19-04-2015 Alem 1 - TGG 1 2 - 5

Alem 1 - TGG 1    2-5    (2-2)

Alem na 2-0 voorsprong onderuit tegen koploper

„Als we die 2-0 voorsprong wat langer hadden kunnen volhouden, had er misschien een enorme verrassing ingezeten tegen de koploper”, zegt trainer Patrick Theuwis.

Rode lantaarndrager in 4F Alem leidde zondag tegen koploper TGG binnen een half uur met 2-0, maar droop toch met een 2-5 verlies van het veld.

Bart van Lent en Mats Steenbekkers zorgden voor de verrassende tussenstand, maar twee weggevertjes in de Alemse defensie brachten de koploper nog voor rust langszij. Alem stond al na 35 minuten met tien man vanwege een dubbele gele kaart voor Jochem van Mill. De thuisploeg kreeg in de 55ste minuut een derde tegentreffer om de oren en toen was het bekeken.
Pleister op de wond was het verlies van degradatieconcurrenten Rhelico (1-2 tegen Beesd) en BZS (2-0 bij RKTVC). Alem-trainer Patrick Theuwis baalde van de nederlaag: “Verliezen tegen de koploper kan, maar wij gaven de goals wel erg makkelijk weg. Als we de rust met 2-0 hadden bereikt, had ik het nog moeten zien.”

Na 25 minu­ten wreef iedereen zich in de ogen: hekkensluiter Alem had te­gen koploper TGG een 2-0 voor­sprong genomen door treffers van Bart van Lent en Mats Steenbek­kers. Vijf minuten later deden de Bosschenaren wat terug. „Een ver­dedigingsfout”, zag Alem-trainer Patrick Theuwis. „Dat doelpunt viel ook te vroeg om zo de storm­loop langer tegen te kunnen hou­den.” Toen vlak voor de rust Jo­chem van Mil rood kreeg, konden de tien van Alem het na de hervat­ting niet meer bolwerken.

Hoewel de bezoekers heer en meester waren, stonden de gastheren na een klein halfuur toch voor met 2-0.
Nog voor rust hadden Ronald Pos­semis en A-junior Tijn Aaftink TGG echter alweer op gelijke hoogte gebracht. Toen vlak voor rust Alem met tien man kwam te staan, was de wedstrijd gespeeld.
Possemis, Robin Meesters en Günther van Meurs bezorgden de gasten de winst. „We waren ne­gentig minuten lang de betere ploeg”, vond TGG-trainer Marc van Delft. Volgende week lonkt de titel als Wilhelmina en SCR niet winnen. „Sinds het paasweek­einde is bij de jongens het besef ontstaan dat ze kampioen kun­nen worden.”

In de rust werd een supporter van TGG onwel en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. v.v. Alem wenst deze supporter sterkte en van harte beterschap.