21-03-2010 Alem DA1 - Hedel DA1 7 - 2

Verslag:
Alem DA1 - Hedel DA1   7-2    (3-1)

Alemse dames zijn in vorm!!

Na een regenachtige nacht en een miezerige ochtend zijn de Alemse dames lekker fris en ze hebben er zin in tegen Hedel vandaag.
We starten om 11.00 uur en na drie keer proberen, lukt het Hedel dan toch om af te trappen. En de scheids is niet alleen alert bij de aftrappen, hij keurt ook meteen de eerste drie ingooien af. De start is dus wat rommelig. Na 5 minuten is de eerste corner voor de dames van Hedel, deze wordt wat rommelig weggewerkt door Alem en uit de kluts scoort Hedel de 0-1.
Hierdoor is Alem wel goed wakker geschud en we starten meteen fel na de (goede!) aftrap. Jantine krijgt meteen een kansje en Priscilla schiet op de paal. Alem begint nu lekker draaien en er wordt goed gecombineerd. Een flitsende aanval van Alem, waarbij Priscilla de bal voorgeeft op Chloë, zorgt voor een juichende bank. Maar dan blijkt de bal net naast geschoten te zijn…. Linda van O. wordt zelfs wat zenuwachtig van alle aansporingen en aanwijzingen vanaf de bank.
Hedel breekt dan uit en de aanvoerster komt ver, maar Joannet zit er goed bij. Dan dringt Alem weer aan, de meiden zijn lekker fel in de duels en er komen een paar kleine kansjes voor Linda van O en Lisa. Vanuit een corner geeft Jantine de bal aan Priscilla, die loopt goed door en zorgt voor de 1-1!
Chantal krijgt dan een duw van de aanvoerster van Hedel en dat pikt ze niet….
Allebei 5 minuten eraf! Maar Alem laat zich hierdoor niet van de wijs brengen, er wordt gewoon goed gevoetbald. Een slap schotje van Priscilla rolt net onder de keepster door en dan is het 2-1. Linda van o en Chloë blijven maar lopen langs de lijn en mooie voorzetten geven, tot grote tevredenheid van Gijs. (Gijs die ondanks zijn zeer korte nachtrust ontzettend strak staat te vlaggen.)
Ondertussen is Maartje op de bank in lichte verwarring, ze heeft iets opgevangen over twee zussen die meedoen met Hedel, maar er lopen wel veel meiden rond die de Koning heten, zijn dat allemaal zussen???
Gelukkig wordt er ook nog gescoord door Alem, na een superaanval, knalt Chloë de bal er nu wel in. En met 3-1 voorsprong gaan we rusten.

In de rust zegt Gerard dat we de concentratie moeten behouden, maar toch is de start van de tweede helft weer wat rommelig. Maartje is er ondertussen ingekomen voor Priscilla en krijgt wat kansjes. "Hij had er zomaar ingekunnen" aldus Gijs. Het spel golft dan op en neer en Joannet moet een paar keer redding brengen en dat doet ze dan ook. Linda van O. blijft maar doorgaan langs de lijn en sleept er weer een corner uit. Hieruit kan Maartje de 4-1 scoren.
Het laatste kwartier wordt er nog gewisseld, Linda B komt erin voor Lotte en Els voor Chloë. Alem zakt een beetje in en is minder fel. Gelukkig is Joannet nog wel goed wakker.
Dan wordt Jantine flink geraakt en komt Lynn erin voor Jantine. Els krijgt ook nog een kans om eindelijk een keer te scoren, maar na eerst op de keepster te schieten en dan op de paal, kan Annelies het gelukkig koelbloedig afmaken, 5-1!
Na weer een mooie voorzet van Linda van O scoort Maartje de 6e voor Alem.
Hedel doet nog wat terug en scoort uit een vrije trap de 6-2.
Maar Maartje kopt de laatste erin voor Alem en we winnen met 7-2!!


Doelpunten:

0-1
 
1-1
Priscilla van der Kammen
2-1
Priscilla van der Kammen
3-1
Chloë Eurlings
4-1
Maartje van Osch
5-1
Annelies Piels
6-1
Maartje van Osch
6-2
 
7-2
Maartje van Osch
 
 


Verslag:    Els van Oers