18-10-2015 Alem 1 - DSS'14 1 6 - 3

Alem 1 - DSS'14 1    6-3    (3-1)

Alem en DSS’14 zorgen samen voor veel doelpunten

Alem-leider Ton Steenbekkers was na het knotsgekke duel tevreden. "We hebben een lekkere pot voetbal achter de rug. Goed spel, veel kansen en veel doelpunten. Natuurlijk kijken we ook naar de drie tegendoelpunten en hoe we die voortaan kunnen voorkomen."

Zijn collega Piet van Lent van DSS'14 voelde zich op waarde geklopt. "We hebben terecht verloren omdat we vrij gemakkelijk doelpunten weggegeven. Precies de oorzaak waarom we nu weer met lege handen staan."

Alem en DSS’14 schotelden de toeschouwers zondag een doelpuntrijke pot voor. Het knotsgekke duel werd door Alem met 6-3 gewonnen. Alem meldt zich hiermee in 5C nadrukkelijk aan het front.

“Ik heb met genot naar de ploeg zitten kijken”, was Alem-trainer Piet Saaman tevreden. “Alleen krijgen wel wat teveel doelpunten tegen, maar gelukkig scoren we ook gemakkelijk.” Hans van den Bogaard (2x), Davy Baars (2x), Martijn Leerintveld en Mats Steenbekkers waren de goaltjesdieven bij Alem.
“Over veertien dagen ontmoeten we Hedel. Dan weten we weer beter waar we staan”, keek Saaman alvast vooruit.
“We werden in de beginfase totaal overbluft”, vond DSS’14-aanvoerder Pascal Schimmel. Voor DSS’14 scoorde Delano Makantanis twee keer. Invaller Robin Stappershoef bracht tegen het einde nog wat spanning terug met de 5-3. Uiteindelijk bleek de 6-3 voor DSS’14 de genadestoot. “Alem heeft een leuk en jong ploegje. Ze hebben verdiend gewonnen”, was aanvoerder Schimmel realist.

DSS’14 verloor met 6-3 bij Alem. Niet alleen de uitslag maakte het een bijzondere wedstrijd. “Het was ook hard”, vond DSS-aanvoerder Pascal Schimmel. “We werden in de beginfase overbluft, waarna we fysieker gingen speler. Dat viel bij hun niet in goede aarde en dus kwamen er de nodige opstootjes.”
De thuisploeg kwam volledig terecht op 2-0, waarna Delano Makantanis de aansluiting binnen schoot. Alem zorgde echter weer voor de 3-1 ruststand.
Na rust viel al snel de 4-1, maar de 4-2 van opnieuw Makantanis bracht DSS’14 weer hoop. Ook na de 5-2 gaven de gasten zich niet gewonnen. Invaller Robin Stappershoef scoorde de 5-3. De 6-3 bleek echter de genadestoot. “Alem heeft een leuk en jong ploegje. Ze hebben verdiend gewonnen”, aldus Schimmel.

In de vijfde klasse C Zuid 1 verloor DSS'14 in Alem van de gelijknamige ploeg met maar liefst 6-3.
Na een ruststand van 3-1 leek de ploeg uit Heesselt zich te herstellen. De wedstrijd golfde in die fase op en neer en DSS'14 kreeg kansen om de spanning weer terug te brengen. Dat lukte uiteindelijk niet.
Voor de bezoekers nam Delano Makantanis twee doelpunten voor zijn rekening. Routinier Robin Stappershoef tekende voor de derde treffer.

Foto's : © Lya Cattel Fotografie

14e Minuut