10-11-2019 NLC'03 1 - Alem 1 0 - 1


Verslag:
NLC'03 1 - Alem 1    0-1    (0-1)

Alem wint van NLC'03 in onplezierig duel

De eerste helft had NLC niets in te brengen in het duel met Alem. NLC-coach René van der Putten: "Een ruststand van 0-3 was reëler geweest. Met de 0-1 ruststand hebben we geluk gehad." In de tweede helft heeft Van der Putten een opportunistischere tactiek toegepast waardoor het wedstrijdbeeld 180-graden kantelde.
NLC werd veel beter en Alem had niets meer te zeggen. De gelijkmaker viel uiteindelijk toch niet voor de Norbert Litha Combinatie. Van der Putten: "Die was wel verdient geweest op basis van de tweede helft, maar voorin werden er verkeerde keuzes gemaakt."
Alem-leider Ton Steenbekkers zag dat de bezoekers niet scherp voor het doel waren. "We speelden heel goed en waren in de eerste 45 minuten heer en meester. Het enige wat we niet goed deden dat was afmaken. We hadden veel kansen alleen hij wilde er niet in, op de penalty van Jens Steenbekkers na. Na rust ging het een stuk minder en werden we slordiger. We zijn niet in gevaar geweest, alleen 0-1 blijft altijd riskant. Gelukkig is het goed gegaan en hebben we verdiend gewonnen."
Alem was de laatste weken op schot, tegen NLC’03 ging het wat minder. "Je kunt er niet elke week met 5-0 winnen. Het lukte gewoon niet om hem er in te krijgen. Ik maak me er trouwens geen zorgen om want ik weet wat we kunnen. De drie punten zijn elke week het belangrijkste en zo lang we die pakken dan ben ik tevreden, al moet ik wel zeggen dat we vandaag wel met ruimere cijfers hadden mogen winnen."

Doelpunten:

23e Minuut
0-1
Jens Steenbekkers


Scheidsrechter:
Wim Verstegen


Verslag