OSC'45 8 - Alem 3 4-2 (2-2)

OSC'45 was vandaag te sterk

Verzwakt vanwege het Sinterklaasfeest, een aantal spelers had afgemeld vanwege surprise-verplichtingen.
De vriendin van Theo had een huisje gehuurd op Schiermonnikoog en had Theo meegenomen, waardoor we vandaag zonder echte spits moesten aantreden tegen OSC'45. De voorstopper van OSC'45 haalde opgelucht adem, toen hij zag dat onze goaltjesdief er niet bij was.
Goed combinerend maakten beide ploegen er vanmorgen een leuke wedstrijd van. Het was stand-in spits Joop Kollenburg die de score opende, hij prikte de bal behendig met het linkerbeen langs de vergeefs duikende Orthense doelman.
Lang hadden we geen plezier van deze voorsprong, snel kwam OSC'45 weer op gelijke hoogte.
Halverwege de eerste helft was het weer Joop die een mooie aanval, na goed terugleggen van Peter van Boxtel, doeltreffend af rondde. Maar ook nu kwam OSC'45 weer snel terug. Een door de uitstekend leidende scheidsrechter toegekende vrij trap op de rand van het Alemse strafschopgebied werd door een van de Orthense vrije trappen-specialisten buiten bereik van invaller doelman Bram van der Zanden in het Alemse doel gemikt.

Na de rust hadden we mede door een aantal tactische omzettingen van OSC'45 geen vat meer op de wedstrijd. Veel in deze tweede helft speelde zich op het middenveld af. Veel kansen werden er door beide ploegen niet meer gecreëerd. Wel was OSC'45 wat dreigender dan Alem.
Tien minuten voor tijd viel Harm Overheul na een ongelukkige botsing uit met een knieblessure. Een bezoekje aan het ziekenhuis bleek noodzakelijk. In het ziekenhuis trof hij in de wachtkamer Herold Verschuure, die na een kopduel in de wedstrijd tegen Jan van Arckel 2 zijn neus had gebroken.
In de knie van Harm bleek niets gebroken te zijn, over een week moet hij terugkomen om de banden in de knie te laten controleren, tot dan mag hij de knie niet belasten.
Terug naar de wedstrijd... In de laatste tien minuten gaven we de wedstrijd uit handen, goed gebruik makend van de ruimte scoorde OSC'45 nog tweemaal. Zodoende ging deze wedstrijd voor ons met 4-2 verloren.

Versie OSC'45

"Belangrijke winst voor het Achtste"

Na twee weken rust mochten we eindelijk weer voetballen en het was vandaag een belangrijke wedstrijd voor ons, want bij verlies zouden we verder achterop raken bij onze concurrenten. Toevallig kwam een van onze concurrenten op bezoek, het waren de sympathieke vrienden van Alem. Bij aankomst zagen we dat hun super-spits (Theo) er niet bij was, dus dat was al een lekkere opsteker. Ook wij hadden vandaag een heugelijk feit, want we hadden sinds lange tijd een "echte" keeper in de goal staan, Michel bedankt voor je aanwezigheid en inzet !!

Dan de wedstrijd zelf, deze werd weer uitstekend geleid door dhr. Wil Coort !! In de eerste helft was het van onze kant allemaal wat rommelig, dit kwam mede doordat Alem veelvuldig van positie wisselde en wij het tactisch achterin niet goed op orde hadden. Een gevaarlijke uitbraak over rechts, dat werd gevolgd door een schot wat nog licht werd aangeraakt door Hendri verdween in de lange hoek (0-1).
Gelukkig hadden wij binnen 3 minuten hierop een passend antwoord, een goede combinatie door het midden tussen Marco en Lambeir, bracht Lambeir in schietpositie, deze haalde strak uit en liet de keeper kansloos (1-1).
Daarna was het weer Alem dat de aanval zocht, met een bijna zaalvoetbal-goal sneed men door onze verdediging en met speels gemak werd de vrije man gevonden, die vrij eenvoudig kon intikken (1-2). Nog voor rust kwamen we weer op gelijke hoogte, een terechte toegekende vrije schop werd door Erwin S. prima benut, de bal zeilde in de verre hoek onhoudbaar voor de keeper (2-2).

In de tweede helft werden er wat wissels doorgevoerd en men besloot om Erwin G. te koppelen aan de aanvoerder van Alem, deze tactische zet pakte goed uit en het aanvalsspel van Alem werd minder. Het leek er af en toe op dat men alleen nog maar de lange bal ging hanteren. Ook de slag op het middenveld werd steeds vaker in ons voordeel beslist, waardoor onze aanval ook een stuk gevaarlijker werd.
Het derde doelpunt van ons kwam wat gelukkig uit de lucht vallen, in een ouderwetse scrimmage kreeg Alem de bal niet goed uitverdedigd, deze viel plotseling in de voeten van Eric en deze wist er wel raad mee (3-2).
Alem ging proberen om toch nog een punt veilig te stellen en hierdoor kregen wij wat meer ruimte. Echt gevaarlijk waren overigens de aanvallen niet, er waren wat schoten uit de tweede lijn, maar deze werden gepakt door onze keeper, of vakkundig verdedigd door onze achterhoede. Zo'n 10 minuten voor het einde viel de beslissing, John pakte met zijn inzet op het middenveld de bal af en ging een rush over links naar de achterlijn aan, in zijn ooghoek zag hij dat Lambeir er beter voor stond en met zijn buitenkant van de voet kwam een prima voorzet, deze werd koelbloedig door Lambeir ingetikt (4-2).
In de laatste 10 minuten gebeurde er niks bijzonders meer en zo gingen wij met een zeer lekker gevoel van het veld af.

Doelpuntenmakers
Lambeir Klerks 2x, Erwin Scheepens 1x en Eric Houet 1x

Conclusie
Alem had in de eerste helft het betere van het spel, ook waren er wat kansjes op meer doelpunten, gelukkig bleven wij in het spoor. In de tweede helft hebben we het wat slimmer aangepakt en zijn er toen overheen gegaan, dit zijn 3 zeer belangrijke punten voor ons !! Volgende week een uitwedstrijd naar Velddriel.

Uw speler / wedstrijdverslaggever : Pascal de Swart