27-04-2014 Alem 1 - HHC'09 1 2 - 0

Alem 1 - HHC'09 1    2-0    (0-0)

Alem gaat beter met de druk om

Alem-trainer Patrick Theuwis: "Officieel hebben we nog een punt nodig om in de vierde klasse te blijven." HHC'09-trainer Tonny Coenen: "Het idee dat we bij winst veilig zouden zijn, werkte verlammend op ons spel."

Alem legde zondag een geweldig fundament voor behoud vierdeklasserschap door met 2-0 over HHC’09 te zegevieren.
De doelpunten vielen na rust. Gijs Sars en Davy Baars waren de doelpuntenmakers.
“Het was een dikverdiende overwinning als we de hele wedstrijd bekijken”, sprak Alem-trainer Patrick Theuwis.
Alem, dat dit seizoen als vierdeklasser debuteert, heeft met nog twee duels te gaan officieel nog één puntje nodig om ook volgend seizoen in de vierde klasse te mogen acteren. Dat puntje kan komende zondag al in de thuiswedstrijd tegen SC Elshout verwezenlijkt worden. “Als dat gebeurt vieren we het als een kampioenschap”, lacht Theuwis.

Waar in de eerste helft de juiste eind­pass nog ontbrak, ging dit na rust veel beter. Gijs Sars en Davy Baars zorgden voor de Alemse overwinning, waardoor de kans erg groot is dat de thuisclub ook volgend seizoen in de vierde klas­se speelt. „Officieel hebben we nog een punt nodig om in de vier­de klasse te blijven”, aldus Alem-trainer Patrick Theuwis.

HHC’09 had zich gister­middag kunnen verzekeren van weer een ticket voor de vierde klasse F als de Heusdenaren had­den gewonnen bij Alem, dat ook vecht voor lijfsbehoud. Dat lukte niet: 2-0. Alem sloeg na de rust twee keer toe. „We hadden een ge­mankeerd elftallen met tal van blessures”, zei HHC-trainer Ton­ny Coenen. „Maar daar ga ik me niet achter verschuilen, want we hebben gewoonweg niet gebracht wat we de afgelopen vier wed­strijden hebben gedaan. Het idee dat we bij winst veilig zouden zijn, werkte verlammend op ons spel.”

HHC’09 leed zondag een pijnlijke nederlaag tegen de directe concurrent in de gevarenzone Alem. Met de 2-0 winst gingen de gastheren in Alem over de concurrent uit Heusden heen op de ranglijst.
Het zal nu lastig worden voor de ploeg van trainer Tonny Coenen om het vierdeklasserschap te continueren. “Wat bij ons ontbrak was de absolute wil om te winnen. Die was bij Alem wel aanwezig”, aldus de trainer van HHC’09. Tot de rust hielden beide ploegen elkaar nog in evenwicht. Verder bleef de keeper van Alem een belangrijke sta in de weg voor de Heusdenaren. Na de rust maakte Alem het af met de snelle 1-0 en de latere 2-0.

v.v. Alem LIVE
(door Kevin Broekmeulen)
15' Baars lijkt te scoren, maar de bal gaat er via de onderkant van de lat er uit
45' Ruststand Alem-HHC'09 0-0