29-11-2015 Alem 1 - Heerewaarden 1 1 - 4


Verslag:
Alem 1 - Heerewaarden 1    1-4    (0-1)

Alem loopt averij op in race om titel

Heerewaarden, de nummer zeven in de vijfde klasse C, zorgde ervoor dat Alem achterop raakte bij koploper Berkdijk.

Leider van Alem, Ton Steenbekkers: “In voetballend opzicht kwamen we gewoon niet aan de bak. We moesten het anders aanpakken dan dat we normaal gewend zijn, waardoor er meer ruimte ontstond voor Heerewaarden. Dit zie je dan ook direct terug in de score.”
Collega Marien van Tussenbroek van Heerewaarden: “We hebben opvallend goed gespeeld vandaag. Alem is een goed voetballende ploeg, maar wij hebben strijdlust. Dit was duidelijk zichtbaar en resulteerde in deze terechte zege.”

Zowel Heerewaarden als de thuisploeg Alem startte moeizaam. Lang gebeurde er niets, tot Heerewaarden met de schrik vrijkwam bij de eerste grote kans van Alem. Deze schrik werkte als een duw in de rug voor Heerewaarden, waarna Alem zich verslikte. Daan van Oijen zorgde namelijk voor een ruststand van 0-1, door een fraai doelpunt in de 44ste minuut.
Vlak na rust viel de wedstrijd vlug in zijn plooi. Bas Lamers wist wel raad met de mogelijkheid die hij kreeg: 0-2. De doelpunten van Christian Broekmeulen (0-3) en van Hielko Ton (0-4) waren voor de bezoekers een kers op de taart bij deze mooie voetbalmiddag. Alem wist in de laatste minuut te scoren via Mats Steenbekkers, die de eer van de thuisploeg dus toch nog wist te redden.

Ton Steenbekkers, leider van Alem, zocht naar een verklaring voor de nederlaag. "In voetballend opzicht kwamen we er gewoon niet aan te pas. Het weer maar zeker ook het veld hielpen niet mee. We moesten het anders aanpakken dan normaal, waardoor er meer ruimte ontstond voor Heerewaarden. Dat zie je terug in de score." Zijn collega Marien van Tussenbroek was uiteraard tevreden met de ruime zege. "We hebben opvallend goed gespeeld, Alem wist niet hoe het hiermee moest omgaan. Alem is een goede ploeg, maar wij hebben strijdlust getoond. Dat resulteerde in een terechte zege."Doelpunten:

44e Minuut
0-1
Daan van Oyen
52e Minuut
0-2
Bas Lamers
68e Minuut
0-3
Christian Broekmeulen
71e Minuut
0-4
Hielke Ton
90e Minuut
1-4
Mats Steenbekkers


Kaarten:

Alem Heerewaarden
  Bart van Oijen
  Sander van Doesburg


Scheidsrechter:
J.P.H.M. Koolen