03-04-2010 Heerewaarden DA1 - Alem DA1 1 - 2

Verslag:
Heerewaarden DA1 - Alem DA1   1-2   

Heerewaarden uit staat deze paaszaterdag op het programma, Linda van O. is er ondanks haar lichte blessure gewoon bij, mede mogelijk gemaakt door Annelies.
Als we het veld oplopen voor de warming-up is de "muziek" eigenlijk al fantastisch, maar dankzij een verzoekje van Lynn wordt er meteen een Nederlandstalige medley opgezet en dit zorgt zeker voor een verhoging van de feestvreugde. Zelfs het feit dat er een aantal dames van GVV langs de kant stonden deed hier niet aan af. Maar nu eerst maar eens gaan voetballen..
Een paar minuten na de aftrap schiet Annelies op het doel, de keepster laat los en meteen corner voor Alem. Alem probeert meteen druk te zetten op de helft van Heerewaarden. Ook Priscilla waagt een poging maar zoals het hoort schiet ze eerst een keer op de paal. Heerewaarden gaat de duels fel aan en Alem krijgt een aantal keren een vrije trap mee, maar hier wordt niet goed van geprofiteerd. Misschien ook door de frietlucht die nu over het veld drijft en wij hebben geen Rick.
Dan doet Joannet een superredding na een uitbraak van Heerewaarden. Volgens de trainer is Alem slecht bezig, veel te slap.
Gijs vlagt dan (terecht) voor buitenspel maar Heerewaarden mag door en Joannet moet weer redding brengen. Annelies wordt ook weer belaagd door speelster van Heerewaarden en krijgt weer een vrije trap mee, Priscilla kan nu schieten, maar in de handen van de keepster. Meteen daarna kan Priscilla vrij doorlopen, maar dan wordt er wel gefloten voor buitenspel..
Heerewaarden dringt nu weer aan en Alem krijgt de bal niet goed weg uit de 16, uiteindelijk kan Joannet hem weer pakken. Lisa kan een vrije trap van Heerewaarden net wegwerken, ze speelt de bal op Susanne, Suus wordt dan hard geraakt. Gelukkig wordt ze opgelapt door de trainer en dan bikkelt ze gewoon verder. Annelies heeft het lastig voorin, maar weet er wel weer een corner voor Alem uit te slepen. Chloë kan uit de corner schieten, maar in de handen van de keepster. Ook Priscilla krijgt weer een kans, maar de bal gaat net voorlangs. Dit geeft haar moed want als Priscilla de bal weer krijgt, schiet ze hem wel in het doel 0-1!!! Lynn krijgt zere handen van het klappen. Alem begint nu wat vrijer te voetballen en Priscilla en Jantine schieten de bal net over het doel. Dan kan Jantine een voorzet geven op Priscilla, ze schiet net onder de keepster door de tweede binnen! Zo krijgen de handen van Lynn natuurlijk geen kans om te 'genezen'. Ondanks de spanning houdt Greet zich trouwens keurig rustig langs de lijn.

Tijdens de rust vertelt Gerard dat we na de rust goed fel moeten beginnen, zodat we niet weer worden overrompeld, zorg voor concentratie en denk aan de wind. Aan de rij voor de wc is te zien dat de spanning nog hoog is bij Alem. Maartje komt er na de rust in voor Chloë. Als we buiten komen is er ondertussen een soort noodweer los gebarsten en Gerard moet zijn pet op want de ruitenwissers zijn nog niet geïnstalleerd op zijn bril.
Dit heeft Lynn nog even gecheckt.
Na een overtreding van Lotte krijgen we meteen een vrije trap tegen, Susanne kan de bal net "wegkoppen", Heerewaarden krijgt dan een corner mee en blijft drukken. Alem kan de bal weer niet wegkrijgen en Heerwaarden maakt de 1-2.

Na de aftrap begint Alem wel fel, maar het spel blijft op en neer golven. Gijs verzuipt intussen zowat en Lynn krijgt hartklachten van de spanning. Gelukkig blijven Marieke en Chantal de ballen achterin rustig wegwerken. Alem kan weer aanvallen, van de spanning krijgt Els nu een spraakgebrek en Niels begint in zichzelf te praten, onverstaanbare woorden.
Maartje wordt nog een keer onderuit geschoffeld, maar ze stelt zich niet aan en staat meteen weer op. Priscilla en Annelies vinden elkaar nu een paar keer goed, maar stuiten telkens op de Heerewaardense keepster. Maar aan de andere kant is ook Joannet goed bezig. De spits van Heerewaarden komt vrij voor het Alemse doel, maar Chantal is weer op tijd. Het is ……spannend, Heerewaarden krijgt weer een aantal kansen en dan Alem weer. Tot de laatste minuut is het killing, maar dan het fluitsignaal. We hebben gewonnen!!!


Doelpunten:

0-1
Priscilla v/d Kammen
0-2
Priscilla v/d Kammen
1-2
 
 
 


Verslag:    Els van Oers