12-09-2010 DSC 6 - Alem 3 2 - 1

DSC 6 - Alem 3   2-1    (0-1)

Met lege handen

Terwijl regen met bakken uit de lucht kwam, werd er om 12.00 uur het nieuwe seizoen afgetrapt met 'n regelrechte derby. Alem 3 trad in Kerkriel aan tegen DSC 6.
Vanaf de aftrap werd duidelijk, dat Alem 'n lastige middag tegemoet ging. het in gemiddelde leeftijd stukken jongere DSC 6 probeerde 'n overrompelings-techniek te hanteren en Alem werd op eigen helft teruggedrongen. Alem hield vooral door de uitstekend keepende Bram van der Zande stand en was gaandeweg de eerste helft bij counters gevaarlijk.
Een van die counters leverde 'n hoekschop op. De door Joop Kollenburg strak getrapte corner werd door Wim Steenbekkers schitterend ingekopt.
Net toen Alem in de tweede helft dacht de wedstrijd aardig onder controle te hebben, viel bijna uit het niets de gelijkmaker. Een voorzet dwarrelde over iedereen heen en werd min of meer per toeval door de Drielse linksbuiten binnengelopen. Even later kreeg Alem tijdens schermutselingen voor het doel de bal niet weg en stond het zomaar met 2-1 achter.
Vlak voor tijd kreeg Alem 3 nog de mogelijkheid op de gelijkmaker, maar in tegenstelling tot de eerste helft knikte Steenbekkers nu nét naast.

Ondanks de misschien niet onverdiende overwinnning van DSC 6, had Alem wél verdiend 'n puntje mee naar huis te nemen. De twee teams maakten er 'n sportieve, leuke pot voetbal van, waarbij 'n puntendeling beter op zijn plaats zou zijn geweest.

Bijzonder vandaag was het debuut van Michael Martin, geboren in het Amerikaanse Michigan en de rentree op de voetbalvelden van Johan van den Burg (geboren in Zaltbommel)