01-11-2015 Hedel 1 - Alem 1 3 - 4

Hedel 1 - Alem 1    3-4    (1-0)

Baars dé held van Alem met hattrick
Ervaren Hedel op eigen veld afgetroefd door jeugdig Alem (3-4)

Hedel-trainer Ben Hoek: “Alem heeft verdiend gewonnen. De overwinning leek al binnen te zijn in het begin van de tweede helft, maar de twee strafschoppen van Alem deden ons de das om.”
Elftalleider Ton Steenbekkers van Alem: “Mooie pot, in het begin waren we de betere maar komen we achter. Na de 2-0 leek het gespeeld, maar vervolgens weten we alles om te draaien door goed voetbal.

Hedel-Alem was zondag een echte kraker. Na negentig minuten spelen sloeg de balans uit in het voordeel van Alem (3-4).

Er zat veel in de wedstrijd. De spanning was groot. Voor sensatie zorgde na rust Davy Baars. Met een zuivere hattrick boog de Alem-speler een 2-0 achterstand (voor Hedel scoorden eerder Patrick Janse en Jelmer Toonen) om in een 2-3 voorsprong. Baars benutte daarbij wel twee strafschoppen. Nadat Hedel toch gelijk weer gelijk kwam door een goal van Sander Verbeek leek een 3-3 een uitkomst maar Martijn Leerintveld zorgde er voor dat Alem alsnog aan het langste eind trok (3-4).
Hedel-trainer Ben Hoek: “de ene week is de andere niet. De twee strafschoppen nekten ons waarbij ik de tweede wel dubieus vond. Alles samengevat: we hebben collectief gefaald. Ik dacht op het eind dat onze ervaring de doorslag zou geven maar we kregen les van de jonkies van Alem. We hebben verdiend verloren.”
Alem-trainer Piet Saaman glunderde. “Dik tevreden natuurlijk. We willen graag mee doen voor de bovenste plaatsen. De 2-0 achterstand bracht geen paniek. 2-0 is altijd een lastige stand. Als je dan maar de aansluitingstreffer kunt plaatsen heb je weer volop kansen. Dat gebeurde. We kregen vleugeltjes toen we 2-1 maakten.”

Alem heeft aan de doelpuntrijke ontmoeting met Hedel drie punten overgehouden: 3-4. Hedel mist hierdoor de aansluiting met de koppositie, terwijl Alem de eerste plaats deelt met Berkdijk.
Nummer drie Hedel tegen nummer twee Alem, een duel waarvan veel verwacht werd. Die verwachtingen kwamen de eerste achttien minuten totaal niet uit, totdat Patrick Janse de score wist te openen. Tot die tijd voetbalden beide ploegen voorzichtig. Na de thee was het direct weer raak. Jelmer Toonen verdubbelde de score: 2-0. Die treffer werkte als wekker voor de bezoekers. Binnen een tijdsbestek van vijftien minuten sloeg het duel om en nam Alem de leiding over, met dank aan een hattrick van Davy Baars. Hedel kwam nog terug dankzij Sander Verbeek, maar door een strafschop van Martijn Leerintveld zag de thuisploeg de punten alsnog in de tas van Alem verdwijnen.