Winst na 2 verliespartijen

Dat de winst van Den Dungen 9 vorige week op koploper Emplina, geen toeval was geweest, bewees het Dungense team vanmorgen op het hobbelige hoofdveld van Alem.
Het was in de beginfase zeker gelijkwaardig aan Alem. Alem dat vooral problemen had met de inschuivende aanvoerder van Den Dungen, waardoor op het middenveld telkens 'n man meer situatie werd gecreëerd.

Alem aanvoerder Wim Steenbekkers in duel met 'n speler van Den Dungen

Toch stond Den Dungen al snel op achterstand, Ton Steenbekkers scoorde uit de eerste goedlopende Alemse aanval.
Het Alemse middenveld speelde aanvallend sterk, waardoor Theo Leerintveld 'n aantal goede scoringskansen kreeg, maar hij niet de juiste richting aan de bal kon meegeven.
In de blessuretijd van de eerste helft werd Theo binnen de zestien ten val gebracht en de goed en onopvallende leidende scheidsrechter van der Kammen wees gedecideerd naar de elfmeterstip. Joop Kollenburg benutte de penalty

Na rust dacht de Alemse equipe misschien nog wel in de problemen te kunnen komen, na het uitvallen van Peter van Boxtel (hamstring) en de geplande wissel van Ton Steenbekkers. William Rooijakkers en Thomas van Mook bleken echter adequate vervangers, waarbij William zelfs zeer goed inviel en 'n prima tweede helft speelde.
Theo Leerintveld tekende voor de derde Alemse treffer.
Het bleef bij 3-0, in deze leuke en sportieve wedstrijd ('n verademing na de vertoning van vorige week in Hedel)
Een uitslag die, als maar de helft van alle kansen was verzilverd, veel hoger uit had kunnen vallen.