21-12-2014 Rhelico 6 - Alem 3 1 - 5

Rhelic 6 - Alem 3   1-5    (1-1)

Glibberen en glijden

Scheidsrechter Westbroek riep na een half uur beide aanvoerders bij zich, om te vragen of ze nog door wilden spelen op het bijzonder natte en gladde veld. De arbiter maakte zich zorgen over de veiligheid van de spelers...

Na een rustpauze van anderhalve maand (Alem 3 speelde haar laatste wedstrijd op 2 November !!) pakte Alem 3 vandaag de draad weer op, op een door de overvloedige regenval van afgelopen week, bijna onbespeelbaar veld.

Alem 3 overrompelde Rhelico 6 in het eerste kwartier, maar verzuimde het overwicht en het aantal kansen in doelpunten om te zetten. Rhelico had zelfs op voorsprong kunnen komen toen het een vrije trap loeihard op de kruising schoot, de rebound werd gepareerd door de vandaag weer uitstekend en attent keepende Alem-doelman Tony Ketels.
Alem 3 kwam op voorsprong, toen Theo Leerintveld een voorzet van Wilbert van Boxtel met een snoekduik in het doel kopte (van Persie klonk het langs de lijn). Leerintveld bezeerde zich bij deze actie dusdanig dat hij zich in de rust moest laten vervangen.
Bij een volgende aanval schoot A- en gastspeler Mart van Boxtel snoeihard op de paal.
Robert-Jan Hofman bracht Rhelico weer in de wedstrijd. Hij trapte een Alemse corner dusdanig slordig, dat hij de spits van Rhelico in stelling bracht!! Deze wist wel raad met het buitenkansje en bracht beide partijen weer op gelijke hoogte.
Wilbert van Boxtel raakte nog de lat, maar er werd in de eerste helft niet meer gescoord.

Rhelico 6 kwam beter uit de rust dan Alem 3. Een paar schoten van de Rhenoy en Linge Boys Combinatie gingen maar net voorlangs en naast het Alemse doel.
Na 55 minuten wedstrijd ging de kaars bij Rhelico 6 langzaam uit. Het zware veld begon zijn tol te eisen van beide teams, maar bij Alem had de na de rust ingebrachte Elies Grandia geen enkele last van het veld, waar mede- en tegenstanders uitgleden sprintte Grandia ongrijpbaar als een gazelle over het veld.
Hij scoorde driemaal vlak na elkaar, een loepzuivere hattrick! (drie goals in één helft en ook nog eens achterelkaar). Waarbij hij zich bij zijn derde doelpunt bewust of onbewust, door middel van een "panna" door de benen van de Rhelico keeper, voor een leeg doel manoeuvreerde...
Met de eveneens ingevallen Willem Toonen achterin als slot op de deur, hij had op het zware veld geen enkele overtreding nodig om de Rhelico aanvallers de neutraliseren, kwam Alem 3 niet meer in de problemen.
Wilbert van Boxtel bracht de eindstand op het scorebord. Uit een assist van doelman Ketels scoorde van Boxtel 1-5.