21-04-2014 Rhelico 1 - Alem 1 0 - 1

Rhelico 1 - Alem 1    0-1    (0-0)

Baars zorgt met late treffer voor belangrijke overwinning Alem

In 4F heeft Alem een uitermate belangrijke overwinning (0-1) geboekt op bezoek bij Rhelico.

In de strijd tegen degradatie heeft Alem drie punten behaald tegen Rhelico. Davey Baars maakte tien minuten voor tijd het enige doel­punt van de wedstrijd. „Als we de komende tijd zo spelen als van­daag moeten we die play-offs kun­nen ontlopen”, sprak Alem-trai­ner Patrick Theuwis.
In de strijd om klassebehoud heeft Alem op paasmaandag goede zaken gedaan door Rhelico met 0-1 te verslaan. Daarmee passeerde Alem op de ranglijst Maliskamp. “Rhelico hoefde niet zo en wij moesten. We hebben verdiend gewonnen. We waren de betere ploeg al moesten we wel lang billen knijpen”, aldus Alem-trainer Patrick Theuwis die Niek van Lent vanwege een knieblessure voor rust moest wisselen. Davy Baars scoorde de overwinningstreffer na 79 minuten.

Ook tegen Alem is Rhelico er niet in geslaagd de negatieve spiraal te doorbreken. De gasten wonnen met 0-1.
“Het eerste halfuur was echt voor Alem, maar daarna hebben ook wij kansen gekregen. Helaas wilden ze er niet in”, zag Rhelico-trainer Marijn van Kersbergen.
Rhelico kwam dat eerste halfuur ondanks het overwicht van Alem ongeschonden door. Daarna kregen beide ploegen de mogelijkheden om de score te openen. Twintig minuten voor tijd slaagden de gasten daarin. Na een overtreding in het strafschopgebied liet de scheidsrechter goed doorspelen en Alem profiteerde: 0-1.
“Wij wilden daarna wel, maar de eindpass was niet goed”, aldus Van Kersbergen.
Rhelico benutte tegen Alem de kansen niet. Alem had aan één mogelijkheid genoeg: 0-1. De treffer viel tien minuten voor tijd.
Voor de pauze had Akram Chahyd voorlangs geschoten en haalde de doelman een vrije trap van Niels Zuurmond uit de kruising. Rhelico probeerde het na de hervatting nog wel, maar het ontbrak steeds aan een goede eindpass.

v.v. Alem LIVE
(door Kevin Broekmeulen)
14' Rhelico-Alem is bezig zonder echte grote kansen aan beide zijden
29' Nadat alem de eerste 25 minuten een veldoverwicht had, wordt
  er nu een doelpunt van Rhelico afgekeurd wegens buitenspel
45' Na een scherpe harde vrije trap van M. Leerintveld, komt Sars
  een millimeter te kort om in te koppen
45' Ruststand Rhelico-Alem 0-0
57' Een 100% kans voor Sars na een gekraakt schot van van Mook,
  wordt gemist
59' Na een goede actie van Leerintveld, red de keeper van Rhelico
  in de korte hoek
79' DOELPUNT! Na goede steekpass van van Kessel op Sars wordt
  die neergelegd in de 16. Scheids wacht voordeel af
  waarna Baars de 0-1 maakt
90' Blessuretijd gaat in, kan Alem standhouden?
94' Alem trekt uit bij Rhelico de 0-1 winst over de streep