   © v.v. Alem - Angelo Verhoeven / Piet van BoxtelOud Maasdriel viert ongeslagen kampioenschap JO17-3

Afgelopen zaterdag stond voor SOM JO17-3 de laatste wedstrijd van de najaarcompetitie op het programma. Tegenstander was Hedel JO17-2. Tegen een fiks aantal spelers van dit team verspeelde een aantal DSC-jongens vorig seizoen nog het kampioenschap dankzij een totale off-day. Met de versterkingen uit Alem en Velddriel was van een slap seizoen of wedstrijd echter deze competitie geen sprake. Dankzij 9 overwinningen en 1 gelijkspel, uit het vuur gesleept door een iets te partijdige scheidsrechter, was het uit DSC, RKVSC en vv Alem samengestelde elftal al voor aftrap zeker van het kampioenschap. Om ongeslagen kampioen te worden moest deze wedstrijd dus gewoon even omgezet worden in 3 punten.

Na 10 minuten leken die al binnen te zijn want de jongens konden achteroverleunen met een comfortabele 3-0 voorsprong. Waarschijnlijk gingen de gedachten naar de rondrit met de zegekar, het blikje Red Bull of dat ene oogluikend toegestane biertje, met de jongens aan de loop, want de spirit was er na de sprankelende opening al snel uit. En dat was dit seizoen wel een zeldzaamheid al zeg ik het zelf. Met goed verzorgd voetbal, een dosis inzet en doorzettingsvermogen werd menig tegenstander resoluut naar huis gestuurd met 0 punten. Tekenend voor dit onderling gesmeerd lopende elftal zijn mijns inziens de mooie progressie die menig speler heeft gemaakt onder de begeleiding van de Versteeg tandem (Dave & Gos), aangevuld met Patrick. Opmerkelijk is dat er in dit elftal nog veel meer inzit als komende voorjaarscompetitie extra aandacht wordt besteed aan basisvaardigheden, balbeheersing en vooral onderlinge coaching. Iets wat ik persoonlijk nagenoeg door de hele jeugdopleiding node mis, maar dat even terzijde.

Terug naar het gezellige Oud Maasdriel JO17-3 team; ondanks dat de eigen grensrechter een oud trucje probeerde om de jongens toch nog scherp in de wedstrijd te krijgen werd de wedstrijd uiteindelijk met 3-1 eenvoudig binnen gehengeld. Met 10 overwinningen, 1 gelijkspel, 54 doelpunten voor en 9 tegen (waarvan de laatste cadeau gedaan door onze eigen grensrechter) mogen Tim, Daan, Luuk, Sander, Stefano, Dennis, Thom R., Pascal, Mart, Mike, Patrick, Lucas, Luuk, Niek, Stefan, Teun en Thom V. zich met recht ware kampioenen noemen.

De champagne, t-shirts, rondrit op de zegekar en het gezellige samenzijn na afloop, het komt jullie allemaal meer dan toe.

Goed gedaan jongens, jullie hebben met recht laten zien hoe vruchtbaar de samenwerking tussen DSC, vv Alem en RKVSC kan eindigen in een mooie groep kampioenen.

Gos, Dave en Patrick bedankt voor de uitstekende begeleiding.

Jullie grensrechter

Kijk hier voor meer ST SOM JO17-3 kampioen-foto's
Foto's   © v.v. Alem - Piet van Boxtel