06-03-2016 Alem 1 - FC Drunen 1 0 - 0


Verslag:
Alem 1 - FC Drunen 1    0-0    (0-0)

Alem verliest kostbare punten

Alem verloor zondag twee belangrijke punten in de race om promotie. Het kwam thuis tegen FC Drunen niet verder dan 0-0.

Bijzonderheid: in de 85e minuut miste Alem een strafschop.
“Met enig kunst- en vliegwerk hebben we bij de kampioenskandidaat een puntje gepakt”, aldus trainer Suat Tasci.
Leider Ton Steenbekkers van Alem: “ Teleurstellend resultaat. De scherpte ontbrak.”

“We creëerden genoeg. Zeker acht of negen honderd procent kansen gehad. Hij ging er niet in. En FC Drunen had een geweldige keeper. Die heeft echt een punt voor hen behaald”, keek Alem-trainer Piet Saaman terug. “Dit zijn super kostbare punten die we verspelen.”
Davy Baars had kort tegen het einde de mooiste kans om alsnog een driepunter over de streep te trekken. Maar vanaf de stip faalde hij jammerlijk.

De voorzitter van koploper Berkdijk belde in de rust naar FC Drunen: als die ploeg de boel op slot hield, kregen ze drie kratten bier. Het hielp, tot teleurstelling van Alem, dat qua verliespunten tweede staat. "We hadden het duel in de eerste helft moeten beslissen", zei leider Ton Steenbekkers. Dat lukte niet: tien minuten voor tijd miste Alem zelfs een strafschop. "De scherpte ontbrak", baalde Steenbekkers.

FC Drunen hield nummer twee Alem gistermiddag in eigen huis knap op 0-0. Dat was een grote opsteker voor lijstaanvoerder Berkdijk, dat de Drunenaren drie kratten bier beloofde als ze de boel achterin dicht hielden. Berkdijk zelf won met 3-0 van SCZ.
Dat FC Drunen de boel dichthield, konden ze bij Berkdijk wel waarderen. In de rust was er contact met Alex Maas, interim-voorzitter van de Kaatsheuvelse vijfdeklasser. Die had de Drunenaren drie kratten bier beloofd als ze de boel op slot hielden.
Dat lukte, al had FC Drunen wel de mazzel dat Alem in de slotfase van de wedstrijd nog een strafschop miste. "Over dat bier hoorde ik na afloop pas. Ik dacht dat het een geintje was", zei FC Drunen-trainer Suat Tasci, die zelf geheelonthouder is.





Kaarten:

Alem FC Drunen
  -   -


Scheidsrechter:
M. Sheikhi