18-09-2011 Alem 2 - Buren 2 4 - 1

Verslag:
Alem 2 - Buren 2   4-1    (3-0)

Alem II geeft mededegradatie gegadigde het nakijken

Terwijl het eerste elftal al vertrekt om met een nulletje of zes te gaan winnen bij BZS, de mannen van Alem 3 zonder punten huiswaarts gaan, de laatste dames ook vertrekken, is het nog tamelijk onrustig in de kantine van recreatiepark de oude maas.
Na-oorlogse-Duitse hits uit vervlogen tijden schallen hard door de speakers, de polonaise wordt gelopen, met barkrukken gedanst, en er wordt uit volle borst meegezongen met de foute deuntjes. Koos zorgt ervoor dat de overgebleven jongens van Alem II* voldoende te drinken hebben, zodat de sfeer niet inzakt.
Tony van den Berg heeft het ook prima naar zijn zin met het tweede. Jammer dat hij alleen op sociaal vlak actief is met Alem II. Zelfs een oud clubicoon en voormalig sluitpost Matty Bogers(één van de tweeling) mengt zich in het feestgedruis.

Het is eindelijk gebeurd: Alem II heeft na het succes in de beker, ook succes behaalt in de competitie. En dat moet gevierd!

Zaterdagavond waren een aantal Alem II spelers gespot in het bruisende Alemse uitgaansleven, waar assiStan coach Olaf Steenbekkers een kekke fuif had georganiseerd.

Jaja de boys van het tweede houden wel van "fiscus". Ondanks dat, waren de verwachtingen toch hoog gespannen voor de wedstrijd tegen Buren 2. Een wedstrijd die gewonnen MOEST worden. Maarja we moeten niks, dus hebben we voor de grap verloren. Grapje. Het tegendeel is minder waar, we hebben de opponent beteuterd huiswaarts laten keren.

In de warming up oogde de withemden (we hadden witte hemden aan onder het tenue) als pasgeboren kalfjes die voor het eerst de wei in dartelen, Gerrit pinkt een traantje weg langs de door hemzelf zorgvuldig gekalkte lijn. En dan moest het spektakelstuk van beide degradatiekandidaten vierde klasse reserve nog beginnen!

De coach had er vandaag voor gekozen te spelen in een 4-3-3 formatie. Vorige week had dat bijna zijn vruchten afgeworpen, ware het niet dat de coach pas in de rust tot dit heldere inzicht kwam.

Langs de lijn hoopte het publiek zich op. (Gerrit, Kevin, en overige lokale notabelen) De Poolse scheidsrechter (en tevens een vooraanstaand stukadoor) blies vol goede moed op zijn fluit om de aanvang van de wedstrijd symbolisch te markeren. Hij had er overduidelijk meer zin in als 22 meneren tezamen. Al snel werd duidelijk dat het onduidelijk was wie de wedstrijd ging winnen.

Totdat Danny Werner met de openingstreffer de brilstand van het scorebord verwijderde. Dit ging gepaard met ingetogen en professioneel gejuich. De buit was namelijk nog niet binnen, en dat besefte Alem II terdege. Hoewel Buren aanstalten maakte werd elke aanval in de kiem gesmoord door de goed spelende Maarten Steenbekkers, welke een puike wedstrijd op zijn palmares bij mag schrijven.

Door gebruik te maken van de goede raad van Speler/Coach Schreuders belette hij Buren zich gevaarlijk voor ons doel te manifesteren. Dit ging gepaard met het uitoefenen van veel pressie op het zeldzame moment dat onze opponent balbezit genoot. Hierdoor liep het keurkorps van Schreuders ook moeiteloos uit naar een 2-0 voorsprong via een prachtig uitgevoerde counter door Danny en Jacco, waarna Thomas van dichtbij zeer bekeken met een lepe schuiver de 2-0 teweegbracht. Waar niemand had gedacht dat dit op deze scherpe en ietwat optimistische lage voorzet mogelijk was. Spielführer van Lent kreeg daarna nog dé uitgelezen kans om het doelsaldo, welke later in de strijd tegen degradatie van belang kan zijn, op te krikken. Zijn teamgenoten reageerden mild en meelevend, wetende dat Peter kampte met een blessure die hem het pijnvrij spelen belette. Nog voor het rustsignaal werd Jacco in stelling gebracht, en wist op licht arrogante wijze en zonder mededogen de bal tegen de touwen te werken, Jack in the box! STIFT! Goed dat "Der Bomber" zijn woede (welke normaliter zijn spel bepaald) wist om te zetten in dadendrang, hieruit kwamen een aantal fraaie treffers voort. Wanneer de heren van het tweede aan de thee zitten, laat de topscoorder toch zijn onvrede over de leidsman blijken: "Hm scheids is nie veul…"

Coach Schreuders legt ondanks de voorsprong de zwakke punten bloot en motiveert één ieder deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Als de tweede helft begint is al snel duidelijk dat er toch wat gemak in de ploeg is geslopen, mede dankzij de riante voorsprong. Dit begint bij de grensjager, die zich aan de verkeerde zijde van het veld positioneert. Hierna volgen de veldspelers zijn voorbeeld, door slechter voor de dag te komen als het uur daarvoor. "Der Bomber" legde wat professionaliteit aan de dag, door gedoseerd en op volledig arrogante wijze te scoren en zich niet te laten provoceren door het gedrag van de meegereisde one-night-stand van een of meerdere spelers van Buren (welke de wisselspelers van Alem II vermaakte door plaats te nemen op de thuisbank) middels haar fraaie verschijning. Waarvan akte.

Jammerlijk deed er zich in de slotfase een situatie voor die voorkwam dat Torwart van Boxtel met een welverdiende clean sheet van het veld af kon stappen. Ondanks een mindere tweede helft kwam door middel van het door Schreuders geambieerde Catenacciovoetbal de overwinning nimmer in gevaar en viel een verliespartij de heren van Buren ten deel. De afwezigen Chris van Oers, Anton van Oers, Alex Steenbekkers en de naor eigen zeggen naor snelle Wim van Osch zullen hard moeten vechten om hun basisplaats te heroveren. Onder de douche passeerden liederen waarvan de titel tevens de gehele songtekst is. Met weemoed zal deze wedstrijd herinnerd worden. Een wedstrijd die de geschiedenisboeken in zal gaan als een wedstrijd voorafgaande aan de toekomst.

Coach Stan Schreuders (Pep Guardiola heeft naar eigenzeggen wel iets weg van hem) heeft ondertussen aangegeven misschien te stoppen: Als het elke week zo gezellig is houdt hij dit namelijk niet langer dan een seizoen vol. Uw verslaggever verwacht dat dit wel mee zal vallen aangezien het er alle schijn van heeft dat Alem II meer wedstrijden gaat verliezen dan dat ze zullen winnen. Als de trainer in deze sfeer kan blijven functioneren zit er aan het eind van het seizoen wellicht een fraai trainingspak met zijn initialen in! Hoezéé!



 
 
 Doelpunten:                 
 
1-0
  Danny Werner                 
 
2-0
  Thomas van Mook                 
 
3-0
  Jacco Bogers                 
 
4-0
  Jacco Bogers                 
 
4-1