04-11-2018 GVV 1 - Alem 1 1 - 1

GVV 1 - Alem 1    1-1    (0-0)

Alem blijft in Geldermalsen steken op 1-1

"We hebben te weinig gebracht om aanspraak te maken op de winst", vond Alem-leider Ton Steenbekkers.

De bezoekers kwamen na rust via Martijn Leerintveld op voorsprong. Toen stond GVV al met een man minder, na een rode kaart. Voor de overwinning bracht Alem volgens leider Ton Steenbekkers te weinig. "De gelijkmaker kwam uit een zondagsschot", aldus Steenbekkers.

GVV, dat na 23 minuten Nick van Arkel zijn tweede gele kaart zag pakken en verder met tien man moest, speelde desondanks 1-1 tegen medefavoriet Alem.
"Daarna moesten wij alle zeilen bijzetten", keek trainer Nicki Beekwilder terug. "En we gingen met een goed gevoel de rust in." Dat goede gevoel was binnen vier minuten weg: 0-1. Eric Tap kopte een bal ongelukkig weg en Alem profiteerde en klopte doelman Koen Duyx.
GVV rechtte de rug en Brandon Monhemius kwam na een uur Tap vervangen. Vijf minuten later schoot de invaller de 1-1 op het bord. Kort voor tijd zag Leon van Zee een schot voorlangs gaan. Het bleef 1-1.

GVV heeft afgelopen zondag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Alem. Hierdoor blijven beide ploegen meedoen om de titel.
De Geldermalsenaren openden sterk en domineerden het eerste deel van de eerste helft. Dit was tot in de 23ste minuut, toen Nick van Arkel zijn tweede gele kaart kreeg en GVV al vroeg in de wedstrijd met 10 man kwam te staan. Alem wist echter geen gebruik te maken van de situatie en GVV bleef het initiatief zelfs houden, al kwam het niet tot scoren.
Na een toespraak in de rust zo luid dat de spelers van GVV het zelfs hoorden, scoorde Alem in de 50ste minuut de 0-1. Meteen daarna nam GVV echter alweer het initiatief over en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel ook want in de 72ste minuut schoot Brandon Monhemius de 1-1 binnen. Hierna volgde nog een slotoffensief van GVV maar dat mocht niet baten: het bleef 1-1.