13-04-2014 Alem 1 - Maliskamp 1 2 - 2

Alem 1 - Maliskamp 1    2-2    (0-2)

Gijs Sars houdt Alemse hoop levend

Gijs Sars was tweemaal trefzeker voor Alem

Alem houdt na het 2-2 gelijkspel tegen Maliskamp de kansen op lijfsbehoud in eigen hand.

Het degradatieduel was er zondag één met twee gezichten. Voor rust was Maliskamp de betere ploeg en bakte Alem er niets van, met een 0-2 tussenstand als gevolg. Na de pauze zat er meer peper in de thuisploeg, wat resulteerde in een 2-2 gelijkspel door twee treffers van Gijs Sars.
Alem speelde de laatste twintig minuten tegen tien man, nadat een speler van Maliskamp voor de tweede keer tegen een gele kaart was gelopen. Toch was dat niet het startsein om het gaspedaal extra in te drukken en volop voor de winst te spelen. “Ik zag mijn ploeg duidelijk op twee gedachten hinken. Vaak is het moeilijker om tegen tien in plaats van elf man te spelen, voetballers raken er vaak door verward”, reageerde coach Patrick Theuwis na afloop.

Alem-trainer Patrick Theuwis: "In de rust hebben we even ruzie gemaakt en elkaar de waarheid verteld. Gelukkig hebben ze dit goed opgepikt."

Theuwis was gezien de dramatische eerste helft uiteindelijk blij met de remise. Door de afwezigheid van de sterkhouders Koen van Kessel en Davy Baars bracht hij noodgedwongen een gemankeerd elftal binnen de lijnen. Theunis’ personele problemen werden vergroot toen hij na tien minuten uit voorzorg Martijn Leerintveld uit het veld haalde, nadat deze groggy tegen de grond ging. Zijn vervanger was de zeventienjarige A-junior Luc Steenbekkers. Diens vijftienjarige broer Mats kreeg ook speelminuten
Door het gelijkspel blijft Alem dertiende, een plek waarmee de promovendus een verlenging in de vierde klasse zou moeten afdwingen via de nacompetitie. Wel heeft Alem een wedstrijd minder gespeeld dan Maliskamp. De verschillen met de ploegen daarboven – BZS en HHC’09 – zijn miniem. Theuwis: “Handhaving zou een gigantische prestatie zijn voor een dorp met amper 600 inwoners.”

Theuwis, komend seizoen voor het vijfde achtereenvolgende jaar trainer bij Alem, is nog niet bezig met de vorming van een nieuwe selectie. Pas na dit seizoen gaat hij met spelers praten. Kevin Broekmeulen, onlangs door Alem gepolst over een terugkeer naar sportpark De Oude Maas, koos afgelopen week voor DSC.
“Ik maak me geen zorgen; spelers lopen niet zo snel bij me weg. Bovendien oogt de toekomst rooskleurig. Zo staat onze B-jeugd momenteel bovenaan.”

De bezoekers kwamen dankzij Jordy Konings en Tim van der Els op voorsprong, maar lieten de gasthe­ren in de tweede helft terugko­men. Gijs Sars scoorde tweemaal voor Alem. Na een uur ontving Maliskamp-speler Mike Korsten zijn tweede gele kaart.

Foto's © 13 April 2014 - Marc v.d Els Maliskamp / Jeroen de Bruin DBRN Fotografie / Piet van Boxtel v.v. Alem