19-03-2006 Alem 3 - Zwaluw VFC 8 1-1

Alem 3 - Zwaluw VFC 8 1-1 (0-0)

Topper eindigt onbeslist

Vandaag stond de wedstrijd tussen twee van de drie kampioenskandidaten op het programma.
Onder 'n waterig lente-zonnetje, speelden Alem en Zwaluw VFC een sportieve wedstrijd tegen elkaar, onder de uitstekende leiding van scheidsrechter van den Boogaard.
Omdat de beide ploegen elkaar met respect tegemoet traden, speelde de wedstrijd zich hoofdzakelijk op het middenveld af. Er werden in de eerste helft door beide teams nauwelijks kansen gecreŽerd.
De vandaag wat tegenvallende Joop Kollenburg kon geen stempel op de wedstrijd drukken. Een aderlating voor Alem was ook het halverwege de eerste helft uitvallen van spits Bard van den Boogaard.

Alem begon met 10 man aan de tweede helft, omdat de wissels van coach Hanegraaf niet goed waren begrepen. Onder leiding van de Vughtse aanvoerder nam Zwaluw VFC dan ook het heft in handen. De ingevallen Pierre van Lent, had moeite om op gang te komen, en had al (aldus aanvoerder Peter van Boxtel) na 'n sprintje van zo'n 3 meter, 'n slag in zijn wiel...
Zwaluw VFC was in de tweede helft de gevaarlijkste ploeg. De pas in de rust aangekomen lange Vughtse spits (sterallures volgens zijn medespelers) was een doorlopend gevaar voor de Alemse verdediging. Alem doelman Bram van der Zanden keepte een goede wedstrijd en hield Alem op de been.
Het doelpunt viel na 'n Alemse counter aan de andere kant, werd het gevaar in eerste instantie door de Vughtse verdedigers ten koste van een corner bezworen. De corner werd door Wim Steenbekkers prachtig ingekopt.
Hierna zette Zwaluw VFC alles op de aanval en kwam Alem 'n paar keer goed weg. Kopbal op de paal, 'n schot op het laatste moment geblokt door Ton Steenbekkers.
In de allerlaatste minuut kwam Zwaluw VFC toch nog langszij. Onder het motto pompen of verzuipen werd de lange bal gehanteerd en een van deze diepe ballen viel, 10 seconden voor tijd, goed en een van de Vughtse middenvelders trapte de bal achter de kansloze Bram.
Zuur voor Alem 3, maar op grond van de 2e helft had Zwaluw VFC wťl recht op de gelijkmaker.

Opstelling:

Bram v/d Zanden