05-06-2016 RKKSV 1 - Alem 1 0- 4


Verslag:
RKKSV 1 - Alem 1    0-4    (0-1)

Alem haalt uit tegen RKKSV en is vierdeklasserDankzij een overtuigende 0-4 zege van Alem op RKKSV heeft de club promotie naar de vierde klasse afgedwongen.

Alem promoveert naar de vierde klasse, RKKSV blijft in de vijfde klasse. "We kwamen geen moment in de wedstrijd vandaag en we hebben terecht verloren", aldus RKKSV-middenvelder Michel Kroeze, die zijn laatste duel voor RKKSV speelde.
"Vandaag waren we oppermachtig. Beide confrontaties tegen RKKSV waren we de betere ploeg. Dit is een geweldige groep waar nog veel meer in zit", zei Alem-coach Piet Saaman trots.


Davy Baars was belangrijk voor Alem, hij scoorde de eerste twee doelpunten


Alem-coach Piet Saaman en topschutter Davy Baars vallen elkaar in de armen, vlak nadat die laatste een publiekswissel heeft gekregen voor zijn beslissende rol in de promotiewedstrijd tegen RKKSV. Het werd uiteindelijk 0-4 voor Alem
Foto's ©Jan Verhoeven sr.

RKKSV blijft vijfdeklasser, nadat het met ruime cijfers van een sterk Alem verliest
Joris Smeur

Met hun armen om elkaars schouders lopen Mats Steenbekkers en Davy Baars een paar minuten voor tijd van het veld. Breed lachend staat Alem-coach Piet Saaman te kijken naar beide uitblinkers, die hij zojuist heeft beloond met een publiekswissel. En terecht, want Baars en Steenbekkers waren verantwoordelijk voor het kwartet Alem-treffers, waarmee het RKKSV een bijzonder pijnlijke middag bezorgde. "Iedereen heeft vandaag kunnen zien wat wij in huis hebben", jubelde Saaman (51), die met zijn ploeg promoveert.
De coach ziet de vierde klasse met vertrouwen tegemoet. "Er deden genoeg tieners mee en dat geeft aan dat er nog veel rek in dit Alem zit. Daarom is het voor deze groep ook goed dat we zijn gepromoveerd, want van een hoger niveau wordt iedereen beter."

Spits Baars (28) was gisteren op zijn karakteristieke wijze weer negentig minuten lang aan het trekken en sleuren. Dat leverde bij zijn tegenstanders irritatie op, maar de Alemse topscorer (22 competitietreffers) maakte na ruim een halfuur wél de belangrijke openingstreffer. "En mijn tweede zat er ook lekker in", gaf Baars voldaan toe. Komend seizoen hoopt de spits tussen de vijftien en twintig goals te produceren. "Daar ga ik wel vanuit, omdat er ontzettend veel goede voetballers om mij heen lopen. Kijk maar eens naar Mats en Lars Steenbekkers, die waren vandaag wederom niet te stoppen." Baars roemt ook de hand van Saaman. "Onder Piet zijn we voetballend gezien echt verder gekomen. Nu is het zaak dat we de goede lijn gaan doortrekken."

Verslagenheid RKKSV Waar aan de ene kant van het veld het Alemse feest begonnen was, zaten diverse RKKSV'ers er verslagen bij. Ook middenvelder Michel Kroeze (33), die zijn afscheidswedstrijd heel anders had voorgesteld. "Het liep voor geen meter. Wij hanteerden vooral de lange bal, maar dat past eigenlijk helemaal niet bij ons."

Naast Kroeze namen Danny van der Voort (37) en Jeroen van der Biezen (25) afscheid. "Die ervaring zullen ze denk ik wel missen." RKKSV mag komend seizoen wederom proberen om uit de vijfde klasse weg te komen. Kroeze: "Ik hoop het van harte voor mijn teamgenoten. Die verdomde nacompetitie moet RKKSV een keer goed gezind zijn."

Alem-spits Davy Baars was voor rust de enige die tot scoren kwam (0-1). Na de pauze maakte hij zijn tweede, waarna Mats Steenbekkers met twee fraaie goals de eindstand op het scorebord zette. RKKSV miste stootkracht en kon nauwelijks gevaarlijk worden.

Alem is gepromoveerd naar de vierde klasse. Door een 0-4 winst in het uitduel met RKKSV keren de Alemnaren na een jaar weer terug op dat niveau.
Alem rekende kordaat af met RKKSV dat vorige week in Alem nog met 0-1 won. Davy Baars (2x) en Mats Steenbekkers (2x) waren voor Alem de doelpuntenmakers.

Twee dagen feest bij Alem na promotie

Alem is terug in de vierde klasse. Door een overtuigende 0-4 zege zondag op RKKSV in het laatste nacompetitieduel promoveerden de oranjehemden naar het niveau waar het vorig seizoen afscheid van moest nemen.
Martin van Hemert

Het opstapje naar de vierde klasse betekende in Alem niet alleen zondagmiddag feest, maar ook maandag nog. Vanaf drie uur ’s middags deed de selectie het promotiefeest, dat zondag tot de zeer late uurtjes uitgelopen was, nog eventjes over. Met een barbecue, een biertje plus een gezellig samenzijn. “Iedereen heeft een vrije dag genomen. Zondagavond hadden we dat al afgesproken”, keek trainer Piet Saaman maandagmiddag vanonder een grote parasol voor de Alem-kantine naar zijn feestende selectiespelers.

Vertrouwen
Na de 0-1 een week eerder moest Alem zondag in de uitwedstrijd bij RKKSV wel met de billen bloot om alsnog afscheid van de vijfde klasse te kunnen nemen. “We wisten wat ons te doen stond. Ik had er ook wel vertrouwen in omdat wij de betere ploeg waren. Dat we een week eerder verloren kwam ook wel omdat we wedstrijd tegen Beesd nog in de benen hadden”, vervolgde Saaman.

Goalgetter Davy Baars gaf het goede voorbeeld door Alem naar een 0-2 te tillen. RKKSV was daarmee al knock-out. Mats Steenbekkers was het die zijn club helemaal in feeststemming bracht door ook tweemaal te scoren (0-4). Beide spelers kregen van Saaman en zijn staf een publiekswissel.

Rek
Dat Alem naar de vierde klasse promoveert dankt het vooral aan een goede lichting voetballers. Gezien de leeftijd van het merendeel van de selectie ziet de toekomst er voor Alem best rooskleurig uit. Saaman: “Ze kunnen zo lekker doorontwikkelen. Er zit genoeg rek in om een goede vierdeklasser te kunnen worden.”
Foto's © Sportfoto Brabant

Brabants Dagblad - Live
RKKSV-Alem
00"
Bij de bezoekers is routinier Niek van Lent (36) van stal gehaald. Wedstrijd gaat zo beginnen.
RKKSV-Alem
01"
De bal rolt
RKKSV-Alem
14"
Bijna een kwartier gespeeld. Stand 0-0
RKKSV-Alem
20"
Vrije trap op een gevaarlijke plek voor RKKSV. Spel ligt nog even stil.
RKKSV-Alem
20"
Bal gaat ruim over!
RKKSV-Alem
25"
Bal van de lijn gehaald!! Bijna 0-1
RKKSV-Alem
27"
DOELPUNT ALEM! Davy Baars tikt van dichtbij binnen na een afgeslagen corner. Stand 0-1
RKKSV-Alem
28"
Het is ineens een stuk stiller geworden langs de lijn. De gasten zijn iets sterker!
RKKSV-Alem
29"
Schot van Huub Verputten namens RKKSV. Schot eindigt in de handen van de Alemse doelman
RKKSV-Alem
30"
Even een drinkpauze!
RKKSV-Alem
40"
Bijna rust. Er zal nog wat extra tijd bij komen
RKKSV-Alem
42"
Scheidsrechter grijpt naar zijn hamstring!
RKKSV-Alem
43"
Scheidsrechter wordt momenteel behandeld en lijkt niet meer verder te kunnen. Overleg nu tussen het arbitrale trio
RKKSV-Alem
43"
Scheidsrechter gaat het toch weer proberen!
RKKSV-Alem
44"
... maar nog geen minuut later staakt de leidsman toch de strijd. Het is meteen rust.
RKKSV-Alem
45"
Een nieuwe scheidsrechter loopt zich inmiddels warm.
RKKSV-Alem
45"
Eerste helft wordt nog uitgespeeld.
RKKSV-Alem
46"
Eerste helft zit erop. We gaan meteen verder met de tweede!
RKKSV-Alem
51"
Wat een kans voor Bart van Lent om Alem op 0-2 te zetten. Hij raakt de bal helemaal verkeerd
RKKSV-Alem
56"
Ongelofelijk! Davy Baars lobt oog in oog met de RKKSV-doelman op de paal. Wat een kans!
RKKSV-Alem
60"
Wederom is Alem dichtbij de 0-2. De druk neemt toe
RKKSV-Alem
63"
DOELPUNT ALEM! Davy Baars schuift beheerst de 0-2 binnen. Alem is bij deze stand vierdeklasser
RKKSV-Alem
71"
DOELPUNT ALEM! Mats Steenbekkers blijft koel en schiet beheerst binnen. 0-3!
RKKSV-Alem
75"
Kruisstraat is het helemaal kwijt! Ondertussen verlaat Niek van Lent het veld
RKKSV-Alem
78"
DOELPUNT ALEM! 0-4. Mats Steenbekkers is de maker!
RKKSV-Alem
88"
Nog een paar minuten!
RKKSV-Alem
88"
Publiekswissel voor Davy Baars en Mats Steenbekkers! De makers van de vier Alemse goals
RKKSV-Alem
90"
AFGELOPEN! Alem promoveert!


Doelpunten:

27e Minuut
0-1
Davy Baars
63e Minuut
0-2
Davy Baars
71e Minuut
0-3
Mats Steenbekkers
78e Minuut
0-4
Mats Steenbekkers


Kaarten:

RKKSV Alem
Joost Driessen Mart van Boxtel
Jeffrey van Laarhoven  


Scheidsrechter:
J.C. Houtepen
M.J.G. van Teefelen
S. Scheffers
Kijk hier voor meer promotie foto's

Foto's © v.v. Alem - Piet van Boxtel - Nees Schreuders