Alem 4 speelt slecht, maar wint wél

Alem 4 speelt slecht, maar komt nooit in problemen tegen hekkensluiter Rhelico 5.

Heel veel ging vanmorgen mis bij de formatie van manager Piet van Boxtel. Van Boxtel had vandaag een op papier sterk elftal en dito bank geformeerd.
In het veld zag men daar echter weinig van terug. Er werd paniekerig verdedigd en slordig aangevallen waarbij telkens verkeerde keuzes werden gemaakt.
Het eerste Alemse doelpunt viel al in de derde minuut, de voor een wedstrijd teruggekeerde oud-Alem 3 spits Wilbert van Boxtel gleed een half afgeslagen Alemse aanval tegen de touwen. De mannen (en Linda) op de Alemse reservebank gingen er eens goed voor zitten, maar Alem 4 kon dit prima begin geen vervolg geven. Rhelico 5 deelde in de malaise en beide elftallen modderden maar wat aan zonder echte doelkansen te creeëren. Op slag van rust verdubbelde Alem 4 toch nog de voorsprong. Na een tweetal afgeweerde schoten op doel, scoorde spits van Boxtel in de driebound.

Na rust meer van hetzelfde Alem wilde wél en Rhelico kon niet... Het centrale Alemse verdedigingsduo, de heren Brekelmans speelde overal op het veld, behalve centraal in de verdediging en zodoende vakkundig elke ruimte op het veld dichtlopend.
Wél was het Hans Brekelmans die uit een corner de 0-3 eindstand binnenschoot. Rhelico 5 kon er maar één goed lopende aanval tegenover zetten, maar deze poging strandde op de lat boven Alem-doelman Jory Hooijmans, die de hele wedstrijd werkeloos had staan toekijken.

Ondanks het mindere spel, vandaag toch een verdiende zege in een sportieve pot voetbal. Een hele verademing na de wedstrijd van vorige week...

Hans Brekelmans tikt de 0-3 binnen

Wedstrijdanalyse: Joop legt het Wilbert nog 'n keertje uit...