27-04-2008 Heerewaarden DA1 - Alem DA1 2 - 1

Heerewaarden DA1 - Alem DA1 2-1    (1-1)

Heerewaarden uit, blijft lastig…

Alem komt aardig uit de startblokken en duikt meteen gevaarlijk op voor het Heerewaardense doel. Maar dan wordt ook Heerewaarden wakker en na een paar minuten maakt Heerewaarden de 1-0. De dames van Heerewaarden blijven de verdediging onder druk zetten en krijgen nog een paar aardige kansen. Dan komt Priscilla alleen achter de verdediging van de tegenstander uit, maar ze speelt de bal te ver voor zich uit, waardoor de keepster van Heerewaarden de bal gemakkelijk in handen krijgt. Helmine staat goed te keepen en kan een paar knappe schoten van Heerewaarden uit het doel houden. Petra creëert voor zichzelf nog een mooie kans, maar schiet naast.
Alem is iets te lief voor de tegenstander. Na een aantal goede combinaties vanuit het middenveld kan Jantine met een prachtig schot de gelijkmaker maken. Net voor rust redt Helmine weer goed, maar een minuutje later is er toch de 2-1 voor Heerewaarden.

De tweede helft begint Alem goed, de Alemse dames zijn ook wat feller en hierdoor ontstaan er ook weer wat kansen. Er wordt flink strijd geleverd. Maar dit kost ook de nodige energie en aan het eind van de tweede helft wordt Heerewaarden weer sterker, zij krijgen ook weer een aantal goede kansen. Maar Helmine houdt de tweede helft haar doel schoon. Eindstand 2-1 voor Heerewaarden.