04-05-2014 Alem 1 - SC Elshout 1 0 - 3

Alem 1 - SC Elshout 1    0-3    (0-2)

Alem verlengt verblijf in de vierde klasse

On­danks de nederlaag weet Alem sinds gisteren zeker dat de club ook volgend seizoen in de vierde klasse speelt. „Toch wat prettiger dan de vijfde klasse, zeker voor on­ze jonge jongens”, vond Alem­trainer Patrick Theuwis.

Alem speelt ook volgend seizoen in de vierde klasse. De ploeg van trainer Patrick Theuwis verloor weliswaar met 0-3 van SC Elshout maar de late gelijkmaker van koploper Nieuwkuyk tegen Maliskamp was alsnog een schenk uit de hemel.
“Ik zat al in de bestuurskamer flink te balen toen ik ineens gejuich hoorde”, aldus Theuwis. “Nieuwkuijk bleek dus alsnog gescoord te hebben. De euforie brak gelijk uit.”
Offday
Het voorlaatste duel tegen SC Elshout had Alem uiteraard zelf graag gewonnen. “Ik heb de hele tijd gezegd: we moeten proberen de regie in eigen hand te houden. Maar helaas bleken we een totale offday te hebben. Na een kwartier stonden we al met 0-2 achter”, vervolgde Theuwis die volgend jaar als trainer aan zijn vijfde seizoen bij de Alemse club begint.
Uiteraard werden bij Alem de afwezige sterkhouders, Niek van Lent, Davy Baars en Gijs Sars node gemist. Theuwis: “Dat scheelde natuurlijk heel veel. De hele voorhoede zo’n beetje.”
Wisselvallig
Alem kon Elshout niet meer tot de orde roepen het werd zelfs nog 0-3. De goede afloop kwam dus na de wedstrijd. “Onze missie, handhaving, is geslaagd. Nu maar weer werken naar het nieuwe seizoen”, blikte Theuwis, die op het einde van het duel drie broertjes Steenbekkers in het team had staan, alvast vooruit.
“Dit seizoen was in ieder geval te wisselvallig. We begonnen goed maar daarna hadden we een slechte periode. Gelukkig kwam het herstel nog net op tijd.”
Dorpsclub
Theuwis hoopt dat het elftal minstens in tact blijft. “Er wordt wel aan allerlei jongens getrokken. Ik hoop dat ze allemaal blijven. We hebben iedereen keihard nodig. We zijn een echte dorpsclub met allemaal eigen spelers dat kunnen niet veel clubs zeggen.”

“We hebben goed gevoetbald, de overwinning is dik verdiend”, vond leider Ronald van Noije. Alem-trainer Patrick Theuwis: “Ondanks dit verlies weten we nu zeker dat we volgend seizoen ook in de vierde klasse spelen.”
Door twee doelpunten van Thom van Delft en een treffer van Luc van den Aker beloonde SC Els­hout zich voor een uitstekende wedstrijd. „We staan nu zesde”, aldus leider Ronald van Noije.

Foto's © Piet van Boxtel - v.v. Alem

Foto's © Jeroen de Bruin DBRN Fotografie

10e Minuut
Luc van den Aker