11-05-2014 Vlijmense Boys 1 - Alem 1 5 - 1

Vlijmense Boys 1 - Alem 1    5-1    (4-0)

Alem kansloos tegen Vlijmense Boys

Alem-trainer Patrick Theuwis: "De druk was ervan, daarom speelden we ongemotiveerd."

De bezoekers hadden zich al vei­lig gespeeld, dus de druk was er­van af. „Daardoor speelden we on­gemotiveerd”, vond trainer Pa­trick Theuwis. „Gelukkig schakel­de Vlijmense Boys na rust terug.” Davy Baars redde de eer voor de bezoekers.
Alem deed er zondag tegen Vlijmense Boys weinig aan om de laatste seizoenswedstrijd glans te geven. Na een 4-0 ruststand bleef de al veilige vierdeklasser van Patrick Theuwis een afstraffing nog enigszins bespaard: 5-1.
De enige Alemse treffer kwam van Davy Baars. Theuwis had volgens eigen zeggen elf spelers kunnen wisselen, maar hij had ook begrip voor het feit dat zijn mannen er niet voor de volle honderd procent tegenaan gingen. “De druk is eraf, en dan kun je van voetballers wel eisen dat ze ook in hun laatste duel alles geven, maar op het veld valt dat toch tegen. In de rust heb ik ze er wel op aangesproken dat je als sportman een monsternederlaag niet wilt.”
Kennelijk zat de Alemse spelers het bier van de avond ervoor nog in de benen. Op de sportaccommodatie werd zaterdag het tienjarige bestaan van de damesafdeling gevierd.

"In de eerste helft speelden we weer het niveau van vóór de winterstop", zag trainer Jean Falkenburg. "En dat biedt perspectief." Bijzonderheid: komende zondag speelt Vlijmense Boys zijn eerste wedstrijd voor de nacompetitie play-offs uit tegen Hilvaria.
Wilde Vlijmense Boys nog een kans maken op de titel, dan moest het hopen op een misstap van Nieuwkuijk bij Rhelico. Dat gebeurde niet, dus moeten de rood-zwarten proberen om via de nacompetitie alsnog de deur naar de derde klasse open te wrikken. Komende zondag zullen de Boys daartoe de eerste stap kunnen zet­ten met een uitwedstrijd bij Hilva­ria. Wilde de thuisclub het kam­pioenschap nog pakken, was een overwinning absoluut noodzake­lijk. En dat gebeurde ook, met ver­ve zelfs. Alem werd in de eerste helft overlopen. Ibi Karaman en Suleyman Popson scoorden ieder twee keer. Na de rust namen de Boys gas terug, alleen Johnny de Nies vond het net nog. Trainer Jean Falkenburg: „In de eerste helft zag ik het niveau terug van vóór de winterstop, dat biedt per­spectief voor de nacompetitie.” En: „Het behalen van de titel is een knappe prestatie van Nieuw­kuijk. Daarmee wil ik ze van har­te feliciteren.”

Eindrangschikking 4e Klasse F

17e Minuut
Ibi Karaman
25e Minuut