Hotseknotsbegoniavoetbal
Bert Jacobs

Wilhelmina 12 en Alem 3 speelden op een dramatisch knollenveld, erbarmelijk slecht voetbal, waarvoor Bert Jacobs ooit de term "Hotseknots begonia voetbal" bedacht.

De voor Alem debuterende Angelo Verhoeven
Alem speelde in de eerste helft tegen de herfstachtige harde wind in. De eerste kansjes waren dan ook voor het zeer jeugdige Wilhelmina 12 (oudste speler 21 jaar oud). 'n slordige uitgooi van keeper Ketels bracht Niels van Hooft in problemen, die zag zich genoodzaakt een Wilhelmina aanvaller op redelijk grove wijze de doorgang te beletten. Waar rood (doorgebroken speler) of minimaal de tien minuten tijdstraf op zijn plaats was geweest, besliste de scheidsrechter de overtreding af te doen met enkel een vrije schop (die niets opleverde) voor Wilhelmina 12.
Na een kwartier spelen de eerste kans voor Alem 3: schot van Wilbert van Boxtel gaat net naast.
Even later komt Alem op voorsprong; Gerwin van der Burg weggestuurd door aanspeelpunt Wilbert van Boxtel, haalt de achterlijn en zijn voorzet wordt onberispelijk ingeschoten door de vandaag uitstekend spelende Robert-Jan Hofman. Dezelfde Hofman die een minuut later voor een leeg doel over schoot en 'n kopbal van de lijn zag gehaald.
Vijf minuten voor rust schatte Wilbert van Boxtel een stifje van Hofman op waarde en verdubbelde de Alemse voorsprong. Op slag van rust wordt het nog 0-3 wanneer Kees-Jan Zwanenberg vanaf elf meter aan mag leggen.

Wilhelmina begint aan de tweede helft met geklungel in de laatste linie, wat Kees-Jan Zwanenberg een enorme kans oplevert. Zwanenberg trapt echter over de bal...
De volgende kans was voor Wilhelmina. Een Bossche middenvelder soleerde in z'n eentje door de Alemse defensie, zijn inzet werd echter op sublieme wijze gekeerd door Alem doelman Tony Ketels.
Toen de jarige Gerwin van de Burg binnen de lijnen van het strafschopgebied werd neergelegd kon Kees-Jan Zwanenberg zijn tweede starfschop binnenschieten.
Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Elies Grandia, die met een omhaal ála Marco van Basten de Wilhelmina keeper kansloos liet.
Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Het laatste wapenfeit kwam op naam van aanvoerder Wim Steenbekkers, zijn schot belandde op de paal.

0-3 door Kees-Jan Zwanenberg

Joop Kollenburg op weg om de tweede penalty te nemen...