15-11-2009 Alem DA1 - Buren DA1 0 - 0

Alem DA1 - Buren DA1   0-0    (0-0)

Vandaag staat ons een spannende wedstrijd te wachten. Afgelopen keren speelden we de eerste helft goed, de tweede helft slecht, maakten we veel kansen, maar maakten deze zelden af. Hoe dan ook, de wedstrijd moest beginnen, en we moesten ertegenaan! Met een 'halve' keeper en een 'halve' spits beginnen we aan de strijd.

Alem begint een beetje chaotisch. We veroveren vaak de bal, maar spelen deze uit haast vaak in de voeten van de tegenstander. "Kijken!", is dan ook het advies van Gerard gedurende de eerste minuten. Gelukkig is dit advies alleen nodig tijdens de eerste minuten, want na vijf minuten lijkt Alem weer de oude te worden! We willen niet te vroeg juichen, maar we zijn goed bezig!

Linda maakt een fantastische actie (waarvan er nog veel zullen volgen!). Ik hoor niemand roepen 'Rust! Rust!', en dat blijkt positief te werken. Linda heeft het stemmetje waarschijnlijk in haar hoofd, want haar actie eindigt met een geweldige voorzet. Helaas is er niemand voor de goal om de kans af te maken.
Twee minuten later gebeurt precies hetzelfde: Linda maakt een mooie actie, gevolgd door een mooie voorzet, maar niemand maakt het af. Weer drie minuten later gebeurt weer hetzelfde.. Een volgende voorzet van Linda wordt bijna afgemaakt door Jantine. Het is weliswaar geen doelpunt, maar het is de beste poging tot zover.

Jammer dat we het weer niet afmaken, maar we zijn nu nog tevreden met alleen het creëren van de kansen. Het is een goed begin! Linda blijft mooie voorzetten geven, maar het afmaken zit er nog niet in. De bal gaat van Alem naar Buren en andersom, maar Alem heeft duidelijk meer balbezit.

Pris gaat fel met haar tegenstander in duel, en creëert daarmee een vrije trap voor onze dames. Annelies neemt de taak op zich. Ze schiet de bal mooi, maar te zacht richting goal. Annelies lijkt niet overtuigd van haar kunnen. Priscilla blijft fel bezig, ze gaat ervoor en is goed bezig. Onze 'halve' spits is blijkbaar alles behalve 'half'!

Een klein detail dat de scheidsrechter niet over het hoofd ziet, is een speelster van Buren die een stap buiten het veld zet. Misschien twijfelde ze of ze nog mee wilde spelen, maar bedacht zich en mengde zich (na de door haar gecreëerde vrije trap) weer in het spel.

Alem blijft goed spelen, kansen creëren en kansen laten liggen. Buren neemt af en toe de bal over, maar (afkloppen) zijn nog niet echt gevaarlijk.

Annelies gaat fel een duel in, maar bezeert daarbij haar enkel. De verzorgster zelf is natuurlijk het meest getraind in dit soort situaties, dus ze stelt zelf een diagnose en besluit dat ze door kan spelen.
Een enkele keer moet Gerard de dames flink aanmoedigen en zeggen dat ze overtuiging moeten hebben. Gelukkig blijft dit bij een enkele keer.

De kansen worden er steeds meer en meer. An en Pris maken samen weer een enorme kans, maar ik moet helaas in herhaling vallen: we maken het niet af! Het wordt tijd dat we dat toch wél gaan doen!!!

Een ander voorbeeld van een mooie actie, was de actie tussen Priscilla, Jantine en Suus. Priscilla geeft vanaf rechts een mooie voorzet, Jantine komt naar de bal toe en kaatst hem mooi richting Suus. Suus komt supersnel in actie en gaat voor de bal. Een duel volgt, en Suus valt samen met haar man nét buiten de zestien. Gevolg: een vrije trap voor ons! Jantine neemt de taak deze keer op zich. Ook Jantine neemt een mooie vrije trap, maar de keeper krijgt de bal in handen.

Vanaf de bank was de aanleiding niet goed te volgen, maar waarschijnlijk na een opmerking van nr. 4 van Buren trekt de scheidsrechter aan de bel: 'Nummer vier, dit is de laatste keer dat jij commentaar geeft, anders kun je vertrekken!'. Dit wordt rustig opgepakt en de wedstrijd wordt gewoon vervolgd.

Na een half uur spelen krijgt Alem een aantal inkakmomentjes (mooi scrabblewoord). Ondanks deze 'inkakmomentjes' blijven we overwegend op de helft van Buren spelen. Toch moet ik weer iets zeggen over de kansen die we creëren. We lijken niet overtuigd van onszelf tijdens zo'n kans. Daardoor komen we gewoon niet tot scoren! Net na deze aantekening volgt weer een mooie kans. Opgebouwd vanaf Jantine, via Priscilla naar Annelies. Toch ontbreekt weer die overtuiging, de bal gaat naast de goal.

Het blijven kansen, kansen, kansen. Buren heeft weinig kansen. Toch wordt Buren gevaarlijker, maar de eerste helft is gelukkig bijna voorbij. Of dat trouwens 'gelukkig' is weet ik niet. Afgelopen wedstrijden waren de eerste helften duidelijk beter dan de tweede..

De scheidsrechter blaast op zijn fluitje, en 'blaast' daarmee de rust in. Met een 0-0 tussenstand gaan we naar de kleedkamers. Gerard vertelt 'dat we goed bezig zijn. Deze keer moeten we de tweede helft wél fel blijven. Tegen deze ploeg kunnen we inzakken niet veroorloven. Hou de concentratie. Er is trouwens geen reden om te wisselen, want we zijn gewoon erg goed bezig!'

Onze ge-wel-di-ge nieuwe vlagger Gijs wordt nog even in het zonnetje gezet in de rust. Hij wordt onder luid gejuich van de dames gehuldigd! Eindelijk een speciale jas voor onze Gijs! ;)

De tweede helft begint. Alem moet weer eventjes wakker worden, maar al snel gaan we weer verder met het maken van kansen, en het niet afmaken van de kansen. Linda maakt een hele mooie kans, maar mist zelf. Achter haar staan nog drie van onze dames, welke Linda's voorbeeld volgen en de bal laten gaan.

Na een incident tussen Lotte en een tegenstander krijgt de speelster van Buren een gele kaart. Priscilla wordt even later nog onderuit gebulldozerd, maar ze kan gelukkig door.

De bankzitters sprongen nog nét niet op om te juichen, toen de bal in de goal leek te liggen! Vanaf onze invalshoek was de eerste goal zojuist gemaakt, maar het bleek dat de bal de lijn nog niet was gepasseerd. Het was ook te mooi om waar te zijn..

We zijn, zoals de vorige keren, de tweede helft minder, maar niet zo slecht als anders. Buren komt dan ook een keer tot een kans, een hele gevaarlijke! We horen de hersenen van Margarita kraken vanaf te bank, ze overweegt de keuzes die ze heeft. Ze maakt de juiste keuze, en redt de bal perfect!

Er volgen nog een miljoen kansen, maar een aantal waren de moeite waard om ze te noteren:
Jantine speelt een mooie bal op Chloe, maar Chloe schiet recht op de keeper. Het was het proberen waard. Linda doet haar acties uit de eerste helft nog eens over, en geeft weer een mooie voorzet. Helaas belandt deze in het zijnet. Ook Lynn waagt een kansje, en neemt de bal ver mee naar voren. Ook zij komt daar niet veel verder dan de achterlijn.

Buren heeft het zwaar, blijkt uit de bemoedigende woorden naar elkaar. Buren wordt uit het lijden verlost wanneer de scheidrechter afblaast, maar Alem baalt. We hadden dit gewoon moeten winnen! Dat was verdiend geweest!

Gerard zegt in zijn 'slotwoord' dat hij trots op ons is. We hebben erg goed gevoetbald, we zijn er allemaal voor gegaan, en we moeten vertrouwen houden!

Verslag:    Lynn van Roy