22-04-2018 SCR 1 - Alem 1 1 - 0

SCR 1 - Alem 1    1-0    (0-0)

SCR verslaat Alem

Alem-leider Ton Steenbekkers: ,,Vlak na rust kregen we enkele kansen, die hadden we moeten maken.”

Alem kreeg vlak na rust enkele kansen, maar de enige treffer van het duel viel toch aan de andere kant.

at Alem zondag van SCR verloor (1-0) was niet zo’n bijster grote verrassing. De ploeg uit Rijswijk timmert immers de laatste tijd aardig aan de weg in 4E. Het leidt de dans om de derde periode en op de ranglijst staat het tweede.
Kansen genoeg tegen SCR voor verliezend Alem

Toch had het verlies niet gehoeven, vond Alem-trainer Piet Saaman. “Als je acht honderd procent kansen krijgt, mag je daar wel van spreken. We misten deze keer wat kwaliteit en scherpte schijnbaar. Maar dat kan eens gebeuren.”
Tot zo’n tien minuten voor tijd bleef het 0-0. Toen mikte de thuisclub raak (1-0). Saaman: “Vervolgens alles geprobeerd de zaak recht te trekken. We hadden al een extra middenvelder ingezet. Maar dat mocht allemaal niet meer baten.”

SCR heeft goede zaken gedaan door directe concurrent Alem met een 1-0 nederlaag naar huis te sturen. In de eerste helft was SCR de betere ploeg. Roderik Kieft schoot rakelings naast en vond even later keeper van Mil op zijn pad. Een minuut voor rust kreeg SCR keeper Wesley Broekhuizen zijn eerste klus op een schot van Lars Steenbekkers.
In de tweede helft kwam Alem wat meer uit zijn schulp. Keeper Broekhuizen moest handelend optreden bij schoten van Luuk en Mats Steenbekkers. Tussendoor strandde Tim Schipper op de Alem-doelman. Tien minuten voor tijd haalde SCR de pot uit. Invaller Toon Nieuwenhuizen besloot een solo met een raak schot in de benedenhoek.

,,In de 65ste minuut heb ik Toon Nieuwenhuizen ingebracht”, zei SCR-trainer Bertho van Neerbosch. Zes minuten in het veld passeerde Nieuwenhuizen twee tegenstanders en ging, met een ploeggenoot aan zijn zijde, op een verdediger af. ,,Iedereen verwachtte dat hij zou afgeven, maar hij scoorde zelf”, genoot Van Neerbosch na.