06-09-2015 Berkdijk 1 - Alem 1 1 - 0


Verslag:
Berkdijk 1 - Alem 1    1-0    (1-0)

Onverdiend verlies Alem bij Berkdijk

Trainer Piet Saaman van Alem: "het zat allemaal niet mee vandaag".
"Op basis van de eerste helft had Alem zeker een puntje verdiend", vond trainer Erik van Esch (Berkdijk).

Het heroptreden in de vijfde klasse is zondag voor Alem begonnen met een nipte nederlaag: 1-0 verlies bij Berkdijk.
“Ondanks het verlies ben ik tevreden. We hadden het betere van het spel”, keek Alem-trainer Piet Saaman terug op het duel. “Het eerste kwartier was wel voor Berkdijk, maar het half uur daarna was van ons uitstekend. Jammer dat we dat na rust niet voort konden zetten.”
Alem maakte nog wel gelijk. Maar op advies van de Berkdijk-grensrechter werd het doelpunt afgekeurd. Saaman: “We hadden een gelijkspel minstens verdiend.”

In de vijfde klasse C is Berkdijk gistermiddag de competitie met een onverdiende zege begonnen op Alem.
Alem, dat vorig seizoen uit de vierde klasse kukelde, kreeg in de eerste helft vier opgelegde kansen. Maar scoren, dat lukte niet. Op bezoek bij Berkdijk in Kaatsheuvel hadden de bezoekers verder niet veel te vertellen. Veel balverlies, weinig gewonnen duels. Dit resulteerde uiteindelijk in de 1-0 voor Berkdijk. Dat gaf de opponent niet meer weg. Alem-trainer Piet Saaman: "Het zal allemaal niet mee vandaag."

Alem, dat vorig seizoen uit de vierde klasse kukelde, kreeg in de eerste helft vier opgelegde kansen. Maar scoren, dat lukte niet. Ook al omdat doelman Gijs van Tilborgh van geen wijken wilde weten. "Op basis van die kansen had Alem zeker een punt verdiend", vond trainer Erik van Esch, die zich ergerde aan het spel van zijn manschappen. "We zijn een voetballende ploeg, maar gingen mee in het langehalenspelletje van Alem." Voor de rust stond de eindstand al op de scorebord, een kopbal van Michael Bastiaanse uit een hoekschop. "Het eerste kwartier speelden we erg goed, dachten Alem weg te tikken. Totdat we ons aan gingen passen."
Na de hervatting moest Berkdijk vanaf de 52e minuut met tien man verder, want Roy Rombouts kreeg binnen één minuut twee keer een gele kaart voor zijn neus getoverd vanwege overtredingen. Van Esch greep in, zette Jeroen Schäfer in het hart van de defensie, liet zijn ploeg terugzakken. "We hebben dat uitstekend gedaan, want Alem heeft daarna geen kans meer gehad."


Doelpunten:

27e Minuut
1-0
Michael Bastiaanse


Kaarten:

Berkdijk Alem
Roy Rombouts Chris van Eldik
  Hans van den Boogaard


Scheidsrechter:
R.Rissema